Italien

Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter

Nu finns Hallens finfina gratistidning att hämta i hallen. Rykande färska nummer fjorton, direkt ankommen från tryckeriet (och det är bäst att skynda sig lite då de har en tendens att ta slut..). För säkerhetens skull digitaliseras allt här i bloggen, så att även ni som inte är i Stockholm för jämnan kan få goda tips och rätter. Här kommer ett ljuvligt sommarrecept på citronpasta av Carls deli från nya tidningen: Citronpasta med spenat och […]

Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter Läs mer »

Så gör du en perfekt italiensk smörgås

Vissa tycker att det är skämsigt med macka till middag och menar att det indikerar lathet och okreativitet. Men att göra en riktigt bra macka är konstform, en del kombinationer har ju till och med säkrat sig en plats i mathistorien. Varma ostmackor, pastramismörgåsen och foccacian (som är en lyxtoast med fräckt namn)… Eller snittar som är ett tjusigt namn för upphackade mackor. Nej, leve mackan! Som lunch, mellis, middag och bjudmat till helgen. Här

Så gör du en perfekt italiensk smörgås Läs mer »

Salsicciasallad med fårost och granatäpple

Det ser kanske inte mycket ut för världen då det puttrar på i pannan men det doftar och smakar fantastisk! Fräscht och krispigt tack vare granatäpplekärnorna och valnötterna – fullt med antioxidanter och omega 3. Men med lite nyttighetsbalans i form av godbröd och finkorv. Det här snabbkoket är perfekt när du har några korvar över i kylen och inte vet vad du ska göra med tomaterna som börjar mjukna. Obs, passar lika bra till

Salsicciasallad med fårost och granatäpple Läs mer »

Vårig cheesecake-glass med fikon

Tjusningen med glassdisken hos Gelato Bar i Hötorgshallen, är att smakerna ständigt byts ut. En ny favorit är deras hemmagjorda cheesecake-glass med fikon i. Den kommer att finnas i sortimentet åtminstone två veckor till, så skynda att köpa med dig ett gäng glasstrutar till vårpromenaden i stan.  Cheescake-fikon-glassen är handlare Simons absoluta favorit. Medarbetare Karin nickar medhållande. En annan storsäljare bland kunderna är Gelato Bars mintglass med små bitar av choklad i. Sätt färg på

Vårig cheesecake-glass med fikon Läs mer »

Parma Secretum från Devodier

Ifall du älskar Parma-skinka så måste du smaka Secretum från Devodier. 30 månader får denna skinka spendera under ömsint uppsikt och vård i de berömda källarvalven i den italienska Devodier-fabriken. Skinkorna är omgivna av kristallklart källvatten från bergen som rinner i kanaler längs golven något som bidrar till en jämn, smal och hög luftfuktighet som gör skinkan alldeles mör och saftig. Noggranna prover genomförs på skinkorna för att säkerställa en perfekt fukt-, doft- och smakbalans.

Parma Secretum från Devodier Läs mer »

Strangolapreti – italienska gnocchi på bröd och spenat

Strangolapreti kallas en typ av gnocchi (pasta) som görs på bröd och spenat. De är en traditionell rätt som är typisk för området Trentino i Italien. Jag var där i höstas och fick lära mig göra egna. Superenkelt. Strangolapreti görs på bröd som med fördel inte är dagsfärskt.  Pastan som ska vara stor som mandariner är otroligt mättande ihop med det smälta smöret. Toppas med ett blad salvia innan servering! Strangolapreti – italienska gnocchi på

Strangolapreti – italienska gnocchi på bröd och spenat Läs mer »

Cannelloni är gott. Det här receptet är m

Cannelloni på left over-korv

Ny basvara att ställa i skafferiet: cannelloni-plattor! Denna torrvara går ju nämligen att kombinera med det godaste (ok, mest ekonomiska och potentiellt godaste som finns): rester! Matsvinn är dumt och kostsamt för miljön. Cannelloni är gott. Det här receptet är med andra ord fullkomligt genialiskt. Riv över parmesan, prästost eller taco-ost (beroende på vad du har i kylen) så har du en perfekt onsdagsmiddag i november med ljumma italienska influenser. Cannelloni på left over-korv Prep

Cannelloni på left over-korv Läs mer »

Då har du ingredienslistan i mobilen &#x1f3

Siri Barjes Rödbetsgnocchi

För dig som missade nyhetsbrevet häromveckan med Siri Barjes läckra, hemgjorda rödbetsgnocchi så kommer här en digitial version av receptet. Då har du ingredienslistan i mobilen 🍝 Det här lagar du om du vill imponera på någon. För det tar tid. Första gången jag lagade detta använde jag färskpotatis, osäker på om det skulle funka. Det funkade utmärkt. Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym.

Siri Barjes Rödbetsgnocchi Läs mer »

Vi vet ju att det händer, att andra bloggar

Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer

Amatriciana-såsen härstammar från romarriket och är en av de mest välkända såserna i Italien, den har till och med fått en PAT-märkning av den italienska regeringen på grund av sin historiska betydelse. Vi vet ju att det händer, att andra bloggare äter. Men vad äter de? Den här veckans bloggmats-inspiration är den där Amatricianan som tillagades i Palma och fångades på bild av Sandra Beijer. Den ser ju fullkomligt sagolik ut! Pesto-pastan hos Bacio gav

Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer Läs mer »

Frukt- och bärcocktail, Caffè shakerato con gelato och Groppino -> recept

I nyaste numret av vår tidning Hallen (som ni kan hämta i Hötorgshallen, gratis och fantastisk som ni vet) så bjussar Gelato Bar på triss i cocktailrecept. Perfekt för sommarens varma utehäng! Här kommer recepten: Frukt- och bärcocktail, Caffè shakerato con gelato och Groppino Prep time: 10 mins Cook time: 10 mins Total time: 20 mins Serves: 7 Ingredients Caffè shakerato con gelato 1 portion 1 skopa vaniljgelato 3 cl kall espresso 1 citronskalstrimla (du

Frukt- och bärcocktail, Caffè shakerato con gelato och Groppino -> recept Läs mer »