Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • utom att du kan avnjuta en delikat korvmidda
    Taylors and Jones i Hötorgshallen är så mycket mer än bara korv. Förutom att du kan avnjuta en delikat korvmiddag på plats i världens bästa saluhall, så ordnar de även omåttligt populära korvkurser (julklappstips #1) och har precis lanserat ytterligare en korvig bok: ”Best of Brittish – Taylors & Jones” (julklappstips #2). En butik du definitivt bör uppsöka inför julbordet. Jag har redan bloggat om deras spännande historia så nu tänkte jag att det var dags att få höra en
  • Dulce de leche
    Den här tårtan är inte det enklaste du kan baka. Med sina fem olika steg är den kanske ett av bloggens mest komplicerade recept. Men det finns genvägar. Den som känner att konditorhatten inte är tillräckligt hög ännu kan fuska sig till vissa av stegen, och kanske till och med uppnå ett bättre resultat. Dulce de lechen kan till exempel vara från Pampas Deli. Då är den så gott som hemmagjord men klar för servering,
  • Inlagda citroner hittar du hos La Gazelle i
    Chokladdoppade citroner och en taklampa av vispar från Cocoa Atelier. Inlagda citroner hittar du hos La Gazelle i hallen. Häromveckan var en handlare från Hötorgshallen på studiebesök i Dublin och tog med sig några mattips hem (om du råkar vara i de Irländska krokarna inom en snar framtid). Om inte så föreslår vi att du lagar godheterna själv med hjälp av fiskehandlarnas fina råvaror (Hav, Fiskeläget och Melanders) – ett närbesläktat recept till fish n’
  • Handlare i Hötorgshallen
    Vintern är på intåg med sina smaker och traditioner. I det kommande numret av Hötorgshallens kundtidning Hallen har jag varit med och intervjuat några handlare till en liten enkät. På frågan ”Vad är det bästa med vintern?” svarade några av handlarna så här: Andreas Knutas från Himalaya Espresso Bar: ”Apelsin och kryddnejlikor! Det doftar så gott. Och så våra julkaffesorter som vi alltid brukar få in. Vi brukar alltid ha en naturell julkaffesort och en
  • llningen skapas av deltagarna själva och vem
    Finns det några gränser för vad som kan byggas av pepparkaksdeg? I Arkitektur- och Designmuseums pepparkakshusutställning får barn och vuxna tänka som arkitekter och stadsplanerare. Utställningen skapas av deltagarna själva och vem som helst kan skicka in sitt egenbakade bidrag. I dessa digitala tider känns det befriande med en tävling som främjar hantverk och det ätbara! Även om vi förstås älskar att blogga och scrolla på instagram.. Temat i år är ”Ny lya – bo
  • senaste numret av tidningen Hallen tipsar Re
    I Reda Ladras butik Sandins frukt och grönt i Hötorgshallen hittar du alltid färska grönsaker anpassade efter säsong. I det senaste numret av tidningen Hallen tipsar Redas om hur du kan kombinera några av hans fina grönsaker med smarrig röding och skogens guld – kantareller. Mums! Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller Serves: 4 Ingredients 600 g röding, ca 4 filéer 250 g lingon 1/2 dl socker 1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk, 3 % 50 g smör
  • nder kvällen finns inspirerande matkreatörer
      Välkommen till en glädjefylld kväll i Hötorgshallen! Ta med en vän och låt era sinnen förföras av dofter, musik, smakupplevelser och intryck från hela världen. På plats under kvällen finns inspirerande matkreatörer som delar med sig av sina kökshemligheter och vi bjuder på kulinariska smaker. Kom och avnjut goda drycker från våra samarbetspartners och låt dig svepas med av dansanta tongångar från världens alla hörn. –> Onsdag den 25 november <– –> kl 19
  • Förra veckan var en av handlarna på en tur till Dublin i Irland och fick en skälig dos matinspiration. Framförallt i friterad väg. Pankofriterade pommes och gränslöst krispiga fish n’ chips var några av upplevelserna, och nu är jag i Stockholm med nya cravings. I det första numret av vårt dubbelt prisbelönade magasin Hallen finns det ett recept på fiskkroketter – det praktfulla alternativet till fish n’ chips. Därför dammar jag nu av detta recept
  • Pasta al limone Hötorgshallen
    Många har de varit som skrattat åt min sparsmakade middagsfavorit under studenttiden: Pasta al limone. Men trots dess spartanska uppenbarelse så är det en utomordentlig maträtt om man är student eller bara har glömt att gå till mataffären innan stängningsdags. Pasta al limone är italienska och betyder, föga förvånande: pasta med citron. Och det är ungefär exakt vad det är också. Nyckeln till hela smakupplevelsen ligger i råvarorna. En citron är inte bara en citron
  • Jag måste bara dela med mig av dessa matiga – och smått fantastiska – flaggor jag hittade. De är skapade av reklambyrån Whybin\TBWA för Sydney International Food Festival och består av råvaror som är vanliga i respektive land. Man skulle nästan kunna tro att det var reklam för Hötorgshallen, eller hur? Här är 6 matflaggfavoriter: #1. Italien – basilika, pasta, tomat. #2. Brasilien – bananblad, lime, ananas, passionsfrukt. #3. Grekland – kalamataoliver, fetaost. #4. Lebanon – lavash, fattoush, örter. #5. Japan – tonfisk, ris. #6. Vietnam