Efterrätt

Smulig januaripaj

Januari är tillbakablickandes tid vilket ju är lite knasigt med tanke på att det är nystartens månad. Listor över det gågna året ska uträttas, månader ska utvärderas och höjdpunkter ska utnämnas. Därför kommer här ett av mina personliga favoritrecept från 2016 – lustigt nog från januari förra året: Nigella Lawsons smulpaj! Bli kvitt juläpplema och den sist kanelen i skafferiet med denna lättlagade och lättälskade paj.

Smulig januaripaj Läs mer »

Leila Lindholms frozen cheesecake med pepparkakscrumble

Den här desserten av Leila Lindholm är lösningen för dig med sötsuget på plats och aningen för många pepparkakor kvar i skafferiet från julens firande – en så kallad frozen cheesecake med pepparkaka. Denna glasstårta kräver sin tid i frysen, men är värd varenda iskristall, dessutom är den så vacker att servera med en kvist vinbär och några små myntablad på toppen. Eller en handfull bär som får regna sporadiskt över tårtan. Kanske hela pepparkakshjärtan

Leila Lindholms frozen cheesecake med pepparkakscrumble Läs mer »

Julens snyggaste klapp hos P&B

P&B kan lösa många problem – sockersuget, jakten på den perfekta hjortronsylten och inte minst julklappångesten. Här finns nämligen något för precis alla – balsamico-experten, chokladconnoisseuren, lakrits-specialisten och gottegrisen; både den vanliga och veganska. Choklad från världens alla hörn och sylter med högsta möjliga frukthalt glittrar i tjusiga förpackningar på hyllorna. Rosaglittriga praliner och handgjorda tryfflar, jaa allt du behöver (och inte visste fanns) finner du hos P&B på Hötorgshallens gatuplan. Inslaget i cellofan eller

Julens snyggaste klapp hos P&B Läs mer »

Frossa i kakor på kakans dag den 18:e december

Julen närmar sig med stormsteg, men som en räddare i julhysterin tornar Kakans dag upp sig den 18e december. En dag då du faktiskt är tillåten att ta en kaka till, eller till och med tio, trots att julhelgen närmar sig. För att göra det enkelt har jag samlat några kakrecept som redan finns i bloggen. Tre kakrecept #1. Pistaschkaka med ricottakräm och rårörda rabarber Med sin nötiga pistaschbotten och de syrliga rabarberna så gör denna bildsköna kaka

Frossa i kakor på kakans dag den 18:e december Läs mer »

Kladdkaka med saffran och vit choklad, recept

I takt med att dagarna blir mörkare och kortare så blir också fikorna fler. Advent och lucia avlöser varandra på kontor och i kök över hela landet så det gäller att variera pepparkakorna och clementinerna. Den här kladdkakan har fått en riktigt tjusig julskrud och kan nog koras till decembers godaste fika. Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner

Kladdkaka med saffran och vit choklad, recept Läs mer »

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories

My Kitchen Stories tog hem priset för bästa bak- och dessertblogg i Matbloggpriset i år. Det är inte svårt att förstå varför, de skira, ljusa fotografierna och fantastiska bakverken och desserterna formligen lyser sig igenom dator- och mobilskärmen och rakt in i hjärtat hos besökarna. När jag lite motvilligt startade bloggen sommaren 2015 efter att mina vänner pushade mig att ta steget så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att någon skulle besöka bloggen,

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories Läs mer »

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise

I novembermörkret dyker ett och annat ljus upp, och vissa skiner upp hela fikarum med sina blanka chokladytor. Den här nyheten i Thelins sortiment är ett exempel på lysande baklycka, gjord på hasselnöts- crisp, mousse och botten tillsammans med perfekta mängder mjölkchoklad och kaffebavaroise Men för att inte bli för medtagen av all sockerlycka kan du inleda fikat med månadens bröd. Novembers limpa hos Thelins består av vete och råg, havssalt och rostade pumpafrön. Mums!

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise Läs mer »

Kladdkaka med saffran och vit choklad – en teaser

Finska butiken har tagit fram typ det delikataste receptet någonsin på kladdkaka 2.0. Nyckeln till framgång är att använda sig av vit choklad och saffran. Den här bakade jag till nästa nummer av tidningen Hallen där receptet även kommer att publiceras. Så tills julnumret är ute i hallen får du nöja dig med den här teasern! Stjärnanis och pudrat florsocker på toppen gör den här kakan till det ultimata adventsfikat! Apelsinsalladen med smak av kanel

Kladdkaka med saffran och vit choklad – en teaser Läs mer »

Den har till och med sin egna hemsida &#x1f6

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna

Äppelpajen är en av de vanligaste och mest folkkära efterrätterna i Sverige. Den har till och med sin egna hemsida 😌 Var inte äppelpajen en av de första sakerna en lagade på hemkunskapen? Det fanns ett äppelträd med i de flestas uppväxt på något sätt och för många resulterade det i en och annan äppelpaj på hösten. Vem hann tröttna på äppelmusten någon gång i januari? En av Hötorgshallens ambassadörer under Food Week denna vecka

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna Läs mer »

Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa)

Världens godaste bulle fyller år idag, hurra! Dags att fylla hemmet med nostalgidoft. Här kommer fyra recept för den som vill göra en nytänkande plåt bullar som fortfarande har kanel- och smörbasen intakt. Några trender i bullväg verkar vara: 🍩 Frosting i en separat skål, så att en kan bre sin bulle själv. 🍩 Olika sorters degar, från fluffig briochebas till knaprig pretzelkant. 🍩 Färgsatt deg, till exempel med rödbetor. Det blir både tjusigt och

Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa) Läs mer »