Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Älg- och råbocksjakten är i full gång och snart dignar diskarna hos Hellbergs Fågel & Vilt av höstens fångst. De olika viltdelarna du kan köpa med dig hem är ytter- och innerfilé av älg, rådjurssadel, bog och stek. Då kan du till exempel laga den goda grytan ovan med palsternackssallad och rostad potatis. Eller så kan du njuta av olika vilträtter redan nu i Hellbergs mysiga bistro. Alla rätterna är lagade från grunden av Hellbergs
  • Det är kantarelltoastens tid att skina. Denna ljuvliga höstskapelse passar till det mesta, och helt för sig själv för den delen. Men alla goda ting är tre som de säger. Denna höst fick Österqvist föreslå ett tillbehör. Låt oss presentera: Österrikiska Wälderschinken. Till synes en vanligt skinka men smaken är saftig, kraftfullt rökig och rustik, perfekt på frukostmackan. Kombinationen smörstekta kantareller och rökigt skinka måste upplevas. En klick crème fraiche, finhackad rödlök och lite persilja
  • Den 11 september är Kebabens dag och bör förstås firas med en riktigt god kebab till lunch eller middag. Kanske vill du söka dig till rötterna – åtminstone i Sverige? Hötorgshallen var ett av de första ställena som serverade kebab i Sverige. Året var 1979 och både Izmir kebab och Master kebab lockade nyfikna stockholmare till Hötorgshallen. Kebaben i Hötorgshallen håller (föga förvånande om vi får säga det själva!) hög kvalitet och allt kött produceras
  • För dig som missat: 20-23 september kommer Stockholm Food Week att pågå nere i Hötorgshallen. Det är fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där kommer finnas matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett eget tema, den första dagen har tema kött medan den andra (torsdagen 21 september) har tema fisk! I Hötorgshallen finns det flera fiskhandlare som säljer färska fiskar och skaldjur året runt. Melanders fisk är en
  • Ett fräscht recept som sätter guldkant på helgmiddagen. Det här receptet kommer från Havs egen kokbok. Smaklig öring! Ugnsbakad öring med rostad blomkålspuré, forellrom och gurksallad Serves: 4 Ingredients </br>Öring: 4 bitar öring à 180 g 1 msk smör 4 dillstjälkar salt och peppar</br></br>Blomkålspuré: 1/2 blomkålshuvud 1 schalottenlök, finhackad 1 vitlöksklyfta, pressad 1 msk matolja 2 dl grädde 2 dl mjölk 1 tsk pressad citron salt och vitpeppar</br></br>Gurksallad: 1/2 gurka 4 rädisor 2 msk smör
  • Det vankas Stockholm Food Week i Hötorgshallen – fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där kommer finnas matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett eget tema och den första dagen, onsdagen den 20 september, är det köttet som står i centrum. I Hötorgshallen hittar du förstås flera olika kötthandlare, och den antagligen allra största är G. Nilsson Livs som säljer allt från grishalsar till svenskt lamm. Hellbergs fågel
  • Trend-pirogen empanadas kan fyllas med det allra mesta. Köttfärs, ägg, oliver, tonfisk, chorizo och wallenbergare. Du läste rätt, Saluplats Husman har tagit fram en egen tolkning av den populära pirogen och kombinerat det bästa från två kök: spanska empanadas med svenska wallenbergare. Utmärkt att äta på stående fot – ett stycke husmanskost i ett smidigt format. Ifall du vill servera pirogen till middag så passar den fint ihop med finhackad rödlök över en klick crème
  • Det är dags att skörda plommonen, förutsatt att du har ett träd i närheten alltså. Om inte så kan du köpa höstens tjusigaste frukt hos Sandins och sedan låta den sjuda i en höstig kycklinggryta à la Marcy på Piccolino. ”En mustig gryta som värmer en ruggig höstkväll. Gör en större sats, smakar ännu godare dagen därpå. Passar till vardagen såväl som festligare tillfällen. Prisvärt, gott och enkelt att tillreda. – Marcy Hassmén, Piccolino I
  • Med tanke på att haven är fulla av ett oändligt antal fisksorter är det egentligen lite konstigt att så få av dem hamnar på våra tallrikar. Oftast är de stora rovfiskarna mest populära. Medan de arterna minskar stadigt i haven så ökar småfisken. För att förändra den tendensen och rädda haven gick världens kockelit för några år sedan ut i ”The small fish movement” med ett manifest för att uppmuntra folk till att äta ett
  • Med hösten kommer surkålshuvudena och med dem: de stora grytorna från Balkan. Surkål görs av vitkål som skördas på våren vid Medelhavet, sedan läggs den in och lagom till hösten är de redo att lagas. Surkålen är full med probiotiska bakterier som gör underverk för magen. Att fermentera maten har man gjort sedan bronsåldern och det har varit ett sätt att förlänga matens hållbarhet på, särskilt när skördarna inte har varit lika riklig. På Balkan