Tyskland

Kantarelltoast med rökig Wälderschinken

Det är kantarelltoastens tid att skina. Denna ljuvliga höstskapelse passar till det mesta, och helt för sig själv för den delen. Men alla goda ting är tre som de säger. Denna höst fick Österqvist föreslå ett tillbehör. Låt oss presentera: Österrikiska Wälderschinken. Till synes en vanligt skinka men smaken är saftig, kraftfullt rökig och rustik, perfekt på frukostmackan. Kombinationen smörstekta kantareller och rökigt skinka måste upplevas. En klick crème fraiche, finhackad rödlök och lite persilja […]

Kantarelltoast med rökig Wälderschinken Läs mer »

Käse betyder ost på tyska, så käsespätz

Käsespätzle – tysk pastarätt

Spätzle är en slags tysk äggbaserad pasta som ser ut som små makaroner. Käse betyder ost på tyska, så käsespätzle är helt enkelt en ostig pastarätt som är vanlig i Sydtyskland och Österrike. Tänk dig mac ’n’ cheese, eller någon form av makaronipudding. SÅ GOTT. Personligen älskar jag ostiga saker och här talar vi alltså krämighet och osttrådar i långa banor. Förutom makaroner och smält ost toppas även käsespätzle av rostad lök. Det ultimata barsnackset, bakismaten,

Käsespätzle – tysk pastarätt Läs mer »

På spaning i Markthalle i tyska Hannover

Maten, mötena, kulturerna och sorlet. Det är någonting speciellt med stämningen i världens saluhallar! I Hannover heter den Markthalle och är full av skojfriska handlare, mat från världens hörn och ovanligt många italienska espressobarer. Här kommer en liten spaning från vår systersaluhall i Tyskland. Bara en av många espressobarer i Markthalle som serverade mycket gott italienskt kaffe. Glada handlare som gärna ställde upp på bloggbilder. Underbart vackra kolhuvuden. Om du har vägarna förbi Hannover i

På spaning i Markthalle i tyska Hannover Läs mer »