Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Hos Latinamerikanska Livs i Hötorgshallen säljs talgsmöret i glasburk, se ovan. Ibland blir en sugen på en ren smak. Inga tillbehör, bara en ensam smakupplevelse. Då behöver en de bästa råvarorna och något som förhöjer dem. Detta något kan till exempel vara talgsmör. Traditionellt sätt används alla delar av köttet men många brukar skära bort fettet. Det är slöseri med en fantastisk råvara som har använts i matlagning i hundratals år. Fettet, eller talg som
  • I takt med att dagarna blir mörkare och kortare så blir också fikorna fler. Advent och lucia avlöser varandra på kontor och i kök över hela landet så det gäller att variera pepparkakorna och clementinerna. Den här kladdkakan har fått en riktigt tjusig julskrud och kan nog koras till decembers godaste fika. Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner
  • Glad andra advent! I Hötorgshallen är julmaten i full beredning, hundratals kilon med sill läggs mästerligt in i köken medan julkulor dinglar över handlarnas diskar, meterhöga pallar med alltifrån Panettone till kanelmandlar anländer dagligen till saluhallens lastkaj och handlarna laddar butikerna med julmat och traditioner från hela världen. Ifall du missat det så kommer här en liten round-up över mumsiga julaktiviteter just nu: 1. Prinskorven har anlänt Prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork
  • Ratatouille är en fransk grönsaksröra som ursprungligen kommer från Nice med tomat i basen, lättstekt vitlök och grönsaker. Ordet betyder att röra om och beskriver grunderna i tillagningen bra, sen finns det recept som går in på processen ännu djupare, där utvalda grönsaker förbereds inför stekningen på olika sätt. Till exempel kan vissa grönsaker kokas separat och sedan ihop så att varje grönsak smakar som sig själv. Det gemensamma målet är för de olika tillagningssätten
  •   Taylor & Jones har fått in sitt fantastiska, handgjorda julsortiment av läckra korvar! Det finns fem olika sorter prinskorvar: prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork (samma innehåll en traditional Pork), Pork, Apple and Cinnamon och Pork, Apple and Cranberry. Hur gott?! T&Js prinskorvar är egentolkningar av det traditionella receptet. Den ursprungliga varianten är rökt och har den karaktäristiska röksmaken, därför har Taylor and Jones adderad extrarökt bacon till den färska korven. Dessutom
  • Trött på ett julbord av feta korvar, skinka och klibbiga köttbullar? Eller bara sugen på att balansera upp julbordet en aning? Handlaren Hav har allt för dig som vill förgylla jultallriken med lite fräscha fiskar, sill i olika smaker och lax i stora lass. Här är ett förslag på delikata smaker som finns att köpa hos Hav: En julltallrik innehållande kallrökt, varmrökt och gravad lax, sherrysill, senapssill, kryddlöks- och dill-sill, matjesill samt en fisk- och skaldjurspaté. Mums!
  • Anrättningen (en klassikerrätt förtjänar
    Bara tanken på denna räksallad gör mig hungrig igen, den var så oerhört god! Handskalade räkor med finhackad krispig sallad, quinoa, len rhode island-sås och ägg. Anrättningen (en klassikerrätt förtjänar ett gammaldags ord) kommer från Sandys på Hötorgshallens gatuplan och kan avnjutas på plats i deras servering vid fönstret med finfin utsikt över Hötorget. Men den är så pass god att den går bra att äta till middag också, förslagsvis serverad på en tjusig tallrik
  • Bloggen startades för tio år sedan med syf
    Linnéas Skafferi korades för några veckor sedan till vinnaren av det Stora Matbloggpriset 2016, och det är inte svårt att förstå varför. Bloggen startades för tio år sedan med syftet att vara en smidig samlingsplats för recept men idag har hobbyn övergått i jobb och när Linnéa inte sätter ihop inspirerande middagstips för bloggen jobbar hon som matskribent, matstylist och matfotograf. Resultatet är inspirerande recept, både i klassisk och experimentell tappning, från enkel, gyllene ugnspannkaka
  • Få saker slår en krämig buffelmozzarella med en riktigt smakrik olivolja på. Obs att olivoljan på bilden inte är en novelloolja. Novello kallas den allra första olivoljan som pressas för säsongen i Italien. Den pressas på oliver som är färskare än tio dagar vilket gör den oemotståndligt smakrik. Den är klar till november och nu finns den alltså att köpa från Pallas Delikatesser i Hötorgshallen. Pallas Delikatesser säljer en flaska toscansk Olio Novello för 160
  • Wagyu betyder ”japanskt nötkött” och är ett väldigt marmorerat och därmed också väldigt mört kött. Wagyu-rasen kommer från Japan men finns numera även i andra delar av världen, Latinamerikanska Livsmedel säljer till exempel svenskt wagyu-kött. När Stockholm Food Week gick av stapeln i Hötorgshallen så lärde Morgan Stockhaus hur du tillagar wagyu. Här kommer hans recept på halstrat innanlår av wagyu som serveras tillsammans med vasslebakad rotselleri, brynt spetskål, kornmjölsklimp, vinbärsbuljong och pepparrotssmör. Recept: Halstrad Wagyu av Morgan Stockhaus Serves: 4