Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen är som en buffé av mezerätter. Om du är vegetarian – desto bättre – Bosphorus är vegetarianernas himmelrike. Deras söta sallad av rostade kikärtor och aubergine eller fräscha gröna hirssallad är bara några av alla mumsiga vegetariska meze-rätter. Men de har så klart även köttigare varianter som den omtyckta tavuk-kycklingen och de turkiska rätterna tepsi börek och mitit köfte. Och så klart även den söta kladdiga pistagebaklavan – mums! Didem Apak jobbar i Bosphorus butik i
-
Löven börjar gulna och älgen har anlänt till Hellbergs fågel & vilt i Hötorgshallen. Vi går mot hösttider och för att inte deppa ihop helt bjuder Hellbergs på sin allra godaste älggryta! Ett litet lättare recept på viltgryta som ihop med den syrligare palsternacksalladen får en mer sofistikerad touch. Receptet hittar du även i Hötorgshallens fina kundtidning Hallens senaste nummer (#7 2015). Älggryta à la Hellbergs Serves: 4-6 Ingredients 1 kg älgrytbitar, ca 150–200 g per person ½ flaska rött vin
-
Prima Delikatesser har varit i Hötorgshallen sedan 1973 och idag är det syskonen Kristian och Katarina, den tredje generationen i familjeföretaget, som tagit över verksamheten. Mycket i sortimentet är sig likt (det mesta är från Balkan och Medelhavet) men nya inslag inkluderar hembakad och dagsfärsk burek, cevapcici-wraps med ajvar och valnötsfylld honungsbaklava. Bloggen var förbi och pratade favoritmat, gå-bort-gåvor och familjeföretagande. Hej på er! Vad är er personliga favorit i butiken? Katarina: Jag älskar ajvar!
-
Kål har snabbt blivit ett av världens mest hypade livsmedel. Kolesterolsänkande, anti-inflammatoriskt och detox-vänligt utav bara tusan, kändisarna tuggar det och modehusen gör t-shirtprint av det – nyttigt eller ej, dess välsmakande kvalitéer går inte att förbise. Den krispiga grödan med järnaktiga undertoner gör sig suverän på ett livsmedel med motsatt image: pizzan. Vi tänker såhär: om något är så pass nyttigt som kål är så gör det sig bara väl ihop med något onyttigt.
-
Goda nyheter för alla tidningsälskare (och i synnerhet Hallen-fans), Hötorgshallens fina kundtidning Hallen är återigen nominerad i Svenska Publishing-Priset, denna gång är det utgåva nr 4 som är med och tävlar. Från nr 4 minns vi det vackra reportaget ’Vintergröna frestelser’ av Tove Nilsson som Roland Persson fotade. Temat var moderna tolkningar av urgamla råvaror – fisk, ägg och vintergrönsaker lagades och stylades på bästa möjliga sätt. Håll utkik under veckan, då dyker receptet från
-
Hösten är här och i vanlig ordning är den ackompanjerad av ett plötsligt och intensivt choklad- och paraplybehov. Vilket av dessa behov som är starkast är dock inte helt säkert, kanske är en kombination att föredra. Det ideala scenariot är nog en egenfika vid fönstret med en bra bok och en nybryggd kaffe, paraplyet kan vänta. P&B i Hötorgshallen är de enda i Stockholm som säljer de Öländska pralinerna ovan, något som Kungens pressekreterare fick
-
Stockholm Drift är en underbar blogg. Bilderna är sagolika och känslan alldeles filmisk och stämningsfull. Varje inlägg berättar en historia som är lika välfotad som skriven med stora delar humor och intelligens, fylld med populärkulturella referenser och skarpa insikter om alltifrån mat till kultur. Nathalie Cantacuzino är 26 år gammal, bosatt i Stockholm för tillfället, relativt nykommen hem från några år i Tokyo. Hennes matlagning är fylld av färger och spännande smaker, mycket är makrobiotiskt
-
Du har väl inte missat det senaste höstnumret av Hötorgshallens mat- och inspirationsmagasin Hallen? Den här gången hittar du ett helt uppslag om bloggen, i fint sällskap av matiga tips och smaskiga recept på både tapas och tryffel – och andra höstiga måltidsvarianter. Magasinet Hallen är gratis och går att bläddra i online här: Om du föredrar Hallen i pappersvariant är du varmt välkommen att hämta dig ett exemplar kostnadsfritt i Hötorgshallen!
-
Om en vecka, den 18 september, firar Chile sin nationaldag. Därför tänkte vi passa på att tipsa om en typisk chilensk delikatess: Queso Fresco, kallas ibland även för Quesillo eller Queso Latino. Färskosten är tillverkad på komjölk och smakar ungefär som en kombination av mozzarella och haloumi, alltså ganska subtil smak men med en härlig sälta och konsistens som åtminstone får ett mozzarellafreak som mig själv att genast bli beroende. Perfekt som smält ost-dipp med
-
Visst är det något alldeles särskilt med att kliva in i en riktig saluhall? Sorlet, livfullheten, dofterna från världens alla hörn och den oändliga passionen för kvalitet och råvaror. Jag älskar förstås Hötorgshallen, men jag älskar också att besöka andra länders saluhallar när jag är ute och reser. För ett tag sedan var jag i Ungern och besökte deras otroligt vackra saluhall i Budapest, Nagycsarnok. Nagycsarnok är den största inomhusmarknaden i Budapest. Nagycsarnok är Budapests motsvarighet