Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Vårnumret av tidningen Hallen är äntligen ute – men hur såg det egentligen ut när de prisbelönta, vackra tidningssidorna blev till? Här kommer en liten sneak peak från Hallen-redaktionen! När Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom tog sig an 200-lappen till det senaste numret så kände Chefredaktören Jonas Larsson och formgivaren Jesper Möller att det var bäst att kvalitetssäkra plåtningen. Och ja, det var gott, riktgt gott. Tack Ulrika och Liselotte för ett bra jobb. Tack
-
Hurra! Nu är vårens nummer av Hötorgshallens kundtidning Hallen här. Visst läser du den? Full av bokstavligt talat matnyttiga artiklar, fenomenala fotografier, fantastiska handlarintervjuer, och lite blogg på ett hörn också. Handlarna bjuder på våriga favoritrecept. Få tips på hur du lagar en delikat trerätters middag för bara 200 kr. Välkommen att hämta ditt gratis exemplar av tidningen som vunnit Sveriges bästa kundtidning två år i rad!
-
50 gånger per år tar Dr Käse, alias Jon Andri Zogg på Fromageriet i Hötorgshallen, fram sina speciella parmesanknivar. Vant rispar, sticker och skär han med dem i en 40-kilos parmiggiano reggiano och bara några minuter senare ligger den stora parmesanosten klyvd i åtta bitar – redo att delas ytterligare när kunderna kommer till disken. Vissa köper halvkilosbitar, det gör jag med, andra köper från hektot och uppåt. Men ost blir aldrig för gammal, så
-
Att göra sin egen pizza är grovt underskattat. Det går snabbt, du bestämmer själv tillbehören, och har du dessutom en så kallad pizzasten så går det att få riktigt smarriga pizzor direkt från den mest lokala pizzaugnen av dem alla. Från och med torsdag eftermiddag (10/3) börjar Carl’s Deli i Hötorgshallen att sälja pizzadeg av italiensk kaliber. ”Eftersom vi själva är hooked på den här pizzadegen så tänkte vi börja ha den i vår delidisk.
-
I helgen, 12-13 mars, pågår Korvfestivalen ute i Nacka Strand. Förutom att du där både får lära dig korvetikett av Magdalena Ribbing och titta på korvdueller mellan mästerkockar, så kommer du så klart även kunna provsmaka massor av korv – även ett gäng från Hötorgshallen. I monter 18 hittar du Taylors & Jones som ju även har en av sina butiker i Hötorgshallen. Taylor & Jones är de Brittiska korvmakarna som älskar att jobba med de
-
I Hallen nr 8 är det slatt-special. Ni vet de överblivna småskvätterna från helgens bravader? De kan ju användas i matlagningen. Det här receptet ger en försmak av sommarens moules frites (musslor med pommes, minus pommesen) men med en sötsyrlig smak av sherry. Enkelt att laga och festligt att både äta och servera: Musslor i sherry och apelsin Prep time: 10 mins Cook time: 10 mins Total time: 20 mins Serves: 4 Ingredients 1 kg
-
Chokladpralinerna från Öland hos P&B Hötorgshallen är de ultimata kärleksförklaringarna på White day. I Japan firas alla hjärtans dag den 14 februari på så sätt att det är kvinnorna som uppvaktar männen (i hetero-relationer det vill säga, för hbtq-communityt finns det två olika dagar att fira kärleken på). Oftast sker uppvaktningen genom att det ges bort choklad. Olika chokladsorter signalerar olika saker, till exempel finns det Giri choco (obligatorisk choklad) och Honmei choco (sann kärlek-choklad).
-
På fredag är det pannkaksdagen, hurra! (EDIT: bloggerskan hänger inte riktigt med i svängarna, pannkaksdagen var den 9 februari och inte 9 mars, men vi äter pannkakor ändå eller hur?) Pannkakor är en formidabel rätt som går att göra i tusentals olika varianter, både som maträtt och dessert. Den återfinns även i många länder, med diverse lokala variationer, som till exempel de ungerska Palacsinta eller den gotländska saffranspannkakan. Pettson och Findus är nog den bok
-
Jag har alltid varit helt bombsäker på att bagel är ett amerikanskt påfund. Men faktum är att denna lilla brödformation faktiskt sägs har uppkommit i Kraków i Polen. Uppfunnen av judar redan på 1600-talet har den sedan spridits hela vägen till Amerika med judiska emigranter, och idag blivit något av en nationalklenod även ”over there”. På Bagelmama i Kazimierz – de judiska kvarteren i Kraków, serverar de några av stans godaste bagels. En bagel i
-
Svedjans gårdsmejeri är ett litet mejeri i Kåge i Västerbotten, som tillverkar en rad prisbelönta hårdostar och blåmögelostar. En av deras ostar heter Svedjan Gårdsost och blev precis utsedd till Sveriges godaste ost under Ostfestivalen 2016. Osten finns att avnjuta hos Fromageriet i Hötorgshallen. Så här beskrevs osten under Mathantverks-SM 2015: ”En underbart vacker ost som en spräckligt blommande ljunghed och ett vackert smörgult inre. En ost som doftar som en sommaräng och smakar som