Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Clamchowder är en amerikansk soppa, antingen tomat- eller mjölkbaserad med musslor eller fisk i basen. Den är somrig, och smakar hav, dvs perfekt till midsommarafton! Servera med tjocka skivor rågsurt bröd och klick crème fraiche, mättande och värmande (vilket är ett plus om midsommarvädret går i traditionella vädertecken). Clamchowder, midsommargryta med färska musslor Prep time: 15 mins Cook time: 40 mins Total time: 55 mins Serves: 8 Ingredients Clamchowder 4 skivor bacon 1 hackad
-
Den 2 juli är det Rosens dag, denna ljuvliga blomma. Rosor kan man använda på många olika sätt i matlagning och bakning, ett av dem är genom att kandera dem. Kanderade blommor är perfekt till att dekorera dina bakverk och desserter med och passar även bra som smaksättning på glass! Tänk på att snittrosor du köper i affären kan vara besprutade och inte så bra att äta. Plocka helst blommorna i trädgården eller ute i
-
Vegetariska biffar finns i många varianter och kan vara kul att ha som vardagsmat. De flesta går det att laga många av och frysa in styckvis i fryspåsar eller aluminiumfolie. På så sätt har man alltid något gott att plocka fram när fantasin tryter. Servera dem med t ex bulgur eller någon härlig sallad plus en god röra i stil med hummus eller paprikaröra. Här tipsar vi om några favoriter: Zucchinibiffar med parmesan Svarta linsbiffar
-
En rätt för dig som vill imponera på någon! Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym. Mjölmängden kan variera beroende på vilken potatis du använder så ibland kan du behöva lite mer mjöl, ibland lite mindre. Prova dig fram, det är värt det. För det är så gott. Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi Serves: 5 Ingredients 250 g potatis 250 g rödbetor
-
Aldrig har väl sötpotatis varit så i ropet som nu och trenden verkar inte avta. Framförallt är det nog den goda söta smaken som gör att fler väljer den i stället för vanlig potatis, men kanske också att den har ett lägre GI-värde och är full av nyttigheter. Men vad kan man göra med den egentligen? Sötpotatischips till fredagsmyset? Nu inför sommaren är det perfekt att köpa på sig massa sötpotatis så kan man tillaga
-
Skolavslutningar och studentskivor avlöser just nu varandra och snart infinner sig – för många – det där sommarsemesterlugnet. Oavsett om du har en härlig långsemester att se fram emot eller om du, som många av våra kära handlare, kämpar på även under sommarens hetaste månad, så finns det anledningar till att fira. Som till exempel att det nästan är t-shirtväder, att det är fullt av små blommor i gräset, och att regnet numera efterlämnar en sådan där härlig
-
Varma tider kräver kallt kaffe så på Himalaya i Hötorgshallen så har de börjat brygga sin populära Cold Brew igen. Cold brew är en version av iskaffe, men istället för att brygga varmt kaffe och sedan kyla ner det så brygger Andreas kaffet på kallt vatten under längre tid. 12-14 timmar närmare bestämt. På det viset blir kaffet inte bittert eller beskt utan alldeles utsökt. De smakerna du kan välja mellan i år är bryggkaffe
-
Nu har det blivit dags att planera midsommarfesten! Minimera stressen och planera och beställ din midsommarmat hemma i soffan. Melanders erbjuder både sin redan färdiga traditionella midsommarpåse, och en mer flexibel variant där du kryssar i själv vad du vill ha. Den färdiga midsommarpåsen är till för 2 personer och innehåller: Inlagd sill Skånsk senapssill Vinbärssill Nubberöra Skagenröra Inkokt lax Gravad lax Pressgurka Sommarsås Hovmästarsås Färsk potatis Västerbottenost Citron & dill Kavring Färska jordgubbar Om du hellre
-
Hos G. Nilsson Livs är en övervägande del av köttet svenskt. Till exempel ryggbiffen ovan från Trollhättan som är hela 6 veckor hängmörad. Faktum är att det enda som inte är svenskt av köttet i butiken är lammracksen, de kommer från Nya Zeelands grönskande vidder. Fråga gärna killarna på Nilssons varifrån köttet kommer och hur det ska tillagas, de har massvis med kunskap om råvarorna i butiken. Wille är grillexperten, Luis lagar fantastiska chorizo-, longaniza-
-
Här kommer en enkel nationaldagsmeny för dig som inte hunnit beställa catering eller lägga några storslagna planer för morgondagens middag. Imorgon är Hötorgshallen stängd så passa på att bunkra under dagen. Ugnsbakad röding med blomkålskräm och brynt smör och så en färdigbakad dessert på det står på nationaldagsmenyn i år ☀ ☀ Till dessert föreslås säsongens bakelse och dessert från Gateau i Hötorgshallen: tiramisu med mandelbiskvier och/eller passionsfruktsbrulé med vitchokladmousse smaksatt med citron & chokladkräm