Nyheter

affranet säljs numera på Pierias Livs i snyg

Lussekatter med iransk saffran från Pierias Livs

Under Hallenfesten fanns kocken och konditorn Jesse Nobles på plats för att visa upp sin iranska saffran. Saffranet säljs numera på Pierias Livs i snygga en-grams-förpackningar. “Jag åkte till Iran och reste runt i hela landet och har varit med under skördetiderna för saffranet.” Ett hett tips är att köpa lite iransk saffran och baka egna persiska lussekatter. Om du inte orkar göra egna finns det förstås att köpa färdiga på flera ställen i Hötorgshallen, till exempel hos Thelins i […]

Lussekatter med iransk saffran från Pierias Livs Läs mer »

Fotospaning från hallenfesten

Den 25 november bjöd Hötorgshallen på fest. Här kommer lite fler mingelbilder och matspaningar från festen. Förutom glada handlare så bjöd Pierias Livs även på både torkade frukter och superstark chili i alla möjliga smaker och former. Hos Kajsas fisk fick man smaka på den berömda fisksoppan. Ett måste i decembermörkret. En av Fromageriets egna ostmästare i egen hög person. Sötsug vid Prima Delikatesser! Här smakades det både dulce de leche och gluten- och laktorsfria

Fotospaning från hallenfesten Läs mer »

mt kul och inspirerande tycker vi alla i Höt

Hallen nr 8 – hämta nya tidningen i Hötorgshallen!

Hallen har bara hunnit tryckas i åtta upplagor men är redan dubbelt prisbelönat i en av Sveriges största tidningstävlingar. Enormt kul och inspirerande tycker vi alla i Hötorgshallen! Därför passar vi nu på att tipsa om att nr 8 precis anlänt till och finns att plocka med hem helt kostnadsfritt från saluhallen. Vita chokladtryfflar i ostronskal och ‘bundt’-kakor av choklad är några av höjdarna du får recept på i nya tidningen Hallen. Edward Blom och

Hallen nr 8 – hämta nya tidningen i Hötorgshallen! Läs mer »

Varje år bjuder Hötorgshallen in till kalas

Hötorgshallen bjuder på fest! 25/11-2015

Marco och Clara på Kajsas fisk. Varje år bjuder Hötorgshallen in till kalas innan julhandeln tar över helt. Stammisar minglar runt med handlare och smakar på allt från ostron hos Melanders till fiskgryta hos Kajsas fisk. Bullar hos Thelins och italienska delikatesser från Carls Deli. Dulce de Leche med philadelphiaost på digestivekex. Mingel och mandelkakor. Tonfisk med örtkräm från Fiskeläget. Jennifer Brown liveuppträdde på Piccolinos servering. Marsipantomtar och salta chokladpraliner hos P&B. Tack till alla

Hötorgshallen bjuder på fest! 25/11-2015 Läs mer »

llningen skapas av deltagarna själva och vem

Nya sätt att bo på i pepparkaksdeg, hos Arkitekturmuseum

Finns det några gränser för vad som kan byggas av pepparkaksdeg? I Arkitektur- och Designmuseums pepparkakshusutställning får barn och vuxna tänka som arkitekter och stadsplanerare. Utställningen skapas av deltagarna själva och vem som helst kan skicka in sitt egenbakade bidrag. I dessa digitala tider känns det befriande med en tävling som främjar hantverk och det ätbara! Även om vi förstås älskar att blogga och scrolla på instagram.. Temat i år är ”Ny lya – bo

Nya sätt att bo på i pepparkaksdeg, hos Arkitekturmuseum Läs mer »

nder kvällen finns inspirerande matkreatörer

Fest i Hötorgshallen! Inbjudan för två.

  Välkommen till en glädjefylld kväll i Hötorgshallen! Ta med en vän och låt era sinnen förföras av dofter, musik, smakupplevelser och intryck från hela världen. På plats under kvällen finns inspirerande matkreatörer som delar med sig av sina kökshemligheter och vi bjuder på kulinariska smaker. Kom och avnjut goda drycker från våra samarbetspartners och låt dig svepas med av dansanta tongångar från världens alla hörn. –> Onsdag den 25 november <– –> kl 19

Fest i Hötorgshallen! Inbjudan för två. Läs mer »

Hötorgshallens tidning Hallen vinner bästa kundtidning – igen

I förrgår utsågs Hötorgshallens egen kundtidning, Hallen, till Sveriges bästa kundtidning för konsumenter år 2015. HURRA!!! Svenska Publishing-prisets motivering löd: ”För ett generöst innehåll, raka möten, god typografi och utsökt foto – en visuell upplevelse” Det glada gänget bakom tidningen: Peder Edvinsson, redaktör och Jonas Larsson, chefredaktör och Kristina Funck, projektledare från företaget Navii. Så här säger Peder om vinsten: ”Vi blev så otroligt glada när prisutdelaren Alexandra Pascalidou sa att vi hade vunnit igen.

Hötorgshallens tidning Hallen vinner bästa kundtidning – igen Läs mer »

n La Gazelle i Hötorgshallen är faktiskt en

Rösta på La Gazelle i Allt om Stockholms Krogpris!

Hur många lunch- och middagsrestauranger kan stoltsera med att de lagar precis allt från grunden numera? Inte många. Men La Gazelle i Hötorgshallen är faktiskt en utav dem. Varenda potatis skalas innan den gyllensteks och all persilja som garnerar rätterna är helt färsk och omsorgsfullt hackad för hand – inget är fryst eller färdiglagat. Hos La Gazelle är köerna ett faktum. Det går fort att få hjälp men sedan blir det kö bakom en precis

Rösta på La Gazelle i Allt om Stockholms Krogpris! Läs mer »

Gastronomisk afton med Hellbergs fågel & vilt

Hellbergs fågel och vilt i Hötorgshallen bjuder in till en gastronomisk afton i samarbete med Studio Per Ty. Tillsammans ordnar de en helkväll med 4-rätters och utvalda viner. Temat är inte helt oväntat vilt och det utlovas delikatesser i långa rader. Menyn för helkvällen är: Torkat ren Vaktel, sötpotatis och foie gras Älg, soja och tryffel Hjort, jordärtskocka och enbär Nypon och bär Cannelé Om det vattnas lika mycket i din mun som min rekommenderar jag att boka

Gastronomisk afton med Hellbergs fågel & vilt Läs mer »

och med idag går det för första gången att

Från och med idag är svenska räkor miljömärkta

Frossa med gott samvete – svenska räkor miljömärkta! Foton från Melanders. Från och med idag går det för första gången att köpa svenska MSC-certifierade räkor. MSC, Marine Stewardship Council, är en global organisation som arbetar med att lösa problemet med överfiske. Deras märkning på de svenska västkusträkorna innebär bland annat att fiskarna inte använder redskap som skadar fisket eller tar upp småräkor. Världsnaturfonden WWF har tidigare varnat för just de svenska västkusträkorna men tar idag,

Från och med idag är svenska räkor miljömärkta Läs mer »