Latinamerikanska livsmedel

Kalvdagar

Kalvkött är mört och milt för finsmakaren! Smaksätts gärna med lika milda saker som till exempel grädde, milda örter, vitt vin och tomater. Lilla kalvskolan: Från Svenskt kött. Kött från djur upp till åtta månader ska betecknas ”ljust kalvkött”. Kött från djur som är mellan åtta och tolv månader gamla ska betecknas ”kalvkött”. Kött från djur äldre än tolv månader får inte kallas för kalvkött. Detta märks vanligen med ungnöt. Av märkningen ska även slaktålder […]

Kalvdagar Läs mer »

Adventskalender lucka 5: Dulce de Leche från Latinamerikanska Livs

I lucka 5 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi kolakräm från Latinamerikanska Livsmedel. Dulce de leche betyder marmelad gjord på mjölk och består av nämnda huvudingrediensen som fått koka med socker i flera timmar. Tänk den doften i köket! Kolakrämen används sedan på alltifrån tårtor, i glass, som fyllning i praliner eller kakor. Olika länder i Latinamerika har olika versioner av Dulce de Leche. I centrala Mexico görs den på getmjölk medans den i norr kokas

Adventskalender lucka 5: Dulce de Leche från Latinamerikanska Livs Läs mer »

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli

Plura är en av Hötorgshallens återkommande kändiskunder. I höstnumret av tidningen Hallen 2014 delade han med sig av några recept baserade på ingredienser inhandlade i Hötorgshallen. Vad sägs om lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli? Ingredienserna till det här receptet hittar du bland annat hos La Gazelle, G. Nilssons livs, Latinamerikanska livsmedel och Sandins frukt och grönt. Pluras lammstek med tillbehör Serves: 4-6 Ingredients LAMMSTEK, 130 MINUTER 1 lammstek med ben på

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli Läs mer »

Söndagstips: Smaka brasilianska delikatesser i Kungsträdgården

I morgon, söndag 6 augusti, är det Brazilian Day i Kungsträdgården. En dag med brasilianskt förtecken. Gänget från Latinamerikanska livsmedel kommer att finnas på plats och grilla picanha och chorizo. De kommer även att presentera några av höstens nyheter i deras sortiment – så ta en sväng förbi Kungsan och säg hej! Det glada gänget från Latinamerikanska livsmedel. Wikipedia om Picanha: ”Picanha är en smakrik köttbit med ursprung i Brasilien. Picanha, uttalas ”pickannja”, är en

Söndagstips: Smaka brasilianska delikatesser i Kungsträdgården Läs mer »

Chuleton från Örebro

Köttfantast? Då följer du förhoppningsivs Latinamerikanska livsmedel på instagram. De lägger regelbundet upp de mest fantastiska styckdelarna, oftast marmorerade och hängmörade under en längre tid. Ovan är en 72-månaders ko i form av Ribeye, eller Ribsteak (så kallad Chuleton) som de la upp häromdagen. Chuleton är den absolut saftigaste delen av nötköttet, den är mör och oftast benfri bortsett från ett större revben som gör dem enkla att hantera i matlagningen. Lufttorkad skinka och sparris

Chuleton från Örebro Läs mer »

Chuleton med salsa criolla och aji pebre

Grilltiderna har anlänt! Vi tänkte spinna vidare på vårt tidigare inlägg om lammkotletter och bjuda på ytterligare ett till recept till din sydamerikanska grillfest, en så kallad asado. Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa). Chuleton med salsa criolla och aji pebre Serves: 4-6 Ingredients 1,5 kg chuleton (t-benstek, klubbstek eller entrecôte med ben) </br></br>SALSA CRIOLLA 1 rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika 1 näve hackad gräslök 2 tomater olivolja vitvinsvinäger salt och

Chuleton med salsa criolla och aji pebre Läs mer »

Lammkotletter med bulgursallad

Fira in våren med en sydamerikansk grillfest, en så kallad asado! Latinamerikanska livsmedel i Hötorgshallen har köttet, tillbehören och tipsen du behöver för en perfekt asado. På en sydamerikansk asado är det tradition att ha många olika rätter: kött, korvar, inälvor – att grilla kalvbräss är fantastiskt, säger Tolga från Latinamerikanska livsmedel. Grillfest med gänget från Latinamerikanska livsmedel. Lammkotletter med bulgursallad Serves: 4-6 Ingredients 1 kg lammkotletter salt oregano 500 g bulgur 1 burk majs

Lammkotletter med bulgursallad Läs mer »

Finaste delarna från Ibericogrisen hos Latinamerikanska livsmedel

Iberico är namnet på en spansk grisras som är känd för sitt mumsiga kött. Pata negra kallas till exempel skinkan som kommer från en ibericogris. Den finaste av dem alla. Den mest exklusiva ibericogrisen är den som föds upp ekologiskt och enbart på ekollon. Nu har Latinamerikanska livsmedel fått in två nya delar från ibericogrisen: Pluma och Presa. Presa är en benfri karré. Och Pluma är: ”…en extremt marmorerad och smakrik styckdetalj som sitter vid

Finaste delarna från Ibericogrisen hos Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

Garnnystan möter delikatesser i Hötorgshallen

De flesta butikerna i Hötorgshallen drivs som familjeföretag. Många av handlarna har varit med i tiotals år, även om det kanske är barnen – eller ibland till och med barnbarnen – som numera jobbar där. Nilufer Unal är mamman bakom Latinamerikanska livsmedel som till vardags drivs av hennes söner. Som många av handlarna har hon många strängar på sin lyra, och säljer även garner och tyger i en butik i Stockholm. Just nu har hon

Garnnystan möter delikatesser i Hötorgshallen Läs mer »

Så lagar du den perfekta Wagyu-biffen

Wagyu är det allra finaste som finns i nötköttväg. Det kraftigt marmorerade köttet är alldelles mört och utsökt – och väldigt exklusivt. Kanske minns du historien om Kobe-kött och att kossorna fick massage och dricka mängder av öl? Det var en vida spridd myt, och inte heller fick de lyssna på klassisk musik som vissa menade. Kobe är nötkött av rasen Wagyu som tillverkats just i Kobe-distriktet i Japan, det har inget med öl och

Så lagar du den perfekta Wagyu-biffen Läs mer »