Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Det här är en liten återskapning av Hötorgshallens tjusiga nyhetsbrev. För visst följer du det? En gång i veckan bjussas det i nyhetsbrevet på topprecept som följer årstiderna och högtiderna. Ibland är det handlarnas egna recept och ibland är det ett guldkorn från Hötorgshallens prisbelönta magasin. Denna veckan var det en nyårsdessert i världsklass på menyn: Madeiramousse av matconnoisseuren Edward Blom. Skicka iväg ett mail med din mailadress till nyhetsbrev@hotorgshallen.se ifall du vill börja prenumerera.
  • Det är ingen hemlighet att många är lätt darriga på benen efter allt julstök. Man har sprungit i affärer, letat i skåpen efter gammelmormors gamla köttbullsrecept, svettats och stressat i köket inför den perfekta julen – eller åtminstone en som är helt okej. Det är precis nu som det är läge att låta axlarna sjunka och bara koppla av en stund. Inget mer receptgooglande, inga höga krav. Med allt det här i åtanke vill vi
  • Hoppas ni njuter av en fantastisk jul, oavsett om det är med tysk surkål, finska julstjärnor, svensk senapssill, italiensk pannetone, norsk ribba, amerikansk kalkon, ungersk vallmokaka eller franskt ankbröst. Oavsett jultraditioner, eller avsaknaden av dessa, så förtjänar både stammisar och handlare en skön helg med god mat och sömn i stora mängder. På onsdag slår Hötorgshallen upp portarna igen och vibrerar av nyårspepp. Hummer, tryffelsalami, viltpaté och moussebakelser – nu är det er tid att
  • I lucka 23 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi en stressfri julskinka – den färdiggriljerade varianten hos G. Nilsson Livs. Dagen före dopparedagen hörni! Hoppas stressen inte är alltför påtaglig. Ifall du saknar tid och ork att stå och laga julmat hela morgondagen så kommer här ett tips: kör hemlagat ändå. Handlarnas hemlagade mat alltså! För all tid du inte haft till att lägga in sill och griljera skinka har handlarna gjort det istället i hela
  • I lucka 22 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi hela julens nötter från Pierias Livs. Nötter är bland det nyttigaste på hela julbordet. I en näve av naturens godis får du i dig både protein, fibrer, mineraler och vitaminer. Visa föredrar nötter med skal, det är trots allt lustfyllt att sitta med nötknäpparen och knäcka skal efter skal medan juldiskussionerna går varma. Andra föredrar rostade och saltade alternativ, med sin långa och smöriga eftersmak som gör
  • I lucka 21 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett vegansk julbord från Bosphorus i Hötorgshallen. Julen behöver faktiskt inte vara köttets högtid, numera är det allt fler som skippar korv och skinkor till fördel för grönare alternativ. Och gröna alternativ, det är verkligen något du kan hitta hos Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen! Här finns något för vegetarianen likväl som veganen, men även allergikern och den med specialkost som behöver veta exakt vad maten innehåller
  • I lucka 20 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi mästerligt rimmade julskinkor från G. Nilsson livs. Att rimma en skinka innebär att salta den, både för smakens och förvaringens skull. Hos G. Nilssons livs på Hötorgshallens nedre plan har de rimmat julskinkan själva sedan 60-talet och idag står den andra och tredje generationens handlare, Leif och hans son Jonathan, vid rodret. De är ett familjeföretag med gott om kunskap med andra ord, här kan inte skinkan
  • I lucka 19 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi den ultimata julklappen – delikatesskorgar. Prima Delikatesser bjuder på ett urval av bilder på sina senaste kreationer: Julkorgen är lika trevlig att ge som att få, och den går att skräddarsy helt efter egna behov. Är  det en korv- och ostfantast eller någon som är svag för sötsaker som ska få korgen? Någon som älskar att laga nya maträtter och vill ha ingredienser eller någon som vill
  • I lucka 18 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi den italienska alposten Puzzone di Moena hos Fromageriet. Osten Puzzone di Moena kommer från osttillverkaren Formaggi del Trentino i Italien och är en alpost som tvättas under lagringen. Den passar bra ihop med lite söta saker som tillexempel fikon eller fikonmarmelad. Ordinarie pris för denna lilla skönhet är 450 kr/ kg men idag (18/12) erbjuder Fromageriet halva priset! Skynda fynda! Du hittar Fromageriet på nedre plan i Hötorgshallen. Hötorgshallens adventskalender
  • I lucka 17 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi tre tips på alternativa julbord. Traditioner i all ära men ibland kan det vara bra att kasta dem överbord för en stund och prova något helt nytt. Tips #1: Julbord utan kött från Bosphorus Även den mest inbitna köttätaren kan nog känna hur det vänder sig en aning i magen efter några jultallrikar fulla av just kött. Inte så mycket färgglatt där, direkt. Vad sägs då om ett