Inspiration

Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarn

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget

Kräftsäsongen är i sin slutfas och krabbsäsongen har dragit igång. Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarna fyllda med deras populära fiskgratänger lagom inför hösten. Tim berättar hur det går till när de tillverkas: Hela, nyinkomna fiskar filéas och ingår i gratängerna med olika såser. På morgonen skalas det humrar som blir huvudnumret i den mustiga fondsås som hälls över delikata bitar hälleflundra, marulk, sjötunga eller de fiskar de har fått in för tillfället. Hållbarhet och […]

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget Läs mer »

Svampens dag den 4e september

Kantarellstuvning, champinjonomelett och tryffelpasta. Det är svampsäsong och dags att fira in skogens guldklimpar. Den 4e september är det svampens dag och Sandins frukt och grönt har laddat med bland annat svenska kantareller. Här hittar du även ett recept från dem på hur du gör en ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller. Carl’s Deli säljer många olika tryffelprodukter, bland annat denna delikata Fagottino fylld med tryffel. Eller varför inte mixa både kantareller och tryffel

Svampens dag den 4e september Läs mer »

Christers drev på 70-talet Johanna i Göteb

Kocklegenden Crister Svantesson på besök hos Hav i Hötorgshallen nu på fredag

På fredag kommer kocken Crister Svantesson till Hötorgshallen och gästspelar hos Hav. Christers drev på 70-talet Johanna i Göteborg och tillsammans med Leif Mannerström grundade han då den allra första svenska restaurangen med inspiration från det franska köket. Han har även deltagit i Kock-VM, Kockarnas kamp på TV4 och Bocuse d’Or i Lyon hela två gånger. En legend helt enkelt! Och en definitiv anledning att besöka Hötorgshallen på fredag, inte bara kan du köpa hem den

Kocklegenden Crister Svantesson på besök hos Hav i Hötorgshallen nu på fredag Läs mer »

Att göra plättar är inte bara lätt, det

Plättar på tre sätt

Lätt som en plätt heter det ju, men faktiskt av en anledning. Att göra plättar är inte bara lätt, det är också väldigt väldigt mumsigt. Förutom att du kan äta dem som efterrätt med söta bär, glass eller massor av ringlande lönnsirap, så går det även att göra lite matigare varianter av dem. Här kommer inspiration till hur du kan göra plättar på tre olika sätt. Zucchiniplättar med smak av Grekland! Blanda i riven zucchini och

Plättar på tre sätt Läs mer »

5 mysiga höstdrycker

September kanske är lite tidigt för varma drycker men ni vet hur det är, rätt som det är sitter vi där i regnrusket och huttrar. Tacka då dessa goda recept från bloggosfären: 1. Dirty Chai Latte Blandingen espresso/chai med färskmalet kaffe och en redig skopa chai känns som en räddare i nöden vilken sen jobbeftermiddag som helst. Receptet hittar du hos The Blondielocks. 2. Tahini hot chocolate Kanske den bästa idén någonsin? Ifall du smakat

5 mysiga höstdrycker Läs mer »

Inspiration – den röriga delibrickan

Rostat bröd/bruchetta passar till allt. Likaså halverade fikon, utströdda nötter och en klick marmelad direkt på osten. Det finaste som finns är en radda vackert upplagda delibrickor, komponerade till perfektion av vana cateringfingrar. Men det är inte alltid en planerar med så god framförhållning att en hinner beställa cateringen i tid… I tid och otid står vi alla där på fredag eftermiddag med 3 timmar kvar till feststarten och ångrar att vi någonsin klickade iväg

Inspiration – den röriga delibrickan Läs mer »

Trendspaning: Iskaffe med lönnsirap, hemligheten bakom perfekt pesto, Kylie Jenners ramen-noodles hack och hummus med cayenne (& 50 andra smaker)

Den här iskaffen hos Brooklyn Kitchen verkar helt fantastisk! Frys in överblivet kaffe på en isbricka och lägg sedan in de frysta kuberna i ett glas pekannötsmjölk med lönnsirap och njut! Ifall pekannötsmjölk är för svårt att hitta går det säkert bra med mandelmjölk. Hela receptet hittar du här. Hemligheten bakom krämig pesto är avslöjad av New York Times Food. Det har att göra med att lägga i ingredienserna i rätt ordning i mixern, så

Trendspaning: Iskaffe med lönnsirap, hemligheten bakom perfekt pesto, Kylie Jenners ramen-noodles hack och hummus med cayenne (& 50 andra smaker) Läs mer »

Vindarna vänder så att säga. Eller boksta

Soppor, puréer och buljonger i trenden Clean Eating

Hösten ligger och lurkar runt hörnet och semestern har sagt sitt för många. Vindarna vänder så att säga. Eller bokstavligt talat blåser omkull varenda krukväxt på balkongen. Och det betyder att det är dags för soppor! Ifall vintern är grytornas tid så är hösten soppornas; de värmande, lena och framförallt hälsosamma grönsaksstompernas högtid. Ifall du behöver inspiration på soppfronten så kolla in Splendid Spoons instagram. Sötpotatispuréer med lönnsirap, blomkålssoppor med gräslök och mustiga ihopkok av

Soppor, puréer och buljonger i trenden Clean Eating Läs mer »

Den blå maten

Det finns några platser på jorden där människor statistiskt sett lever längre än på andra platser. Dessa platser har kommit att kallas för de blå zonerna. Det finns fem blå zoner i världen, och dessa är: Nicoya (Costa Rica), Ikaria (Grekland), östra Sardinien (Italien), Okinawa (Japan) – och så det småländska inlandet. Vad de har gemensamt? Den tydligaste röda tråden man har kunnat hitta är maten de äter. Man kallar den för den blå maten.

Den blå maten Läs mer »

Smör, det godaste som finns, kan faktiskt b

Så gör du smaksatt smör

Bild av Armstrong photo. Smör, det godaste som finns, kan faktiskt bli godare. Hurdå? Med din favoritsmak förstås! Det är perfekt för dig som följer en lchf-diet eller bara skär ner på kolhydraterna. Dessutom är det enkelt att göra: Bild via Buzzfeed Först behöver du rumstempererat smör. Skär upp smöret i mindre bitar så når det rätt temperatur snabbare. Lägg det rumstempererade smöret i en skål med valfri smaksättning. Till exempel kryddor, färska örter, citronjuice

Så gör du smaksatt smör Läs mer »