Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Foto: Kristina Funck.
"För en kryddig och s
    Bild: Liselotte Forslin och Jonas Larsson. Foto: Kristina Funck. ”För en kryddig och smakrik färgskala, lekfull typografi och en layout med bra känsla för rytm.”, så lät motiveringen när Hötorgshallens egna magasin Hallen mottog Svenska Publishing-priset för bästa kundtidning 2014. Jonas Larsson är chefredaktören bakom den sprudlande tidningen som kombinerar välskrivna texter, fantastiskt fotografi och skicklig formgivning. Tanja Jeremic, Hötorgshallens marknadsföringsansvariga, blev kontaktad av Jonas redan 2013 med idén om att skapa en tidning ihop.
  • lienska cannoli fyllda med vit- och mörk cho
    Krispiga digestivekexs, pistagenötter och saftiga bär: drömlik glass förtjänar mästerlig topping. Italienska cannoli fyllda med vit- och mörk choklad. Fluffigt, krämigt och sammetslent. Pistagegrönt, citrongult, gräddvitt och vaniljprickigt. Därtill: frasigt, sockerpudrat och alldeles oemotståndligt. Du har precis klivit in i hallen från ingångarna mot Hötorget och får ett varmt välkomnande av Gelato bars sagolika glassdiskar. Varje vecka presenteras en butik här på bloggen och nu till påsk är det Kajsa Rådén som berättar om Gelato
  • utan ramar var det fullt med inspiration kr
    Just nu pågår trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö och vi hade hört att det skulle handla om ätbart i år, så vi begav oss dit för en trendspaning. I montern Rum utan ramar var det fullt med inspiration kring hur du kan odla stadssmart. Här är till exempel ett fiffigt tips på hur du kan använda Espresso House fina kopp, ett mjölkpaket eller varför inte någon annan fin förpackning du hittar (i Hötorgshallen förstås): Att
  • n här veckan är det butiken Hav och delägare
    Varje vecka presenterar vi lite kort en av Hötorgshallens handlare här på bloggen. Den här veckan är det butiken Hav och delägaren Anders Engwalls tur. Anders äger butiken tillsammans med Pär-Anders Bergqvist – båda med lång kockerfarenheter från stjärnkrogar som Operakällaren och Gyldene Freden. Att som miljövän köpa fisk och skaldjur idag är inte alltid lätt, men Anders och Pär-Anders lovar att hjälpa dig välja rätt. Havet är ju någonting de själva gillar, som ni
  • ”På nittiotalet jobbade jag som barnvakt och våffelbagare. Det var en fantastiskt yrkeskombination som var oerhört uppskattad, åtminstone av de vaktade. Jag stekte så det osade, riktigt immigt var det i alla kök jag jobbade och det doftade bränt smör på teflon långt ut i trapphuset. Under denna period testade jag på det allra mesta inom tillbehör, även en och annan skinkskiva kunde smyga sig på våfflorna ifall det var alltför nära middagstid. Men hjortronsylt
  • har till exempel ett helt avsnitt bara om o
    Hötorgshallens egna tidning Hallen har precis kommit ut med ett rykande färskt vårnummer fullmatat med inspiration, tips och smarriga recept. Vi har till exempel ett helt avsnitt bara om oliver. Det här kan du läsa på omslaget av tidningen: Årets allra första nummer kommer mitt i årets allra fräschaste årstid. För just nu handlar det mycket om lätthet i smak och i tillagning, något som inte minst Linda Lundgren visar i sin lek med några
  • är det dags att drömma sig iväg igen – då f
    Få är vi svenskar som inte någon gång låtit sanden sila mellan tårna på en grekisk ö, blickat ut över det klarblåa Medelhavet med en kylande kall ouzo i handen. På onsdag är det dags att drömma sig iväg igen – då firar nämligen Grekland sin nationaldag till minne av självständighetsförklaringen från Osmanska riket 1821. Veckans vara har vi därför, inte helt överraskande kanske, utsett till denna ljuvliga fetaost Kolios. Fetaosten kan du köpa i
  • ade ingen någonsin...

Gå-bort-gåvan, vars d
    Det trevligaste med att bli bortbjuden är att komma på vad man ska ta med sig i present. Sade ingen någonsin… Gå-bort-gåvan, vars dramatiska namn på sätt och vis beskriver olusten man känner inför den, består vanligtvis utav en flaska vin. Denna tas emot av värdinnan/värden och förpassas till ett hörn i köket, där den sedan står och drar anonymt bland de andra gästernas bidrag. I bästa fall korkas den upp senare på kvällen och
  • Handlarna är Hötorgshallens hjärta och Pallas Delikatesser är verkligen just det: hjärtliga. Hos familjeföretaget som drivs utav mamma Francika och hennes två döttrar Suzana och Snezana bjuds det alltid på lika delar god mat och solig stämning. Den färska salsiccian med fänkål importeras direkt från Parma, inte konstigt att det är en av  Snezana Stankovic (till höger i bild) favoriter i sortimentet. Hur länge har du jobbat i hallen? Vi har varit här i cirka
  • Båtsmännerne äro ej rädda för skjörbjugg, nä
    Citronen är en underlig frukt, inuti sur, men cortex besk och adstingerande, hetsig och stimulerande. Båtsmännerne äro ej rädda för skjörbjugg, när de ha citron. (Carl von Linné) Finns det något finare än klargula citroner? Jag tror knappt det. I Marocko har man en specialitet, nämligen inlagda citroner; Citron confit. De är inlagda i salt vilket tar bort syran från citronerna och gör att de bara smakar ungefär som en citron doftar. Man kan äta dem med lite