Inspiration

Nytt år, nya krispiga tag! Låt 2016 bli åre

Gör din egna salladsdressing

Klassisk balsam-vinägrett av The Kitchn och italiensk dressing av Peas and Crayons. Nytt år, nya krispiga tag! Låt 2016 bli året då du lär dig vispa ihop din egna favoritdressing, det blir billigare, godare och hälsosammare, win at life helt enkelt! Förvara den i glasburk istället för plastflaska och spara på miljön. Och när du har din godaste dressing väntandes i kylen så känns det förstås mindre jobbigt att blanda ihop en sallad till middag. […]

Gör din egna salladsdressing Läs mer »

Nyårspanik? Hötorgshallen har öppet till kl 16

Är du ute i sista minuten och shoppar ingredienser till nyårsmiddagen? I Hötorgshallen har vi öppet till kl 16 idag. Kom förbi och få experthjälp från handlarna! Här är en spaning från handlarnas senaste nyårs-erbjudanden: G. Nilsson Livs har svenskt kalvkött och 5 veckors hängmörat nötkött – finns allt från entrecote, biff, oxfilé, t-ben, cote de bouef. Och även svensk färsk oxfilé från Skövde. Melanders i Hötorgshallen har ostron från 15-70kr/st. Även 12-pack Marennes Oleron för 200

Nyårspanik? Hötorgshallen har öppet till kl 16 Läs mer »

Nyår inspiration Hötorgshallen

Nyårsinspiration från Hötorgshallens handlare

Julmaten har lagt sig till rätta i kroppen, och det börjar bli dags att planera nästa festmåltid: Nyårssupén! Här kommer en liten spaning från några av handlarnas nyårserbjudande som du även hittar i Hötorgshallens app, på Facebook, och på hemsidan. Havs vackra munsbitar är en fröjd både för smaklök och öga. De kostar 30kr/st och är den ultimata mingelmaten på nyårsfesten. Kronan på verket: rommen! Hav har odlad störrom från 495 kr/30 gram och äkta

Nyårsinspiration från Hötorgshallens handlare Läs mer »

inlägg skriver de även om vad de använde sin

Gör som Freedomtravel och ordna glöggvandring

Resebloggen Freedomtravel har skrivit fint om Hötorgshallen och bjuder på en liten rundvandring genom världens saluhall i sin blogg; ”I Hötorgshallen hittar man alla möjliga specialiteter, och vi brukar bege oss hit om vi vill ha något extra gott inför någon bjudning eller om vi letar efter något som är svårt att hitta någon annanstans.” I dagens inlägg skriver de även om vad de använde sina inköpta delikatesser från Hötorgshallen till: nämligen en glöggvandring. Ett himlans bra tips! Jag har

Gör som Freedomtravel och ordna glöggvandring Läs mer »

Julfika från Thelins konditori

Från Thelins Instagram: ”Ge bort ett litet vinterland till någon du tycker om!” Pepparkakor och fruktkaka med citronkaka, russin, apelsinskal, bigaråer inlagda i Rom. Thelins konditori i Hötorgshallen har det mesta som behövs för en riktig julfika. Här hittar du både fina presenter som gulliga marsipantomtar och vackra presentförpackningar, men även smarriga fikabröd och saftiga lussekatter. Foto från Thelins hemsida på månadens produkter i December. Varje månad utser Thelins ”månadens produkt” och i December är

Julfika från Thelins konditori Läs mer »

Att rimma en skinka innebär att salta den,

Rimmad julskinka utan tillsatser av G.Nilsson

Stora skinkor som vilar i saltlag och en klassiskt griljerad julskinka med senapstopping. Att rimma en skinka innebär att salta den, både för smakens och förvaringens skull. Hos G. Nilssons livs på Hötorgshallens nedre plan har de rimmat julskinkan själva sedan 60-talet och idag står Henrys barn Leif och barnbarnet Jonathan vid rodret. De är ett familjeföretag med gott om kunskap med andra ord, här kan inte skinkan gå fel och det är därför köerna

Rimmad julskinka utan tillsatser av G.Nilsson Läs mer »

Inlagda citroner hittar du hos La Gazelle i

Dublin, en fantasiresa i matväg

Chokladdoppade citroner och en taklampa av vispar från Cocoa Atelier. Inlagda citroner hittar du hos La Gazelle i hallen. Häromveckan var en handlare från Hötorgshallen på studiebesök i Dublin och tog med sig några mattips hem (om du råkar vara i de Irländska krokarna inom en snar framtid). Om inte så föreslår vi att du lagar godheterna själv med hjälp av fiskehandlarnas fina råvaror (Hav, Fiskeläget och Melanders) – ett närbesläktat recept till fish n’

Dublin, en fantasiresa i matväg Läs mer »

Matflaggor för världens mat

Jag måste bara dela med mig av dessa matiga – och smått fantastiska – flaggor jag hittade. De är skapade av reklambyrån Whybin\TBWA för Sydney International Food Festival och består av råvaror som är vanliga i respektive land. Man skulle nästan kunna tro att det var reklam för Hötorgshallen, eller hur? Här är 6 matflaggfavoriter: #1. Italien – basilika, pasta, tomat. #2. Brasilien – bananblad, lime, ananas, passionsfrukt. #3. Grekland – kalamataoliver, fetaost. #4. Lebanon – lavash, fattoush, örter. #5. Japan – tonfisk, ris. #6. Vietnam

Matflaggor för världens mat Läs mer »

Fira internationella tapasdagen

Höstmörkret till ära tycker jag det är dags att duka upp med en riktig tapasmiddag! Idag 22 oktober firar vi internationella tapasdagen och inte helt opassande befinner jag mig i skrivande stund på en tapasbar i Palma de Mallorca i Spanien och tänkte passa på att bidra med lite inspiration. Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som ursprungligen kommer från Spanien. Tapas kan bestå av lite allt möjligt, från en liten skål med delikata oliver

Fira internationella tapasdagen Läs mer »

Fläskfilé-ramen för kyliga höstkvällar och frusna plånböcker

Ramen (japansk nudelsoppa) är den perfekta höstgrytan. Lätt att koka ihop och värmande på det trösterika sätt som vissa maträtter kan vara – de som fyller huset med sin mustiga doft och magen med sina lena smaker. Efter middagen ligger en i soffan med rosiga kinder och en belåten känsla i bröstet. Comfort food helt enkelt. Fördelen med det här receptet är att nudelsoppan blir både frisk och aromatisk tack vare ingefäran och koriandern. Fläskfilén

Fläskfilé-ramen för kyliga höstkvällar och frusna plånböcker Läs mer »