Kött

Chuleton med salsa criolla och aji pebre

Grilltiderna har anlänt! Vi tänkte spinna vidare på vårt tidigare inlägg om lammkotletter och bjuda på ytterligare ett till recept till din sydamerikanska grillfest, en så kallad asado. Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa). Chuleton med salsa criolla och aji pebre Serves: 4-6 Ingredients 1,5 kg chuleton (t-benstek, klubbstek eller entrecôte med ben) </br></br>SALSA CRIOLLA 1 rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika 1 näve hackad gräslök 2 tomater olivolja vitvinsvinäger salt och […]

Chuleton med salsa criolla och aji pebre Läs mer »

Lammkotletter med bulgursallad

Fira in våren med en sydamerikansk grillfest, en så kallad asado! Latinamerikanska livsmedel i Hötorgshallen har köttet, tillbehören och tipsen du behöver för en perfekt asado. På en sydamerikansk asado är det tradition att ha många olika rätter: kött, korvar, inälvor – att grilla kalvbräss är fantastiskt, säger Tolga från Latinamerikanska livsmedel. Grillfest med gänget från Latinamerikanska livsmedel. Lammkotletter med bulgursallad Serves: 4-6 Ingredients 1 kg lammkotletter salt oregano 500 g bulgur 1 burk majs

Lammkotletter med bulgursallad Läs mer »

Salsicciasallad med fårost och granatäpple

Det ser kanske inte mycket ut för världen då det puttrar på i pannan men det doftar och smakar fantastisk! Fräscht och krispigt tack vare granatäpplekärnorna och valnötterna – fullt med antioxidanter och omega 3. Men med lite nyttighetsbalans i form av godbröd och finkorv. Det här snabbkoket är perfekt när du har några korvar över i kylen och inte vet vad du ska göra med tomaterna som börjar mjukna. Obs, passar lika bra till

Salsicciasallad med fårost och granatäpple Läs mer »

Recept: Lakritskryddad rådjursstek från P&B Delikatesser

För att kunna tillaga det här receptet behöver du lakritspulver, till exempel det här från Haupt Lakrits som går att köpa hos P&B Delikatesser i Hötorgshallen. 1-2 april pågår årets upplaga av Lakritsfestivalen. Lakrits kan vara så mycket mer än det där beroendeframkallande godiset som klistrar i tänderna. Lakrits i mat är inte bara gott, det sägs även vara nyttigt. Det finns studier som visat på att lakrits kan ha cancerförebyggande effekter. 1 KG – så mycket lakrits

Recept: Lakritskryddad rådjursstek från P&B Delikatesser Läs mer »

Hemlagade Wallenbergare med rårörda lingon och smörfrästa ärtor

Wallenbergare är fluffiga och lyxiga pannbiffar gjorda på kalvfärs och vispgrädde. Rätten är uppkallad efter bankdirektören Marcus Wallenberg, vars svärfar var läkaren och kokboksförfattaren Charles Emil Hagdahl. Men det är inte helt säkert att det var han som utformade rätten till sin svärson, det kan ha varit Julius Carlsson, chefskock på den populära krogen Cecil på Biblioteksgatan i Stockholm. Oavsett ursprung är den här rätten så himla god och krispig och wallenbergare är ett lättsamt

Hemlagade Wallenbergare med rårörda lingon och smörfrästa ärtor Läs mer »

Så lagar du den perfekta Wagyu-biffen

Wagyu är det allra finaste som finns i nötköttväg. Det kraftigt marmorerade köttet är alldelles mört och utsökt – och väldigt exklusivt. Kanske minns du historien om Kobe-kött och att kossorna fick massage och dricka mängder av öl? Det var en vida spridd myt, och inte heller fick de lyssna på klassisk musik som vissa menade. Kobe är nötkött av rasen Wagyu som tillverkats just i Kobe-distriktet i Japan, det har inget med öl och

Så lagar du den perfekta Wagyu-biffen Läs mer »

Getfärs – bu eller bä? (Svaret är bä)

Getkött är inte jättevanligt på middagsbordet i Sverige, det går knappt att hitta något om det när en googlar. En tråd heter ”Äta Get kött?”  vilket säger en del om kunskapen kring ingrediensen, vilket är synd – getkött är en riktig delikatess! Getkött är magrare än rött kött och har inte samma koftliknande smak som en del fårkött har. Trots att googlebarheten är medioker när det kommer till getköttet så är det faktiskt ett av

Getfärs – bu eller bä? (Svaret är bä) Läs mer »

El meshwi à l’algérienne, Grillat lamm på algeriskt vis

Morötter, champinjoner, potatis, selleri, doften av vitlök, kummin och mustig oregano.. Den här ugnsbakade lammrätten med Algeriska anor bjöd Mahieddine på i Hötorgshallens tjusiga tidning Hallen nr 12. Passa på att plocka med ett nummer hem innan den nya tidningen anländer. Detta är en perfekt vardagsrätt som också gör sig utmärkt i lunchlådan hela veckan! Eller, så länge den inte tar slut alltså. El meshwi à l’algérienne Prep time: 15 mins Cook time: 40 mins

El meshwi à l’algérienne, Grillat lamm på algeriskt vis Läs mer »

Basen är svarta bönor och sedan förekomme

Feijoada, Brasiliansk böngryta med chorizo och fläsk, recept

Feijoada är något utav Brasiliens nationalrätt. Basen är svarta bönor och sedan förekommer även chorizo, kassler, apelsiner och lagerblad i blandningen. Ursprungligen kommer grytan från Rio de Janeiro och den äts vanligtvis på onsdagar och lördagar. När den serveras så läggs köttet ibland åt sidan och bönorna och riset serveras för sig, därför brukar en koka allt kött på ena sidan av kastrullen. Resultatet är en mustig och mättande gryta som vissa menar  mår bra

Feijoada, Brasiliansk böngryta med chorizo och fläsk, recept Läs mer »

Rågbrödspizza med sidfläsk eller päron

Finländarna kan det här med bröd. Deras bröddiskar går i helt andra toner än våra bleka varianter här i Sverige – mycket tack vare det klassiska rågbrödet. Rågbröd är dock inte lika kul när det har torkat och därför har Finska butiken tagit fram det här delikata receptet på rågbrödspizza gjort på just torkat rågbröd. Så här säger Rosanna Stobin till Tidningen Hallen, nr 9 2016, med anledning av rågbrödspizzan: ”Rågbröd är världens mest naturliga grej i

Rågbrödspizza med sidfläsk eller päron Läs mer »