Favoritmatbloggar

Söndagsläsning: Bea’s Cookbook

En äppelpaj som skulle göra självaste Snövit avis. Bea’s Cookbook är en personlig favorit just nu. Bilderna är lika drömska som recepten och stylingen är så perfekt som den blir i matfoto. Tänk krispiga linnedukar, strösslade blomblad, lantligt stengods och förmiddagsbelysning. På söndagar behöver en helt enkelt lite extra inspiration inför veckans alla middagar (och kanske en frukost på sängen à la Beas foton ovan). Ovan, en tjusig kanelsnurra med äpplen och valnötter. 14 andra […]

Söndagsläsning: Bea’s Cookbook Läs mer »

Diana Dontsova är en av de klarast lysande

Hötorgshallens Favoritmatbloggare: Diana Dontsova

Virvelkola med kakao och jordnötssmör. Diana Dontsova är en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska matfoto-scenen. De fantastiska färgerna, motiven och ljusen skapar närmast oljemålningslika fotografier som sprids med löpande fart över pinterest och instagram (där hon för övrigt har närmare 100.000 följare). På sin blogg By Diadonna delar Diana med sig av trendspaningar, filmtips med matrelatering och inspiration i allt från bordsdukning till hur du firar en stressfri jul. Du får även

Hötorgshallens Favoritmatbloggare: Diana Dontsova Läs mer »

Bloggen startades för tio år sedan med syf

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi

Linnéas Skafferi korades för några veckor sedan till vinnaren av det Stora Matbloggpriset 2016, och det är inte svårt att förstå varför. Bloggen startades för tio år sedan med syftet att vara en smidig samlingsplats för recept men idag har hobbyn övergått i jobb och när Linnéa inte sätter ihop inspirerande middagstips för bloggen jobbar hon som matskribent, matstylist och matfotograf. Resultatet är inspirerande recept, både i klassisk och experimentell tappning, från enkel, gyllene ugnspannkaka

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi Läs mer »

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories

My Kitchen Stories tog hem priset för bästa bak- och dessertblogg i Matbloggpriset i år. Det är inte svårt att förstå varför, de skira, ljusa fotografierna och fantastiska bakverken och desserterna formligen lyser sig igenom dator- och mobilskärmen och rakt in i hjärtat hos besökarna. När jag lite motvilligt startade bloggen sommaren 2015 efter att mina vänner pushade mig att ta steget så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att någon skulle besöka bloggen,

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories Läs mer »

Får mig att till hundra procent vilja fly

Rosa gröt med hallon, nötter och chia och riktig kantarelltoast

När Elsa Billgren äter och fotar något är det svårt att inte bli påverkad, måltiderna känns bekanta men är presenterade på ett sätt som får en att undra varför en inte ätit dem oftare? En kantarelltoast är överöst med hela guldklimpar istället för hackade och brunstekta svampar medan morgongröten ser ut som en chia-strösslad jordgubbsdröm från självaste Bullerbyn. Får mig att till hundra procent vilja flytta in i ett trähus eller alpstuga i ett höstlandskap

Rosa gröt med hallon, nötter och chia och riktig kantarelltoast Läs mer »

Eventet bjuder på fyra dagar fyllda av akti

Vidga dina matvyer – foodweek.se by Hötorgshallen

Den 26 oktober går Stockholm Food Week by Hötorgshallen av stapeln. Eventet bjuder på fyra dagar fyllda av aktiviteter kring mat från olika delar av världen, säsongens råvaror och aktuella mathögtider. Kom på en kulinarisk fest under ordinarie öppettid och släpp lös din inre foodie i Hötorgshallen, som varit en central mötesplats för alla goda ting i över ett sekel. På plats finns kunniga matskribenter som med råvaror från olika handlare bjuder på högklassiga smakprover.

Vidga dina matvyer – foodweek.se by Hötorgshallen Läs mer »

Vi vet ju att det händer, att andra bloggar

Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer

Amatriciana-såsen härstammar från romarriket och är en av de mest välkända såserna i Italien, den har till och med fått en PAT-märkning av den italienska regeringen på grund av sin historiska betydelse. Vi vet ju att det händer, att andra bloggare äter. Men vad äter de? Den här veckans bloggmats-inspiration är den där Amatricianan som tillagades i Palma och fångades på bild av Sandra Beijer. Den ser ju fullkomligt sagolik ut! Pesto-pastan hos Bacio gav

Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer Läs mer »

En skattskista full av recept på mat som kr

Favoritmatblogg: Goji Girl

”Goji Girl är en vegoblogg med fokus på det gröna. En skattskista full av recept på mat som krasar, smälter och exploderar av färg och gott samvete.” Goji Girl är en av Hötorgshallens favoritmatbloggar! Där kan du frossa i recept som alla är skapade av Goji Girl herself och dessutom helt vegetariska. En himmel för både vegetarianer och för dig som tror att vegetarisk mat är pastan utan såsen, eller tillbehören till grillkvällen, och behöver lite inspiration. Vad sägs

Favoritmatblogg: Goji Girl Läs mer »

10 matbloggar Hötorgshallen gillar

Sedan vi drog igång Hötorgshallens matblogg i våras så har jag då och då tipsat om olika favoritmatbloggar. Jag tänkte att det har blivit dags att samla ihop dem i ett inlägg. Låt mig alltså presentera: 10 av Hötorgshallens favoritmatbloggar – utan inbördes ordning #1. Flora Flora Wiström har en helt fantastisk blogg full med matiga tips i inspirerande miljöer. Hon har dessutom jobbat lite då och då i Hötorgshallen och har typ stenkoll på

10 matbloggar Hötorgshallen gillar Läs mer »

Veckans favoritmatblogg: Stockholm Drift

Stockholm Drift är en underbar blogg. Bilderna är sagolika och känslan alldeles filmisk och stämningsfull. Varje inlägg berättar en historia som är lika välfotad som skriven med stora delar humor och intelligens, fylld med populärkulturella referenser och skarpa insikter om alltifrån mat till kultur. Nathalie Cantacuzino är 26 år gammal, bosatt i Stockholm för tillfället, relativt nykommen hem från några år i Tokyo. Hennes matlagning är fylld av färger och spännande smaker, mycket är makrobiotiskt

Veckans favoritmatblogg: Stockholm Drift Läs mer »