Schweiz

Rosa choklad, det senaste inom choklad

För 80 år sedan presenterades vit choklad för första gången och nu är det dags att uppdatera färgskalan. Den schweiziska chokladproducenten Barry Callebaut har nämligen upptäckt och utvecklat den röda kakaobönan och genom en unik process så har de lyckats skapa en helt naturlig ton, utan tillsatser av färg eller andra smaker än de som finns naturligt i bönan. Både bönans färg och smak är speciell, den karakteristiska ljusröda färgen är varken bitter eller mjölkig […]

Rosa choklad, det senaste inom choklad Läs mer »

Högt upp i de schweiziska bergen, i en lite

Gruyère – staden, osten och historien

Det sägs att Gruyère började tillverkas på 1000-talet. Högt upp i de schweiziska bergen, i en liten stad med det givna namnet Gruyères med nedärvda recept i byarnas ysterier. De första ysterierna öppnades faktiskt i Schweiz så en kan med säkerhet påstå att de kan sina ostar. Slottet i Guyères och den kullerstensklädda medeltidsstaden. I Schweiz äts gruyère naturligtvis som tapas, men den är en lika populär ingredienser i fonduer, gratänger och olika pastarätter. Den

Gruyère – staden, osten och historien Läs mer »