Nyheter

Foto: Paco Puentes (El Pais)

På tal om tap

Världens dyraste skinka, Dehesa Maladúa

Eduardo Donato serverar sin prisbelönta skinka. Foto: Paco Puentes (El Pais) På tal om tapas och att det idag är Världstapasdagen; världens godaste (och dyraste förstås) skinka har korats vid en livsmedelsmässa i Nürnberg. Den är spansk och kommer från Huelva-provinsen i sydvästra Spanien. Tillverkaren Eduardo Donato säljer bara 80 lägg om året från sina sällsynta Jabugogrisar och den höga kvalitén i kombination med det begränsade utbudet har gjort att priset har skjutit i höjden. […]

Världens dyraste skinka, Dehesa Maladúa Läs mer »

Fler än 20 länder har anmält intresse fö

Internationella Tapasdagen, 16 juni

Efter mycket om och men är det äntligen beslutat: den tredje torsdagen i juni, det vill säga imorgon, är det världstapasdagen enligt turistorganet Turespaña. Fler än 20 länder har anmält intresse för firandet. De som har semesterkosan inställd på Spanien kan vänta sig goda munsbitar i vanlig ordning men även de som stannar i Sverige kan fira torsdagen med bravur, alla favorittilltuggen finns förstås i Hötorgshallen! Långlagrad Iberico, krämig Manchego och passande Rioja – titta

Internationella Tapasdagen, 16 juni Läs mer »

Sommarnumret av tidningen Hallen är här

Sommar, sol och nya numret av Hallen, kan det bli bättre? Hötorgshallens finfina tidning är inne på sitt tionde nummer och återigen ges tillfälle att stifta närmare bekantskap med hallens handlare och sortiment. Ett grillreportage finns givetvis med i sommarnumret med både fågel- fisk och köttrecept. Mahieddine på La Gazelle berättar närmare om butikens historia, sitt matintresse och relationen till sin mammas mat. Och plocksidorna är fyllda med spännande tips i pastelliga nyanser. Välkommen att

Sommarnumret av tidningen Hallen är här Läs mer »

Med anor från 50-talet kan en lugnt påstå

Hamburgare på högrev med whisky bbq-sås och friterad sötpotatis

Piccolino är ett riktigt fik. Med anor från 50-talet kan en lugnt påstå att de vet hur fikan ska smaka och lunchen ska tillredas. På menyn finner du klassiker som bakad potatis, pizza-slice och den legendariska räkor i vinsås (med ett originalrecept som är äldre än de flesta gästerna). Men på senare tid finns även nyheter i tidens anda och i synnerhet tre av dessa är väl värda ett besök. Hamburgaren gjord på högrev med

Hamburgare på högrev med whisky bbq-sås och friterad sötpotatis Läs mer »

I varje nummer finns det bland annat ett upp

Chili serrano, glutenfritt tortillabröd, ingefärskakor, gulaschkräm akaciahonung med saffran..

Ibland är något så bra att det förtjänar att bli förevigat även på webben och Hötorgshallens tidning Hallen är fylld av sådana sidor. I varje nummer finns det bland annat ett uppslag med färgkoordinerat plock från saluhallens alla handlare och där kan en hitta en massa tips på produkter en både letade efter och inte visste att en behövde. I det orange:a uppslaget finner du bland annat akaciahonung med saffran från Carl’s Deli, perfekt för

Chili serrano, glutenfritt tortillabröd, ingefärskakor, gulaschkräm akaciahonung med saffran.. Läs mer »

Hit vallfärdar kebabälskare från hela Sto

Sveriges godaste (och första) kebab

Visste ni att Hötorgshallen var ett av de första ställena där kebaben lanserades i Sverige? Introduktionen skedde 1979 hos Izmir kebab som än idag är verksam i saluhallen. Hit vallfärdar kebabälskare från hela Stockholm. Allt kött produceras på plats i Hötorgshallen och levereras till kebabrestauranger över hela staden – det är med andra ord inte så konstigt att den smakar så fantastiskt! Kebabrullen ovan är från Master kebab, inlindad i ett fluffigt pitabröd och alldeles

Sveriges godaste (och första) kebab Läs mer »

Chokladkakorna finns i både ljusa och mö

Willy Wonka-drömmar hos Charabang i Hötorgshallen

Vad går bättre ihop med te än choklad? Och vad passar bättre till hallon än mörk choklad? Teboden Charabang i Hötorgshallen har insett storheten i nämnda kombinationer och har tagit in en nyhet för säsongen, en chokladkaka med hela bär från Pralinhuset som hade gjort självaste Willy Wonka belåten. Chokladkakorna finns i både ljusa och mörka varianter med varierande bär och de är helt handgjorda. 65:- kostar en kaka som med sin guldbotten och transparenta

Willy Wonka-drömmar hos Charabang i Hötorgshallen Läs mer »

I artikeln, som går under rubriken "Eurovis

Reportage om Hötorgshallen i YLE Finland

Svenskspråkiga YLE Finland har publicerat ett reportage om Hötorgshallen med anledning av årets Eurovision. I artikeln, som går under rubriken ”Eurovisionen blandar matkulturer från hela världen”, har reportern bland annat frågat handlarna i Hötorgshallen om deras bästa tips till de olika tävlanden. Fiskhandlaren Josef tipsar till exempel vår egen Frans om att ladda upp med ett gäng räkor: ”Jag rekommenderar våra räkor, de är fantastiska. Och kanske några av våra glada munsbitar som är perfekta som

Reportage om Hötorgshallen i YLE Finland Läs mer »

Gotländsk ramslök hos Sandins i Hötorgshallen

Nu har Sandins frukt & grönt fått in vårens ramslök från Gotland! Ramslök är en grön växt som bland annat växer vilt på Gotland och som även kallas för skogsvitlök på grund av sin distinkta doft och smak. Perfekt för vårens matlagning! Gör soppa på ramslök, använd den som krydda i såser och sallad eller slå ihop en drömsk ramslökspesto – en vårig rätt att imponera med! Här kan du läsa mer om hur du gör egen

Gotländsk ramslök hos Sandins i Hötorgshallen Läs mer »