Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Fantasires iväg till sommaren litegrann med den här supersomriga mazarinkakan. Lättlagad och extremt saftig, med smak av citron och kardemumma. Publicerades i Hallen #6, 2015. Mazarinkaka med citron och kardemumma Ingredients 4 PORTIONER 200 g mandelmassa 100 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl fint råströsocker 2 ägg 1 msk hel kardemumma finrivet skal av 1 tvättad citron 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt </br></br> TILL SERVERING lättvispad grädde</br></br> MARINERADE JORDGUBBAR 1
  • Dröm iväg till Sydfrankrikes olivlundar och värmande vårsol med det här delikata receptet ur Hallen #10, 2016. Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Serves: 4 Ingredients FISK 2 rödmullar, kan vara smart att beställa eller fråga fiskhandlaren om liknande fisk. 2 små tioarmade bläckskar (squid), rensade, det är själva kroppen du behöver 12 gröna sparris 1 skiva stekt vitt bröd skuren i fyra bitar 8 ravioli, helst fyllda med svarta oliver. Du
  • Pinterest är en tjänst där du kan spara inspirerande bilder du hittar på internet i olika kataloger, så kallade pinboards. Varje dag pinnas miljontals bilder världen över och den absolut populäraste kategorin är mat. Så, varför inte kika på vad det är som är extra populärt 2017? En av de tio rätterna som trendar i år är empanada, den latinamerikanska versionen av piroger där fyllningen kan bestå av alltifrån köttfärs till äggröra och oliver. Hos
  • Manchego, hörni – om ni inte har provat är det verkligen dags nu! Manchego är en spansk hårdost gjord på fårmjölk. Den är mild och nötig i smaken med ett inslag av salt. Manchego är en sådan där perfekt grej att förgylla sin plockmat med. Ladda din picknickkorg med den och du gör garanterad succé (om inte annat för dina egna smaklökars skull). Den passar fint ihop med andra typiska plockmatstillbehör som oliver, salta kex,
  • Påsken är lammköttets högtid, men den som inte orkar laga från grunden kan göra världens enklaste påskbuffé med lite färdigrökt oxkorv. Det är inte lamm men inte heller fläsk – en smakrik kompromiss helt enkelt! Hos Prima Delikatesser hittar du godsaker från Balkan och en hel uppsjö av korvar av olika slag. Korven ovan är en lammkringla från Bosnien som kallas Sudjuk. Den är finmalen, rökt och lufttorkad och alldeles saftig och mör. Perfekt som
  • Hötorgshallen har fått sig en sprillans ny handlare – Noodle Mama! På övre plan, vid ingångarna mot Sergelgatan ligger detta ramen-paradis där du kan mixa din ”bowl” precis hur du vill. Välj mellan 3 olika sorters nudlar (eller mangosallad om du kör kolhydratfritt) samt den protein och dressing du är sugen på för dagen. Friskt, fräscht, fyllt med god- och grönsaker i färgglada skålar och på lekfulla brickor: Förresten: för varje bowl du köper (förutom
  • Frystorkade bär – vad är grejen? Jo, det är helt enkelt ett himla smart sätt att skapa nya sätt att äta bär på. De blir lite som en ny råvara tack vare konsistens och smak, som ju skiljer sig från färska bär. Genom frystorkning behålls många av näringsämnena vilket gör dem till den nyttiga pricken över i:et.   Förslag på hur du kan äta frystorkade bär: Som snacks på eftermiddagen när blodsockret sjunker och du
  • Förra veckan, dagen efter Sveriges Mästerkock-finalen, befann sig vinnaren Klara Lind på plats i Hötorgshallen. Eftersom Klara är uppvuxen i Sydamerika så var det inte första besöket i Hötorgshallen, genom åren har hon hittat favorithandlare i sann stammis-anda. Hos La Gazelle plockar hon gärna med sig färdiglagad mat i fartern och Mi Esquina har många ingredienser, kryddor och burkar som är svåra att få tag i på andra ställen men som är ett måste om
  • Ett tips är att alltid våga prova nya saker även vid högtiderna. Alltså att kanske hålla fast vid traditionerna överlag om man vill, men att lägga till åtminstone någonting nytt varje gång. Vad sägs till exempel om den traditionella finska påskdesserten Pasha? Den kommer ursprungligen från judarnas uttåg ur Egypten men kom så småningom till Ryssland med den ortodoxa tron. Pasha betyder påsk på ryska. Det är en dessert gjord på kvarg som får stå
  • Hos Gateau i Hötorgshallen hittar du, förutom helt perfekta tårtor och glaserade bakelser, alltid säsongens olika produkter. Just nu är säsongens bulle den här lagom klibbiga Karlsbadersnurra. Wikipedia: Namnet Karlsbadersnurra kommer från den västböhmiska staden och kurorten Karlsbad. Kurortens vatten var gulfärgat av någon form av oxiderat ämne i vattnet, som gjorde att vetebröden bakad med detta vatten också blev gulaktigt. Karlsbaderbröd idag är det en vetedeg med extra tillsats av ägg och en del