Frankrike

Ugnsbakad brie med pecannötter och honung

Det här lagar du på under en minut, när gästerna plötsligt dykt upp på terasstrappan och kylen ekar tom. Du behöver nämligen bara tre ingredienser: brieost, nötter och honung. De två sistnämnda brukar finnas i de flesta skafferi, och eftersom att brie har bra hållbarhet så kan du med fördel låta det bli en basvara i kylen. Ifall du råkar ha en näve bär så kan du finhacka och strössla dem över osten innan allt […]

Ugnsbakad brie med pecannötter och honung Läs mer »

Brillat Savarin och smultron i sockerlag

Den här lilla kombon ställer du fram på bordet en sensommarkväll i juli när du vill unna dig något riktigt gott. Brillat Savarin är en otroligt krämig ost gjord på komjölk och grädde. Tänk dig världens godaste brie, så smakar den. Om en trycker till försiktigt på toppen så bildas en grop som är perfekt att servera marmeladen i! Till exempel fikonmarmelad eller smultron i sockerlag. Låt det rinna hypnotiserande längs med kanterna, blir bara

Brillat Savarin och smultron i sockerlag Läs mer »

Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft

Dröm iväg till Sydfrankrikes olivlundar och värmande vårsol med det här delikata receptet ur Hallen #10, 2016. Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Serves: 4 Ingredients FISK 2 rödmullar, kan vara smart att beställa eller fråga fiskhandlaren om liknande fisk. 2 små tioarmade bläckskar (squid), rensade, det är själva kroppen du behöver 12 gröna sparris 1 skiva stekt vitt bröd skuren i fyra bitar 8 ravioli, helst fyllda med svarta oliver. Du

Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Läs mer »

Confiterad lax med vitlök, timjan, lagerblad och nötig sallad

Att confitera innebär att koka in något långsamt på låg värme i fett eller olja. Smaken blir särskilt mör och utsökt samtidigt som örter och kryddor smälter in fint i det tillagade. Nedan är en genomgång av hur du kokar in lax i olja tillsammans med medelhavsörter, så som den serveras på strandrestaurangen Mantaray i Israel. Strössla ut rikligt med timjan, svartpeppar, vitlök och lagerblad. Du behöver inte mala eller hacka något eftersom att kryddorna

Confiterad lax med vitlök, timjan, lagerblad och nötig sallad Läs mer »

Foodfilm av Michael Roullier och Philippe Lhomme

Foodfilm är en produktionsbyrå baserad i frankrike som specialiserar sig på matfilmer. Formatet är kort och inspirerat av modevärlden: tempot är högt och detaljerna i fokus. Michael Roulier och Philippe Lhomme  kallar sig själva för matfilmsregissörer och bland kunderna finns jättar som Marks & Spencer men även enskilda ostproducenter som Le Comté (vars himmelskt lagrade ost finns att köpa i Hötorgshallen). De magiska filmkonstellationerna får en minst sagt att sukta efter mat:  Alla bilderna i

Foodfilm av Michael Roullier och Philippe Lhomme Läs mer »

årsolens strålar börjar tina stockholmarnas

Vårigt ostkalas från Saluplats Ost

I Hötorgshallen mäter vi varken vårens ankomst i antalet blåsippor eller gökar – utan i antalet lunchgäster i solen på Konserthusets trappa vid Hötorget. Så fort vårsolens strålar börjar tina stockholmarnas frusna själar, märks det i form av glada möten och soliga matstunder där på trappan. Picknick är ju något av det vårigaste och kalasigaste som finns, så därför tänkte vi tipsa om tre krämiga, vackra, franska getostar som du kan köpa med dig från

Vårigt ostkalas från Saluplats Ost Läs mer »