Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Valborg är en svag högtid i Sverige när det
    Vacker vy över Helsinki, av Tuulia Kolehmainen. Valborg är en svag högtid i Sverige när det kommer till mat. Vi fokuserar på det drickbara och kanske något grillat (eller bras-bränt snarare) till det. I Finland däremot är det mer festlig förtäring som pågår! Det dricks Sima och äts munkar hos våra grannar i öst och den stora frågan är: varför har vi inte tagit efter denna fantastiska mattradition? Eftersom att Hötorgshallen är hela världens saluhall
  • Litet köksutrymme behöver inte betyda dåli
    Låna den perfekta vispen. Litet köksutrymme behöver inte betyda dåliga köksredskap. Köksmaskinerna är kockens vapen – blendern, dehydratorn, högtryckskastrullen, fritösen och skivmaskinen är de trogna soldaterna som tar dig igenom otaliga måltider och högtider. För att inte tala om de livsviktiga glassmaskinerna, crepe-plattorna och muffins-makar-maskinerna. Hjälpredorna är många men köksutrymmet och budgeten är inte alltid med på noterna. I Kanada, hos The Kitchen Library, är lösningen att låna det du behöver i köket för tillfället.
  • Paj och sommar – det bästa ändå! En snöig vårbädd av florsocker. Den råa versionen – enbart filodeg, socker, smör och blåbär. Den färdiga bomben! Och sedan, den gräddade kärleken. Det är något med en riktigt bra blåbärspaj. Den har blivit tidigare etablerad i Twin peaks, dock var de sötsura körsbären i fråga då. Men blåbären ligger nära sina röda kusiner ”cherries” och de är precis lika oslagbara när det kommer till efterrätter. Att blåbärspajen
  • åter som rena Kalle och Chokladfabriken-dröm
    I Hötorgshallen finns (förutom allt en kan önska sig i lunch- och middagsväg) en presentbutik där du inte kan välja fel. Det låter som rena Kalle och Chokladfabriken-drömmen, och det är det också! Bjuden på fest? Julklappsångest? Middag med svärföräldrarna? Den eviga frågan ”vad ska jag ta med i present” har sitt svar hos P&B.  Beläget på saluhallens övre plan ligger butiken med de många burkarna, askarna och chokladkakorna. Det ena omslagspappret är vackrare än
  • Bara en kaka till måste vara världens bäst
    Chia-smoothie med babyspenat. Bara en kaka till måste vara världens bästa bloggnamn ändå! Både för att det är den mest frekventa dagliga känslan men även för att varje matbild av Helena gör att det senaste målet mat känns lite längre bort och det ter sig lite mer dags att laga något av hennes godsaker. Ölandslivet, söta dottern Lily och lilla vovven Bally gör det hela än mer idylliskt. En av våra favoritmatbloggare är med andra
  • Brer och rullar, som med kanelbullar!


 S
    Ett paket med örter. Brer och rullar, som med kanelbullar! Servera med ugnsstekta rotfrukter och äppelmos som tillbehör. Porchetta är en mör, vacker rulltårta av sidfläsk. Fyll med vad du behagar, vore det örter eller ost – resultatet blir efter några tålamodiga timmar i ugnen en helt underbar rätt att avnjuta både till fredagsmyset eller soffliggar-söndagen. I många originalrecept används urbenad spädgris men den mer ekonomiska varianten gjord på fläsksida är minst lika god om
  • Veckans vara är ett riktigt vårtecken: spa
    Salt, timjan och citron – goda sparriskamrater. Veckans vara är ett riktigt vårtecken: sparrisen! Gotländsk sparris för att vara mer specifik. Sparris kan både kokas, stekas eller grillas och passar lika bra i soppor som sallader, till lamm eller spaghetti. Proiscuttio-inlindad sparris är en klassiker på sommarens smörgåsbord, likaså smörstekta stjälkar med riven parmesan. Hos Sandins frukt & grönt i Hötorgshallen finns det förutom ramslök och massa andra nyskördade godgrönsaker även gotländsk sparris just nu.
  • tjugotre år sedan öppnade Melanders i Hötor
    Påsk, studenten och midsommarafton är givna fiskhelger för många. För tjugotre år sedan öppnade Melanders i Hötorgshallen och många kunder återvänder än idag för den rimmade laxen, de lena rörorna och spänstiga marulkarna. Magnus Nyström har jobbat i hallen hos Melanders i drygt 7 år och vittnar om den fantastiska kunskapen som finns bakom de dignande diskarna. Denna vecka delar han med sig av sina och kundernas egna favoriter: Vilken är din favoriträtt hos Melanders?
  • Greens and vitamins!


 Stekt Tavuk-kyck
    Allt som behövs. Greens and vitamins! Stekt Tavuk-kyckling. Krispigt, friskt och himmelskt gott. För dig som vill ha en snabb, enkel, näringsrik och balanserad middag är Tavuk-kycklingen från Bosphorus en riktig pärla. Den är spröd, saftig och kryddig och med smakerna rosmarin, anis, oregano, persilja och selleri blir det som en ört-trädgård i en tugga! Mezerätter äts ofta i ett slags smörgåsbord där man kombinerar lite av varje men de går lika bra att lyfta
  • igt välkomna Thelins!Sväng förbi och köp m
    Idag öppnar Thelins upp sin sprillans nya butik i Hötorgshallen! Den vackra arkitektritade interiören är alldeles sprängfylld med gyllene bullar, utsökta tårtor, suktande muffins och förstklassigt kaffe. Hjärtligt välkomna Thelins! Sväng förbi och köp med fredagsdesserten och lördagslimpan efter jobbet, butiken är öppen till 18.30 idag, som resten av hallen.