Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Vietnamesiska munsbitar med koriander och
    Sandras finfina lägenhet i Berlin. Vietnamesiska munsbitar med koriander och kål. En flat white på bondens marknad i Boxi. Stämningsfulla promenadstråk ur Sandras lins. Ångade grönsaker, tonfisk, keso och citronjuice till middag. Vackra fasader och vårkänslor. Smörgåstårta och drömrätt i stekpanna. Handstickade wristworms. Lika delar magiska trappuppgångar och ostar. Sandra Juto har ett alldeles särskilt öga för fotografi, på sina promenader genom Berlin fångar hon det vackra i vad än hon passerar, spräckliga fasader, snirkliga
  • Smörströssel!

 
Varmt/kallt/underbart!
    Ugnsbakade sommaraprikoser, karamellstekta mandelflarn och loppisfyndade kristallglas. Smörströssel! Varmt/kallt/underbart! Idag bjuckar vi på världens enklaste efterrätt. Speciellt sommartid. Men ändå: tillräckligt god för att gästerna ska utbrista ”WTF?”. Förkortas ”Wad Toppen Fint” för osäkra läsare. Låt oss presetera: ugnsbakade aprikoser med vaniljlgass. Gör såhär: Ugnsbakade aprikoser med vaniljlgass Prep time: 5 mins Cook time: 10 mins Total time: 15 mins Serves: 4 Ingredients 3 dl vaniljglass 3 hg små orange:a aprikoser 2 dl socker 100
  • följer nyfiket dialogen ni kunder för i soc
    Wilma Pietsch har skapat ett stilleben av supermat och Gunilla Blixt skippade fest för en hemmalagad middag gjord på norska röduer från Hav. Vi följer nyfiket dialogen ni kunder för i sociala medier om vår kära saluhall. Instagram-taggen #Hötorgshallen vilar tryggt i sökhistoriken och det är så oerhört spännande att se vad ni väljer att fota och dela med er av. Oss hittar ni på @hotorgshallen. Följ så följer vi tillbaks! Yoshbuhbosh firade ”colors and
  • zarellan som blev kvar från helgens lyxpasta
    Finservisens enda hela del lyfter fredagsoliverna till nya höjder! Ibland känns det som att serveringen gör rätten. Mozzarellan som blev kvar från helgens lyxpasta ligger trött i kylen och körbärstomaterna börjar bli lite väl mogna i kanten. För att inte tala om färskosten som öppnas max en gång i veckan för att bres på ett kargt knäcke. Balsamicon har använts max en gång de senaste månaderna och olivoljorna börjar rada upp sig i hyllan. Inte
  • Grilltemat här på bloggen fortsätter med veckans råvara: Prima Ajvar. Denna paprikaröra med aubergine och tomat är himmelsk till rökiga korvar med spräckt skal och saftiga grillräfflade tomater. På Prima Delikatesser kostar den 45 kr och burken är som en mindre vas: räcker till både en och två grillomgångar med andra ord. Det kliar nog i fingrarna på många kontor i början av veckan såhär i juni. Fönstren står på glänt och utifrån blandas ljud
  • I morgon är det Sveriges nationaldag, och även om vi i Hötorgshallen har en lång lista på andra länders nationaldagar som vi firar kanske minst lika mycket, så är det en bra dag att skämma bort sig med en riktig festmåltid på! Hos Fiskeläget i Hötorgshallen kan du köpa massor av olika färska fiskar och skaldjur. Ett av deras tips inför nationaldagen (eller bara en helt vanlig grillkväll) är att grilla tonfisk. Kombinera den med
  • Dagens matinspirationstips är definitivt Kitchen Ghosts matiga cinemagraphs (cinemagraphs = foton i gif-format där en rörelse loopas om och om igen). Jag kan sitta i flera minuter och bara kolla på den där tjocka, krämiga lönnsirapen som rinner ner i all oändlighet. Visst är det magi?! Bakom projektet Kitchen Ghosts står superkvinnorna Daria Khoroshavina och Olga Kolesnikova från Moskva. Daria skriver: ”Som barn fantiserade jag ihop historier om mig själv och människor jag kände till
  • ansar surdegsbaguetter med festligt dekorera
    För bara ungefär två månader sedan öppnade Thelins en egen butik nere i Hötorgshallen. Här dansar surdegsbaguetter med festligt dekorerade tårtor, frukostfrallor ihop med muffinsfrestelser. Dessutom bakade på ekologiska råvaror. Jag frågade Jacob Christersson som är en av ägarna till butiken några korta frågor. Hej! Vilken är din personliga favorit från butiken? Rågsurdegsbrödet med valnötter. Ett bröd som är luftigt inuti och med en krispig skorpa på utsidan. En upplyftande smak! Vilken är kundernas favorit
  • oto: Lola Akinmade-Åkerström.

 
Fiskmästare
    Frukthandlare i Belgrad, Serbien och till höger från en matmarknad i Mauritius. Foto: Lola Akinmade-Åkerström. Fiskmästare på matmarknad i Split, Kroatien. Foto: Lola Akinmade-Åkerström. Lola Akinmade-Åkerström är en sådan där person som inspirerar bara genom att finnas till. Förutom att hon bloggar på www.lolaakinmade.com och driver Slow Travel Stockholm så ingår hon också i National Geographics unikt utvalda fotograf-team. Jag har lärt känna henne genom mitt resebloggande, och det är så spännande att följa en bloggare som
  • I morgon den 2 juni är det nationaldag i Italien – en perfekt ursäkt att frossa i detta lands delikata mat! Om jag bara fick välja ett land att äta mat ifrån resten av mitt liv skulle det definitivt vara Italien. Och fick jag bara välja EN ingrediens skulle det utan tvekan vara mozzarella. ”En mozzarella om dagen håller doktorn borta” är något av mitt motto. Det enklaste – men åh så gott – är