Nyheter

Christers drev på 70-talet Johanna i Göteb

Kocklegenden Crister Svantesson på besök hos Hav i Hötorgshallen nu på fredag

På fredag kommer kocken Crister Svantesson till Hötorgshallen och gästspelar hos Hav. Christers drev på 70-talet Johanna i Göteborg och tillsammans med Leif Mannerström grundade han då den allra första svenska restaurangen med inspiration från det franska köket. Han har även deltagit i Kock-VM, Kockarnas kamp på TV4 och Bocuse d’Or i Lyon hela två gånger. En legend helt enkelt! Och en definitiv anledning att besöka Hötorgshallen på fredag, inte bara kan du köpa hem den […]

Kocklegenden Crister Svantesson på besök hos Hav i Hötorgshallen nu på fredag Läs mer »

Det är en blandning mellan frukt och bär,

Nya superbäret – kiwibäret Nergi

Det allra senaste inom superbär heter Nergi. Det är en blandning mellan frukt och bär, ser ut som en kiwi på insidan med ätbart skal och helt proppfyllt med vitaminer. Härkomsten är Asien där mini-kiwisarna vuxit vilt i flera århundraden och smaken är intensivt söt och syrlig. I formen påminner de nästan lite om körsbärstomater vilket gör dem utmärkta i sötsyrliga sallader och i smoothiebowl:en. De är perfekta i tapas också. Bäret är ett säsongsbär

Nya superbäret – kiwibäret Nergi Läs mer »

The daily grind-receptet Taco-sallad

Taco salad saves the day! Ifall du inte hört talas om begreppet The daily grind ännu så har du troligtvis upplevt den ändå. Det är helt enkelt vardagslunken det handlar om, det där trollet som dyker upp efter semestern och följer en hela veckan fram till helgen. The daily grind är alltså motsatsen till helgmagi, och det bästa sättet att stå ut med den är att acceptera den. Därför är tacosalladen den ultimata middagen för

The daily grind-receptet Taco-sallad Läs mer »

Höstens nummer av Hallen i tidningsfabriken

Höstens nummer av Hötorgshallens prisbelönta kundtidning Hallen är på intåg. Just nu bakas den i tidningsfabriken. Själv bidrar jag som vanligt med sidorna som heter Matakademin, och den här gången kommer det bland annat att handla om nyttiga svampar, handlarnas favoritsoppor och en lektion i hur du gör din egen lingon- och äppelchutney! Så här hälsar Hallens redaktör Peder Edvinsson om kommande numret: Nästa Hallen kommer ut den 15 september och blandar vilt mellan Jens

Höstens nummer av Hallen i tidningsfabriken Läs mer »

Det bästa med Hötorgshallens fiskehandlar

Officiella Kräftpremiären!

Idag är det den officiella kräftpremiären, aka årets bästa dag enligt vissa av oss! Fiskeläget har fått in underbara insjökräftor, Hav har laddat med nyokta signalkräftor från Hjo och Melanders diskar är fyllda med klarröda kräftisar redo att sjunga visor till. Det bästa med Hötorgshallens fiskehandlare är att du slipper göra någonting själv, alla kräftskivans tillbehör (både sådana du kan och inte kan tänka dig) har de förberett! Västerbottenpajer, hummermidorer, aiolis i olika smaker –

Officiella Kräftpremiären! Läs mer »

Ny handlare i Hötorgshallen: Bacio

Hötorgshallen har fått ett nytt tillskott! Det är den tidigare butiken Bar Mangia Mi som har flyttat ut, och istället ersatts av Bacio. Bacio säljer krämiga italienska pastarätter, ciabatta i olika former och ekologiskt kaffe direktimporterat från en liten familj i Rom. Du kan både köpa med dig färdigrätter eller avnjuta dem direkt i deras lilla serveringsdel till saluhallens hungriga sorl. Inom kort kommer jag att publicera en handlarintervju med killarna bakom Bacio, så länge hittar du dem

Ny handlare i Hötorgshallen: Bacio Läs mer »

Finsk fika med laktosfri Koskenlaskija och rågbrödslimpa

Semesterflanör eller arbetsmyra: julidagarna är långa, ljusa och kräver riktiga frukostar och mellanmål. Vad passar bättre än mustiga rågbrödsskivor med Koskenlaskija anno 1933. Förutom att den grafiska designen är ruskigt snygg så är ostkrämen dessutom laktosfri. Den är toppengod att bre över brödet men går även att använda i matlagningen, till exempel till lasagnen, soppan eller makaronilådan. Rågbrödet och koskenlaskijan hittar du hos Finska Butiken i Hötorgshallen (på nedre plan).

Finsk fika med laktosfri Koskenlaskija och rågbrödslimpa Läs mer »

Just nu -> Lammveckor hos G.Nilsson

Du har väl inte missat att det är lammveckor nu på G.Nilsson? Lammsteken kostar endast 119:-/kg, fram med grillen med andra ord! För finns det något godare än grillad lammstek? Speciellt i sviterna av all midsommarsill och spöfångad landställe-fisk. Grillad lammstek passar särskilt bra till syrlig körsbärssås och smörig sparris. Den som vill ta lammrätten till en ytterligare nivå kan beställa gotländskt dilamm hos ovan nämnda handlare och ett tillhörande recept hittas här.

Just nu -> Lammveckor hos G.Nilsson Läs mer »

ilssons Livs.Ni vet väl att det går alld

Beställ midsommarmaten från Hötorgshallen!

Rispiroger från Finska Butiken till sommarens alla fester och midsommarlåda från G.Nilssons Livs. Ni vet väl att det går alldeles utmärkt att beställa midsommarmaten i Hötorgshallen? Det är ju stängt på fredag då själva aftonen infaller men om du beställer till torsdagen så är det bara att hämta och förvara några timmar tills det ska dukas till midsommarfest! Charkbrickor, skaldjursplatåer, midsommarlådor med allt för grillen eller favoritpirogerna och kanapéerna – allt är bara ett telefonsamtal

Beställ midsommarmaten från Hötorgshallen! Läs mer »