Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Foton av Wolfgang Kleinschmidt. Sommarens bufféer blir lätt många så det gäller att effektivisera lagningstiden för att inte låta den sluka en för stor del av semestern. I det 6:e numret av Hötorgshallens egna tidning Hallen nr. 6 finns det här goda receptet på kalvfilé. Fördelen är att den kan förberedas i god tid och filén kan med fördel marineras i kylen över natten. Sedan är det bara att duka fram på festdagen. Enkelt, gott
-
Sommaren har inte varit den soligaste i år. Men att brännan inte sitter på plats har sina fördelar: kantarellerna gör nämligen redan det. Sitter på plats i skogen det vill säga. Det regniga vädret har gjort kantarellskörden både tidig och riklig och redan nu går det att få en fyllig mängd guldklimpar för runt femtiolappen uppe på Hötorget. Detta är ju smått fantastiskt och helt klart värt att semesterfira! Kantarellpizzan ovan är ihopsatt på under
-
Trött på surdeg- och stenugnsbaguetter? I behov av en pita-paus? Arepas är runda, flata colombianska bröd med majsmjöl som bas. Smaken är len och saftig och formen påminner om plättar. Till bröden äter man oftast mortadella och oliver, som i klassiska tapas-rätter, men även ägg och chorizo är förekommande pålägg. Den spanska koloniseringen gjorde att brödet spred sig över både Venezuela, Ecuador och Panama och den har förblivit en del av den sydamerikanska husmanskosten än
-
Hötorgshallens egna Espresso House är något alldeles särskilt. Allt har det lilla extra, från personalens kunnande till det kakaopudrade gräddet på mocha-latten. På eftermiddagarna är stämningen upprymd, saluhallens egna handlare tar en fikapaus och hänger i espressobaren medan kunderna laddar inför middagsshoppingen med handbryggt kaffe på egenrostade bönor. Bloggen var förbi och hörde kort med Nicolas Sylvan, platschef på Espresso House i Hötorgshallen, om hans personliga favoriter och tips: Hej Nicolas! Vad är din personliga
-
Vegetarisk Couscous Royale hos La Gazelle Couscous Royale är en marockansk och algerisk paradrätt som traditionellt serveras i en tagine; en lergryta med koniskt lock som gör att ångan fångas upp och droppar tillbaka på maten. Detta gör rätten saftig och alldeles oemotståndlig. Kryddor som saffran, muskot, ingefära, nejlika och kanel blandas med alltifrån oliver till päron, äpplen, russin och citrusfrukter. Allt ligger på en bädd av fluffig couscous och äts genom att pitabröd eller
-
Sommar, sol (en och annan regnskur), spegelblanka sjöar och fiskestången vajandes i cykelkorgen. Många är på landet och fångar sin föda i urtida manér. Men hur tillreder man egentligen fiskelyckan? Följ med på en tur till landet och in i köket. Spöfiskad öring står på menyn. Vilda julibuketter, ni är sommarens stjärnor. Gummistövlarna är återigen på. Kom ihåg att smyga försiktigt fram till sjön för att inte skrämma undan fisken. Lantliga kök får vara precis
-
Kanske börjar du jobba i morgon, eller så kanske du behöver roas lite så här mitt i sommarregnet? Jag tänkte hur som helst att det var dags att tipsa om några inspirerande, kreativa, instragrammande matkonstnärer att börja följa. Här kommer 5 tips på matiga instagrammare: 1. @Groehrs Tuschtecknade coola kvinnor iklädda kronärtskockor, auberginer, rabarber och allt möjligt annat gott på ett genialiskt och vackert sätt. always pack a party 'choke Ett foto publicerat av Gretchen Röehrs (@groehrs)
-
Om du aldrig har provat en affogato tidigare, är det dags nu tycker jag. En Affogato består av en espresso med en kula vaniljglass i. Espresson gör att glassen smälter sådär lagom mycket och det blir en krämig konsistens som smakar helt fantastiskt, om du frågar mig. Älskar du kaffe, är det här den perfekta sommarpausen! Att hitta ett kafé som säljer affogato är en barnlek om du befinner dig i någon italiensk gullig gränd,
-
Vill du festa i Hötorgshallen? På sin Facebooksida erbjuder Latinamerikanska livsmedel en fixad fest i brasiliansk eller argentinsk saluhalls anda. Vi ordnar en fin latinamerikansk afton i en annorlunda atmosfär här i saluhallen. Mat, underhållning och musik. Vi fixar! Grillad asado de tira med chimichurri från Latinamerikanska livsmedel, recept finns i Hallen #3, 2014. Dansa salsa och njut av grillade brasilianska picanha, eller gå ”all in Argentina” med hängmörad biff och toner av tangomusik. Tolga
-
Att sjunka ner i en hängmatta med en bra bok – eller tidning – är något av sinnebilden för semester. Du vet väl att du kan läsa alla nummer av Hötorgshallens egen kundtidning Hallen online? Gå tillbaka till gamla nummer som du har tappat bort eller aldrig hann hämta. Bläddra bland matiga recept och fiffiga tips, lär känna historien bakom hallens handlare. Jag har bäddat in de flesta av tidningens nummer här nedan så du