Nyheter

Spara datumen och kom förbi: inspireras, vi

Stockholm Food Week by Hötorgshallen #FW

Mellan den 26-29 oktober kommer Hötorgshallen öppna upp sina dörrar och bjuda på en kulinarisk fest! Under ett tak kommer det under ordinarie öppettid ske en mängd aktiviteter. Spara datumen och kom förbi: inspireras, vidga dina matvyer och uppdateras i det allra senaste och bästa inom mat. Träffa Sveriges största matbloggare, provsmaka dig igenom hela världens delikatesser och lär känna Hötorgshallens handlare ännu bättre. Håll utkik efter mer information! Nästa vecka lanseras Hötorgshallens eventsida foodweek.se […]

Stockholm Food Week by Hötorgshallen #FW Läs mer »

Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa)

Världens godaste bulle fyller år idag, hurra! Dags att fylla hemmet med nostalgidoft. Här kommer fyra recept för den som vill göra en nytänkande plåt bullar som fortfarande har kanel- och smörbasen intakt. Några trender i bullväg verkar vara: 🍩 Frosting i en separat skål, så att en kan bre sin bulle själv. 🍩 Olika sorters degar, från fluffig briochebas till knaprig pretzelkant. 🍩 Färgsatt deg, till exempel med rödbetor. Det blir både tjusigt och

Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa) Läs mer »

Så gör du vackra äppelrosor – recept steg för steg i bilder

Äppelpajen är död, länge leve äppelrosen! Skämt åsido. Äppelrosen är bara den uppdaterade versionen av äppelpajen. Vacker att se på och lika fin i instagramflödet som i magen. Allt du behöver är (mängden bestämmer du själv): Säsongens svenska äpplen Färdiggjord smördeg Aprikosmarmelad Florsocker & kanel 🍃🍎🍃🍎🍃 Kavla ut smördegen och dela den på fyra längder. Dela äpplena på hälften. Skiva upp äpplena i tunna, någorlunda symmetriska skivor. Bre ett lager aprikosmarmelad över hela smördegslängden. Rada

Så gör du vackra äppelrosor – recept steg för steg i bilder Läs mer »

Lyxiga assecoarer hos Gateau

Det hänger på detaljerna! Det är få saker som går upp mot ett riktigt krämigt, gräddigt, smör. Gateaubutiken i Hötorgshallen har precis börjat sälja ett nytt franskt lyxsmör. Smöret passar perfekt ihop med t ex månadens bröd: stenugnsbakat surdegsbröd med rostad Emmer – men det allra bästa sättet att använda smöret på är, enligt Gateau:arna själva, genom att steka en god köttbit i det. Och om du skulle få Gateau-abstinens när du inte har tid att

Lyxiga assecoarer hos Gateau Läs mer »

Nya numret av Hötorgshallens tidning ute! Tänk Siri Barje, köttbonanza och frukostspecial

Vår nya tidning landade i Hötorgshallen igår! Färska, nytryckta exemplar av det dubbelt prisbelönta (och för tillfället dubbelt nominerade) magasinet, fullproppat med inspiration, kunskap och tillfällen att lära känna Hötorgshallens handlare bättre. Nummer elva av favo-tidningen inkluderar: Foto: Linus Hallgren. Plocksida med alla röda ting du kan tänka dig från hallen. Till exempel kvittenmarmelad på konserv (Latinamerikanska Livs), delikatessalt blandat med solmogna tomater från Sicilien (Carls Deli) och den klassiska surskorpan från Finland (Finska butiken).

Nya numret av Hötorgshallens tidning ute! Tänk Siri Barje, köttbonanza och frukostspecial Läs mer »

Stockholms godaste bullar

I Thelins disk i Hötorgshallen är det alltid huller om bullar, på bästa möjliga sätt. Nybakade, saftiga kringlor med kardemumma och kanel påminner förbipasserande om det viktigaste som finns: fika. Månadens bulle för den som är intresserad av det allra senaste är en wienersnäcka med äpple, russin, mandelmassa och kanel, perfekt som mellis innan du bär hem alla påsarna från saluhallen. Och på tal om påsar så kan det bli en del, med tanke på

Stockholms godaste bullar Läs mer »

Älg- och råbocksjakten är igång

Bild härifrån. Råbocksjakten har kommit igång och och rådjurssteken är nyss inkommen till butiken Hellbergs Fågel & Vilt på Hötorgshallens nedre plan. Denna vecka drar även älgjakten igång vilket med stor sannolikhet innebär att färskt älgkött kommer att finnas i kyldiskarna i dagarna. Nu kan hösten alltså dra igång på allvar med viltgrytor, långkok och rårörda lingon. De olika viltdelarna du kan hitta hos Hellbergs är ytter- och innerfilé, rådjurssadel, bog och stek hälsar Peter.

Älg- och råbocksjakten är igång Läs mer »

Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar oc

Wagyu i Hötorgshallen!

Ovan: Wagyu från Latinamerikanska livs i Hötorgshallen. Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar och i vissa fall uppäten, men inför lördag nästa vecka kommer här ett toppentips: Wagyu! Latinamerikanska Livs i Hötorgshallen fick i torsdags in köttvärldens Rolls-Royce i form av svensk fullblodswagyu från Valdemarsvik. Wagyu är en boskapsras som ursprungligen kommer från Japan och köttet har blivit världskänt för sin fantastiska smak, och prislapp. Men många foodies är enade i att det är en

Wagyu i Hötorgshallen! Läs mer »

👉🏽 Surfa in på: http://www.

Rösta på Hötorgshallen i Svenska Designpriset!

Glada nyheter! Vi är nominerade i Svenska Designpriset för vårt jobb med Hötorgshallen och tidningen Hallen! Men du, vi behöver din hjälp. 👉🏽 Surfa in på: http://www.designpriset.se/rostning.php scrolla ner till “1D – Redaktionellt – Kundtidning – print” klicka på “Rösta” under Hallen #9 2016 och sedan “Gå vidare till nästa steg” längst ner på sidan. Fyll i epostadress och glöm inte att verifiera din röst via mailet du får skickat till dig. Tack för hjälpen, du är

Rösta på Hötorgshallen i Svenska Designpriset! Läs mer »