Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
På många håll i världen är panettone-kakan ett måste till jul, särskilt i Italien och Latinamerika. Att baka en traditionell kaka kan ta flera dagar, målet är en hög kaka som är lika delar saftig och luftig inuti så det krävs övning för att få till en perfekt panettone. Även ifall kakans historia sträcker sig ända tillbaka till romarriket började den bli riktigt populär i 20-talets Italien och staden Milano. Två bagare i synnerhet, Angelo
-
Att runda av en måltid med någon smarrig dessert blir ett trevligt sätt att förlänga tiden man har tillsammans runt matbordet. I dessert-älskar-anda tänkte vi påminna om några av våra efterrättsfavoriter. Hoppas att du hittar en ny favorit! Chokladkaka med grön matcha och umeshu Matcha är enkelt förklarat; grönt te i pulverform och en superingrediens i desserter. Sambandet är oklart – bortsett från den logiska förklaringen att det är tacksamt att kombinera något onyttigt med
-
En härlig höstsoppa på mättande grönkål och färgstark merguez-korv. La Gazelle säljer hallentillverkade merquez-korvar gjorda på lammkött och kryddade med bl a spiskummin, vitlök och harissa. Vintips till den här rätten är en fyllig italienare, Valpolicella Ripasso, till exempel. Serves: 4 Ingredients 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 200 g färsk grönkål 1 dl vitt vin, alt vatten 7 dl stark kycklingbuljong salt och nymalen svartpeppar </br> Till servering: 1 merguezkorv gärna lite
-
Har du någon gång suttit på ett kafé eller en restaurang och känt dig obekväm över att alla andra har sällskap medan du bara sitter där ensam och tar upp ett bord med rum för fyra? Well, snart kanske det är ett minne blott. Över världen sprider sig nämligen ett nytt sätt att tänka: Bord med platser för en! Antingen sitter du kanske längs en bardisk eller så har restaurangen helt enkelt skapat särskilda bord
-
Elisabeth bor i den lilla österrikiska byn Sonntag vid randen av alperna. ”Teet som aldrig har hört en bil” kallar hon sitt te och berättar att det består av sju olika örter. Det kan bland annat vara maskrosblad, nässlor, smultronblad, daggkåpor, rosa och vita klöverblommor. Du kan själv prova dig fram till vilka örter du vill ha i ditt te, det viktiga är att dom är sju. ”Det går inte att tröttna på skönhet” Elisabeths svar
-
Det finns så otroligt mycket matigt här på bloggen i de respektive ländernas kategorier. Därför kommer här ett litet tema Italiana helgen till ära. Camaggione Stavecchio Efter att ha knådats och pressats, har Camaggione Stavecchio lagrats i en grotta i 10 månader. Så ja, du kanske anar att smaken är delikat på alla sätt och vis. Osten tillverkas av två italienska kusiner som båda två heter Riccardo och bor i den italienska regionen Apulien. Om du
-
Den mesta bloggtrafiken, ja internettrafiken överlag, kommer från mobiler just nu. Därför tar vi en snabb insta-runda bland handlarna, när du ändå har mobben i handen: @FinskaButiken Självständighetsljus till den 6/12 och de officiella Finland 100-år ljusen finns i butiken nu i begränsat antal. Även ljuvliga berg med rågbröd, för inget är som ett riktigt mustigt och saftigt finskt rågbröd, som det här. @PrimaDeli Hos Balkanspecialisten delas det just nu bilder på lyxiga delikatessfat och
-
Världen är full av god mat och det behöver inte alltid vara krångligt bara för att det är nytt! På Hötorgshallen hittar du mat från många av världens länder, men även vår receptbank har ganska mycket att erbjuda. Har du sett vår kartfunktion till exempel? Världens mat Idag tänkte vi ge sju olika mattips från sju olika länder, kanske kan du göra det till ett projekt att prova alla dessa för att lysa upp någon
-
Har du hört om stridsäpplet som gudinnan Eris startade det trojanska kriget med? Det sägs vara en kvitten. I den grekiska mytologin så var gudinnan Eris inte inbjuden till ett bröllop, så av ilska kastade hon då in ett äpple i festsalen med orden ”Till den vackraste”. Naturligtvis ansåg de flesta av gudomligheterna på festen sig vara den vackraste. Alla sträckte sig efter kvittenäpplet, och tumult uppstod. Ungefär detsamma händer när du serverar den här
-
Den här pastarätten går både snabbt och är lite vardagslyxig – perfekt att servera en fredagskväll ihop med ett glas rött. Ingredienserna hittar du förstås i Hötorgshallen. Superenkel höst-pasta med smak av svamp och tryffel Serves: 4 Ingredients 400 g pappardelle eller tagliatelle 3–4 vitlöksklyftor, tunt skivade 500 g svamp, vi valde kantareller och skogschampinjoner 5 msk olivolja extra virgin ca 1 dl pastavatten 2–4 msk vit tryffelolja ca 1 dl riven parmesanost finrivet skal