Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Under sommaren har Hav byggt ut sin bardel för att få fler sittplatser. De har utökat tillagningsmöjligheterna för att kunna bjuda på ännu mer inspirerande maträtter och ökat arbetsflödet för att kunna hantera fler människor. Ett perfekt ställe att avsluta på efter jobbet med några smarriga munsbitar, eller varför inte gå all in och köra kräftskiva i miniformat? Gå på kräftskiva i miniformat hos Hav. Stora burfångade havskräftor (foto från Havs Facebooksida), 530 kr/kg. Hav
-
Thelins är en riktigt skattkammare för bröd- och bullfantaster. Berg av kardemummabullar ramar in stenugnsbakade limpor och den ena räksmörgåsen är mer symmetrisk än den andra. Idag är bloggen på instagram-besök hos handlaren som är världsbäst på fika – Thelins! Butiken öppnade för fyra månader sen och är redan en favorit bland hallens stammisar. Deras stenugnsbageri bakar natten lång för att leverera godfika. Kanelbulleskorpor är perfekt picknicksnack enlig Thelins själva. Handgjorda sommartårtor med grädde och
-
Sommarsolen är äntligen här och även om vi är många som har börjat jobba lagom till att den bestämde sig för att titta fram, så har vi ju långa underbara augustikvällar att njuta av. Inte helt fel, om du frågar mig. En perfekt sensommarkvällsmåltid är en fräsch grekisk sallad (Sandins frukt & grönt) med fetaost och olivolja (från t ex Pierias livs), en syrlig hemmagjord tzatziki (fet yoghurt och riven gurka) och en frasig baguette
-
Foto: Anders Bergersen Oroa er inte, själva mozzarellan är inte från 20-talet. Det var då tillagningsmetoden uppfanns. Men det är inte förräns nu den gräddfyllda mozzarellan nått den svenska marknaden, och enligt The food people blivit en stark trend för 2015-2016. Burratan gör burgaren till en ännu mer fantastisk upplevelse än den redan var. Området Puglia i södra Italien sägs vara burratans hemort och tanken var att skapa en krämigare mozzarella som inte behövde lagras
-
Iste är den ultimata sommardrycken: läskande utan att bli för söt och perfekt tillsammans med klirrande isbitar i immiga glas på stranden. Det är dessutom superenkelt att göra själv, då blir det även enklare att hålla koll på innehållet. Till exempel blir konserveringsmedel och tillsatser överflödiga när det ändå ska drickas inom några timmar efter att det är ihopkokat. Fördelen med att göra eget iste är att det finns så otroligt mycket mer smaker att
-
Pork pies and Cornish pastries Historien om Taylors and Jones börjar med kärlek, precis som de flesta kundernas möte med deras sortiment. Taylor träffade Johanna på en pub i Nordirland och flyttade till Sverige där han tyckte att korvutbudet i Göteborg var bristfälligt. Han började tillverka egna ”bangers” som han sålde på fester och i sitt kvarter. Snart började efterfrågan öka och han införskaffade en van för att kunna köra längre sträckor och leverera korven,
-
Meze måste vara den mest flexibla varianten av mat. Mezerätter går oftast att äta både kalla och varma, de fungerar som glamoröst fest-tilltugg, i picknickkorgen, som snabblunch och på söndagsmiddagen. I Hötorgshallen finns det flera olika handlare som säljer mezerätter och en av dem är Bosphorus Meze Store. Ordet meze har sitt ursprung i persiskan och betyder ungefär ”smakligt” eller ”med smak”. En populär mezerätt hos Bosphorus är deras gröna hirssallad. Salladen är helt glutenfri
-
Kajsas Fisk är med sina över 30 år i Hötorgshallen något av en hallenklassiker. Hit vallfärdar människor på lunchen för att njuta av deras berömda fisksoppa eller någon av deras delikata fisk- och skaldjursrätter. I Hötorgshallens tidning Hallen, nr 3, delar de med sig av en av sina kreationer: en pasta med vitvinsås, skaldjur och kallrökt lax. ”Den här pastan med kallrökt lax är också en fullträff, laxens rökiga smak blir en perfekt kombination till
-
Hötorgshallen har fått ett tillskott! Det är wrap- och salladsbaren Mangia Mi som precis har flyttat in i butiken bredvid Sandins frukt och grönt, en trappa ner i saluhallen. Vår mat är som att finna något man länge saknat. Bar Mangia Mi säljer saftiga wraps och fräscha sallader med orientalisk eller medelhavs-touche. De har även en meny av olika färskpressade juicer, smoothies och hälsosamma shots. Ett välkommet inslag i Hötorgshallens utbud. Varmt välkomna till världens
-
Även om vädret har bestämt sig för att spara sina charmigare sidor till senare, så är det ju ingenting som hindrar oss från att njuta av sommar på fat, eller hur? För några dagar sedan bjöd mina föräldrar på den här somriga middagen som var så delikat att jag bara måste dela med mig av den till er. Middagsinnehåll: Entrecôte marinerad i rapsolja, soja, vitlök, färsk ingefära, chili, färsk salvia, honung och pressad citron. Kolgrillad