Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
I förrgår utsågs Hötorgshallens egen kundtidning, Hallen, till Sveriges bästa kundtidning för konsumenter år 2015. HURRA!!! Svenska Publishing-prisets motivering löd: ”För ett generöst innehåll, raka möten, god typografi och utsökt foto – en visuell upplevelse” Det glada gänget bakom tidningen: Peder Edvinsson, redaktör och Jonas Larsson, chefredaktör och Kristina Funck, projektledare från företaget Navii. Så här säger Peder om vinsten: ”Vi blev så otroligt glada när prisutdelaren Alexandra Pascalidou sa att vi hade vunnit igen.
-
Jag är nyss hemkommen från Florens och tänkte dela med mig av en liten spaning jag gjorde i deras stora saluhall Mercato Centrale. En av de senaste mattrenderna bland florentinarna är att blanda i aktivt kol (italienska: carbone) i bakelser, brödet eller ja även i pastan eller pizzadegen. Jag fick smaka på Schiacciata carbone och det hade en mycket märklig men mättande smak. En Schiacciata Carbone. Schiacciata är det toskanska namnet på vad som i
-
Vad passar väl bättre en dyster novemberkväll än en mör rapphöna med timjankryddiga potatisklyftor och stuvad spenat som smälter på tungan? Ett glas fylligt rött vin på det, och du har ett riktigt bra middagsalternativ till fredagstacosen. I Hallens kundtidning nr 3, 2014, får du följa med vinmakaren Joao Portugal Ramos på jakt efter rapphönor på hans gård i Alentejo, Portugal. Bra inspiration inför höstmåltiden! Recept rapphöna för 4 personer 3 rapphönor i bitar 2 gula
-
Kladdkakans dag infaller i år på en lördag och drömreceptet lyder: lång sovmorgon i snövita lakan och promenad i höstsprinklad björkskog. Sedan klistrig chokladkaka till middag. Det må vara en nypa orealistiskt, till exempel måste inte lakanen vara vita och det är okej att skippa promenaden om fredagen var för rolig. Men kladdkakan är ett måste och med vinterns favoritfrukt apelsinen blir den dessutom någorlunda nyttig. För den som vill skippa promenaden och gå direkt
-
Hösten är lång och mörk. Precis som en riktigt god gryta, kokad under lång tid med en djup, vinröd färg. Mustig och mör, om den görs rätt. Men hur görs en gryta rätt egentligen? Hemligheten ligger i ingredienserna menar vissa. En bra köttbit förhöjer hela rätten till exempel. Grytan ovan är tillagad på traditionellt katalanskt vis med kalvkött och karamelliserad lök. Receptet hittade jag här. Såsen är rustik och fylld med smaker som för tankarna
-
Söndag är långkokens dag och är det något G. Nilsson har koll på så är det vilket kött som passar vilken gryta, vare sig det är fläskfilé till en enkel ramen eller kalvlägg till en traditionell Osso bucco. Fotboll är ett annat kunskapsområde hos de glada grabbarna bakom diskarna. Medan grytan puttrar pågår fotbollsmatchen för fullt helt enkelt! Bloggen var förbi i veckan och hörde pratade med Paul. Vilken produkt är din personliga favorit från
-
Blodpudding och handgjorda kroppkakor. Hösten är perfekt för husmanskost på många sätt. Men Lotta Lundgren varnar för fenomenet långkok i artikeln ”När dörren till köket slår igen” i tidningen Bang. Hon menar att anledningen till att många maträtter fallit i glömska är att de är tidskrävande att laga och problematiska ur fler synpunkter än en: ”Mormor levde större delen av sitt liv i sitt lilla opraktiska kök. Så snart frukosten var bortplockad satte hon igång
-
Vad är mustigare än en riktigt fin äppelmust? På hösten dessutom, när den ena skörden överträffar den andra.. Hos Saluplats Husman finns just nu denna dryckesdröm från Värmdö. 139:- kostar en låda, en halvliters glasflaska går på 45:- och en enlitrare i samma utförande kostar 65:-. Detta är den ultimata drycken för alla helgona-helgsgästerna som föredrar alkoholfritt. Smaken är rund och fin och går ihop med det allra mesta men kanske framförallt med en god
-
Vad bör tänkas på när en korvbricka är i görningen? Bloggen var förbi och hörde med Kristian, tredje generationens handlare på Prima Delikatesser, om vad som utgör den perfekta ölkorvskombinationen. – Först och främst ska man ta det man själv tycker är gott, och sen ska man ta det motsatta. Nyckeln till den perfekta korvbrickan är variation. Gillar man starkt så ska man balansera ut det med något milt också. En riktigt rökig bondkorv passar
-
På söndag är det internationella pastadagen (ja det finns en matdag för allt, typ) – ett optimalt tillfälle att prova Carl’s Delis tryffelfyllda pastaknyten; fagottino. Det kan vara den godaste pastan jag någonsin ätit, faktiskt. Fagottino betyder litet knyte på italienska och det är precis så pastan ser ut. Den här är fylld med tryffel och smakar himmelsk bara som den är med lite riven parmesan på toppen. Men vill man piffa till det extra