Produkter

Adventskalender lucka 1: charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser

Låt oss presentera första luckan i Hötorgshallens adventskalender! I lucka 1 hittar vi charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser. Pallas charkbrickor och julkorgar är fyllda med framför allt italienska delikatesser. Balsamico, pasta, pesto, oliver och läcker prosciutto. Perfekt som gå bort-present eller till julfesten på kontoret. Pallas erbjuder 10% på charkbrickor och julkorgar ända fram till 15 december. Du hittar Pallas på nedre plan i Hötorgshallen. Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med nya erbjudanden […]

Adventskalender lucka 1: charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser Läs mer »

Ochazuke: ris med genmaicha-te från Japan

Genmaicha (till vänster) betyder te med brunt ris och är ett grönt te som är smaksatt med rostat brunt ris. Genmaicha kallas även popcorn-te på grund av att några av riskornen poppar upp som små moln i tet under själva rostningen. Nuförtiden dricks det traditionella tet av alla grupper i samhället men förr i tiden var det framförallt fattigare folk som drack det i Japan. Riset fungerade som en utfyllnad och reducerade priset på det gröna

Ochazuke: ris med genmaicha-te från Japan Läs mer »

Kantarelltoast med rökig Wälderschinken

Det är kantarelltoastens tid att skina. Denna ljuvliga höstskapelse passar till det mesta, och helt för sig själv för den delen. Men alla goda ting är tre som de säger. Denna höst fick Österqvist föreslå ett tillbehör. Låt oss presentera: Österrikiska Wälderschinken. Till synes en vanligt skinka men smaken är saftig, kraftfullt rökig och rustik, perfekt på frukostmackan. Kombinationen smörstekta kantareller och rökigt skinka måste upplevas. En klick crème fraiche, finhackad rödlök och lite persilja

Kantarelltoast med rökig Wälderschinken Läs mer »

Bosphorus har nämligen släppt nyheten röd

Boshphorus myslåda

Om du har svårt för att bestämma dig vilken av Bosphorus alla mumsiga röror, filodegskonstverk, eller välkomponerade sallader du ska ta så är deras “Myslådan” ett ypperligt alternativ. Den kostar 95 kronor och då får du lite smått och gott ur deras magiska delikatessdisk. Så här ser den ut, Myslådan: Myslådan innehåller följande: Rödbetsplätt Kycklingspätt (svenskt kött) Kikärtsplätt Paprikaröra Kikärtsröra med sesampasta (hummus) Klassisk tzatziki Filodegsrulle (cigarr börek) Bulgur Sallad Perfekt att ta med till

Boshphorus myslåda Läs mer »

Korv med lamm, getost och honung

Så var jobhösten igång för vissa, och de ugnsbakade middagarna med den. Grillvädret kommer och går men en god fläskkorvspanna består. Den här korven är handgjord av Taylor & Jones. Det är lamm i grunden och så en del getost och honung i smaksättningen. Passar utmärkt ihop med örtmasserad färskpotatis och vårlök. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter på 180 grader, så var det hela klart! Servera med tjocka skivor bröd och rysk

Korv med lamm, getost och honung Läs mer »

Somrig bläckfisksallad med vitlök och persilja

Vissa saker är lika delar sommar och vinter. Kanske är de mest ledighet. Bläckfisksalladen ovan från Hav till exempel. När den dyker upp så har en det gott (pga ledighet om inte annat!). Den persilje- och vitlöksdoftande bläckfisken passar så bra till semesterdagar när skivat bröd räcker till middag. Då plockar du bara fram de tillbehör du behagar och låter spisen vara av för en stund. På den här snabba sommarbrickan fick bläskfisksalladen sällskap av

Somrig bläckfisksallad med vitlök och persilja Läs mer »

Sommarlakrits med vit choklad och fläder

P&B delikatesser har fått in den här stilrena lakritsen med smak av vit choklad och fläderblom! “Vår sommarlakrits har en frisk och aromatisk fruktsmak med milda blomstertoner. Avnjut den barfota i gräset en ljummen sommarkväll – gärna med ett glas bubbel i handen.” Märket heter Lakrids by Johan Bülow och har tillverkat lakrits i tio år. För att fira sitt tioårsjubileum har de satt upp en egen sida där du kan läsa mer om lakritsmärkets

Sommarlakrits med vit choklad och fläder Läs mer »

Pitachips och fem olika medelhavsdipp

Byt ut den klassiska chipsskålen mot pitachips och den kladdiga chipsdippen mot fem olika röror med smak av Medelhavet istället! Bosphorus i Hötorgshallen har allt du behöver för ett lite smakrikare fredagsmys. De fem olika rörorna på bild är: Paprikaröra med valnötter – Murafi Mynta & vitosttzatziki – Canki Grillad aubergine-röra – Babga Morots-tzatziki Olivtapenade Grillade pitachips med lite krydda på är ett mycket prisvärt alternativ till chipspåsen. Perfekt för picknicken också. Mums!

Pitachips och fem olika medelhavsdipp Läs mer »

Svenska grönsaker hos Sandins

Sandins frukt och grönt har fått in färska svenska grönsaker i form av rödbetor, morötter, purjolök och rabarber. Dags att bjuda på smörstekta grönsaker och rabarberpaj! Svenska färska delikatesser direkt från grönsakslandet. Ett tips är att steka grönsakerna i smör tills de blivit mjuka men fortfarande har ett tuggmotstånd. Och sedan servera dem med riven peppar och flarn av parmesan ovanpå. Mums! Rabarberpaj med vaniljsås – finns det något somrigare? Till efterrätt bjuder du på

Svenska grönsaker hos Sandins Läs mer »

Chuleton från Örebro

Köttfantast? Då följer du förhoppningsivs Latinamerikanska livsmedel på instagram. De lägger regelbundet upp de mest fantastiska styckdelarna, oftast marmorerade och hängmörade under en längre tid. Ovan är en 72-månaders ko i form av Ribeye, eller Ribsteak (så kallad Chuleton) som de la upp häromdagen. Chuleton är den absolut saftigaste delen av nötköttet, den är mör och oftast benfri bortsett från ett större revben som gör dem enkla att hantera i matlagningen. Lufttorkad skinka och sparris

Chuleton från Örebro Läs mer »