Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Ibland behöver en inget mer än en redig hög med nysteka pannkakor. En klassiker som muntrar upp vilken höstkväll som helst. Toppa med akaciahonung, lönnsirap, florsocker eller bara säsongens clementiner och ett avsnitt eller två av Big Little Lies – både pannkakorna och den besvärade kuststaden Monterey kommer att få dina vardagliga bekymmer att kännas avlägsna. All världens tillbehör hittar du förstås hos handlarna Hötorgshallen, vare sig du känner för kondenserad mjölk eller hemlagad hjortronsylt. Amerikanska
  • Gör en galette av höstens äppelskörd, dels för att det är rustikt och franskt på bästa möjliga vis, men också för att det är så enkelt att baka. I den franska delen av Kanada beskrivs galette som en stor kaka och fyllningen varierar beroende på säsong. Allt ifrån svamp, kött, ost och pumpa kan ingå i fyllningen, men basen är alltid den samma: krispig och otvunget vikt, med delar av innehållet synligt. En vackert vikt
  • Genmaicha (till vänster) betyder te med brunt ris och är ett grönt te som är smaksatt med rostat brunt ris. Genmaicha kallas även popcorn-te på grund av att några av riskornen poppar upp som små moln i tet under själva rostningen. Nuförtiden dricks det traditionella tet av alla grupper i samhället men förr i tiden var det framförallt fattigare folk som drack det i Japan. Riset fungerade som en utfyllnad och reducerade priset på det gröna
  • Det var fullt av smakprover hela dagen, precis som alla dagar. Här bjöds på marsipanpraliner från p&b delikatesser! Igår var det dags för den fjärde och sista dagen på Stockholm food week 2017. Det har verkligen varit matiga dagar i dubbel bemärkelse, med inspiration, smakprover, livemusik och samtal i Hötorgshallen. Varje dag har haft ett tema och igår var det chark & ost. Som vi nämnde här har vi ett antal handlare som erbjuder massor av
  • Att tävla är roligt, särskilt när alla som inte vinner ändå får tröstpriser i form av finska mums-mums eller tryffelolja! Idag var det dags för den tredje dagen av fyra på Stockholm food week 2017. Det är matiga dagar i dubbel bemärkelse, med inspiration, smakprover, tävlingar, livemusik och samtal i Hötorgshallen. Stämningen är på topp helt enkelt! Varje dag har ett tema. I förrgår var det kött, igår fisk och idag var det alkoholfri dryck, kaffe
  • Ludde på Fiskeläget tipsar om att de har extra bra pris på hälleflundra just nu! Stockholm Food Week är i full gång och pågår till på lördag. Det är fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där finns matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett tema. Idag var dag 2 med tema fisk! Här tipsade vi om våra olika fiskhandlare. Den som besökte Hötorgshallen idag behövde knappast gå hungrig
  • Det vimlade av smakprover. Här bjöd Bosphorus på filodegsknyten med spenat, bland annat. Smarrigt! Äntligen är Stockholm Food Week igång för 2017 och pågår ända till på lördag. Det är fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där finns matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett tema och idag var temat kött. Som vi nämnde här har vi ett antal handlare som erbjuder förstklassigt kött av alla slag! Österqvist
  • För dig som missat: 20-23 september kommer Stockholm Food Week att pågå nere i Hötorgshallen. Det är fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där kommer finnas matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett eget tema, den första dagen har tema kött medan den andra (torsdagen 21 september) har tema fisk! Lördag under Stockholm Food Week kommer att ha charkuterier och ost som tema. Ett ypperligt tillfälle att fira
  • Surströmmingspremiären har redan ägt rum i år – den 17 augusti – men om du inte har hunnit äta din surströmming än för i år, eller är sugen på mer, så kan vi rekommendera varianten från mikrosalteriet Borkbo. Borkbo Salteri ligger i Hälsingland, i ett gammalt fiskeläge utanför Enånger. Surströmmingen från Enånger är något alldeles extra – varken för mager eller för fet och receptet kommer från gamla kustfiskare. Det hemliga receptet ger en strömming
  • För dig som missat: 20-23 september kommer Stockholm Food Week att pågå nere i Hötorgshallen. Det är fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där kommer finnas matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett eget tema, onsdagen har tema kött, torsdagen står fisk på agendan och den tredje dagen, fredag, kommer att handla om dryck! I Hötorgshallen hittar du dryck både till festligheter och vardags. Franskt bubbel, sydamerikanskt te,