Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • I lucka 16 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett helt julbord från Melanders i Hötorgshallen. Julbordet kommer upplagt på fat och skålar och består av följande delikatesser: Melanders julsill Inlagd sill Currymatjes Skånsk senapssill Skagenröra Gravad lax med hovmästarsås Varmrökt lax med romsås Griljerad julskinka med cognacsenap Rödbetssallad Janssons frestelse Prinskorv Viltköttbullar Potatis Västerbottenost Kavring, knäckebröd och smör Julbrownie med tranbär Melanders julbord kostar 385 kr per person och måste beställas för minst 6 personer.
  • I lucka 14 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi prima svenska prinskorvar från G. Nilsson Livs. Prinskorvarna är handknutna av Per i Viken och är en riktig storsäljare i Hötorgshallen. Fram till år 2002 fanns det en lag i Sverige som sa att en prinskorv måste innehålla minst 45% kött. Idag är lagen borttagen men om du köper de här prinskorvarna kan du vara säker på att de innehåller 62% nöt- och griskött. De innehåller även naturtarm
  • I lucka 13 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett erbjudande med tre meze-röror och en påse krispiga pitachips från Bosphorus. Den rosa lilla röran till vänster i bilden ovan är rosé humus. I mitten ser ni Canki, en vitost-yoghurt-röra med mynta. Och till höger är en boll av Ezme, en pikant paprikaröra. En påse krispiga pitachips (som självklart görs av Bosphorus själva) ingår i erbjudandet och finns i två olika smaker: oregano-vitlök eller paprika-lök. Byt
  • I lucka 12 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett hett tips för dig som befinner dig mitt i julklappshetsen och behöver en paus: specialkorv & öl hos Taylors & Jones i Hötorgshallen 13-15 december. Under 3 dagar serverar Taylors & Jones i Hötorgshallen 3 speciellt framtagna korvar tillsammans med 3 varianter färsk Pilsner Urquell. Dom kallar det Brewers and Makers och beskriver själva det så här: ”Njut av en marvellous Gloucester med karamelliserad lök tillsammans med
  • I lucka 11 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi en fantastisk, mustig ost hos Fromageriet som blivit marinerad i druvor från rött Barolo-vin. Förra veckan tipsade Fromageriet om kastanjeblad-inlindade Foglie di Castagno men denna veckan är det röda druvor som spelar huvudnumret. Occelli al Barolo är nämligen en krämig ost som fått ligga omringad av resterna från druvorna som använts i tillverkningen av det berömda rödvinet Barolo. Osten brukar kallas för berusande god. Den lagras och
  • Eftersom att det är söndag idag och hallen är stängd så innehåller dagens adventlucka ett tips istället för erbjudande. Visste du att Sveriges första kebab serverades i Hötorgshallen? Introduktionen skedde 1979 hos Izmir kebab som än idag är verksam i saluhallen. Hit vallfärdar kebabälskare från hela Stockholm. Allt kött produceras på plats i Hötorgshallen och levereras till kebabrestauranger över hela staden – det är med andra ord inte så konstigt att den smakar så fantastiskt!
  • I lucka 9 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi det perfekta decembertet från Himalaya: Pepparkakste – ett svart te med smak av pepparkaka, dekorerat med kanel, nejlika, ingefära och kakaoskal. Teet är väldigt gott tillsammans med varm mjölk. Tänk skummad mjölk och en klick grädde.. Eller bara som det är rakt upp och ner. Förgyll hiking-turen med en kopp som fått brygga över brasan. Pepparkaksdoftande te i kylan måste få nästan vem som helst på gott
  • I lucka 8 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi något för det gröna julbordet: en vegansk falafelwrap med hummus, tabbouleh och grillade champinjoner från La Gazelle. La Gazelle i Hötorgshallen är kända för sitt vällagade lammkött, men faktum är att de har ett oerhört stort vegetariskt och även veganskt utbud. 70 av 130 olika rätter är vegetariska! Tipazasallad till exempel, en rätt med inspiration från staden Tipaza i Algeriet. Den fräscha salladen innehåller tomater, gurka, paprika,
  • Tête de Moine är en schweisisk ost som funnits i över 800 år. En gång i tiden kunde osten användas som betalmedel istället för pengar och den serverades flitigt i finkretsar, både i adliga tillställningar och kungahus i Europa. Nuförtiden är osten framförallt känd för en fantastisk liten uppfinning som kom till världen i början på 80-talet. Girollen: Det är en manuell skärmaskin i minatyr som skär osten i tunna rosor. Bild av @mycolco Nu
  • I lucka 7 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi något som kommer att passa utmärkt inför lussefikorna på intåg: wienerbröd med saffran från Gateau i Hötorgshallen. I norden kallas de oftast för wienerbröd medan de i USA går under benämningen Danish Pastry, eller danskt bakverk. I Wien däremot kallas de för Kopenhagener Plunder (vars närmaste översättning är ungefär junk food från Köpenhamn). Bullen kom till Köpenhamn i mitten av 1800-talet på grund av en strejk som