Handlare

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise

I novembermörkret dyker ett och annat ljus upp, och vissa skiner upp hela fikarum med sina blanka chokladytor. Den här nyheten i Thelins sortiment är ett exempel på lysande baklycka, gjord på hasselnöts- crisp, mousse och botten tillsammans med perfekta mängder mjölkchoklad och kaffebavaroise Men för att inte bli för medtagen av all sockerlycka kan du inleda fikat med månadens bröd. Novembers limpa hos Thelins består av vete och råg, havssalt och rostade pumpafrön. Mums! […]

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise Läs mer »

Den smartaste backup-festmaten att alltid ha

Tryffelsalami och tryffelcreme från Pallas

Det är tryffeltider på flera håll i Hötorgshallen, och hos delikatessbutiken Pallas Delikatesser hittar du just nu både delikat tryffelsalami och en smittande god tryffelcreme. Den smartaste backup-festmaten att alltid ha hemma. De håller länge, och du behöver bara en liten klick för att få hela middagssällskapet att resa enda bort till Italiens frodiga tryffellundar (funkar förstås toppen även för en dyster lunchlåda). Förutom att tryffelsalami är ett delikat inslag på charkbrickan (gärna ihop med smarriga ostar) så passar

Tryffelsalami och tryffelcreme från Pallas Läs mer »

Deras delidiskar i Hötorgshallen dignar av

Fatayer och Murafi, en vegetarisk tre-fika à la Bosphorus

Lika vackra färger som smaker – det verkar vara Bosphorus motto. Deras delidiskar i Hötorgshallen dignar av färska råvaror lagade i fina konstellationer, eller Smartmeals som Bosphorus kallar dem själva. Två favoriter bland kunderna är Fatayer (filodegsknytena med spenat) och Murafi (paprikaröran med valnötter). Filodegsknytena Fatayer är i vanlig ordning krispiga och fyllda med len spenat. Perfekta till mellis eller faktiskt även fikastunden för den som vill ha lite mer långvarig energi än bulle och

Fatayer och Murafi, en vegetarisk tre-fika à la Bosphorus Läs mer »

Sötpotatis, paprika, vitlök och kryddig la

Linsgryta med Merquez och persiljebulgur från systrarna Eisenman

Dagens middagsinspiration är definitivt den här ljuvliga linsgrytan hos Systrarna Eisenman, fotad av Ulrika Ekblom. Sötpotatis, paprika, vitlök och kryddig lammkorv hör till ingredienserna i denna hösthöjdare. Recept hittar du här och rå merquez hittar du hos La Gazelle i Hötorgshallen!  

Linsgryta med Merquez och persiljebulgur från systrarna Eisenman Läs mer »

Förutom handlarnas favoritbarista och dagli

Bästa kaffet i Stockholm finns i Hötorgshallen enligt reseportalen We Are Nodes

Andreas på Himalaya har fått en ny titel. Förutom handlarnas favoritbarista och dagliga energiförsörjare är han nu även känd som den Episka Kaffemannen av reseportaljätten We Are Nodes. Sheida och Yasmin fick reda på Andreas kaffekunskaper ryktesvägen och beslutade sig för att bege sig till Hötorgshallen för att testa kaffet hos Anders på Himalaya och dokumentera upplevelsen. Den vänliga kundservicen från Andreas sida, kombinerad med hans omfattande kunskaper om olika kaffebönor och tillagningsprocesser gjorde honom

Bästa kaffet i Stockholm finns i Hötorgshallen enligt reseportalen We Are Nodes Läs mer »

Mörning kallas processen när köttets egna

Nu ännu mörare kött hos Latinamerikanska

För att få ett riktigt smakrikt och mört kött, kan man hängmöra köttet. Mörning kallas processen när köttets egna enzymer bryter ner proteiner i celler och bindväv. Kort och gott: man låter köttet ruttna på utsidan för att få ett godare och smakrikare kött inuti. Det gör man genom att låta köttet hänga i ett kylrum under en längre tid, gärna flera veckor. Sedan skär man bort allt det förruttnade köttet och kvar har man ett delikat kött

Nu ännu mörare kött hos Latinamerikanska Läs mer »

Svampens dag den 4e september

Kantarellstuvning, champinjonomelett och tryffelpasta. Det är svampsäsong och dags att fira in skogens guldklimpar. Den 4e september är det svampens dag och Sandins frukt och grönt har laddat med bland annat svenska kantareller. Här hittar du även ett recept från dem på hur du gör en ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller. Carl’s Deli säljer många olika tryffelprodukter, bland annat denna delikata Fagottino fylld med tryffel. Eller varför inte mixa både kantareller och tryffel

Svampens dag den 4e september Läs mer »

Bästa bäret? 3 handlare svarar

Hallonkräm, gojibär, blåbärssoppa och varma hjortron. Tänk att ett litet bär kan smaka så megamycket! Även hösten bjuder på bäriga smaker, så därför tänkte jag att det var dags att ta reda på vilka bär som är Hötorgshallens handlares favoriter. Expertenkäten återfinns även i sommarens nummer av tidningen Hallen, nr 10, 2016. Cesilia Sparrvardl från Pierias Livs ”Inkabäret, det är lite syrligare och har en fräschhet jag gillar. Det innehåller även mycket B-vitamin som är bra för oss kvinnor, det stärker naglar,

Bästa bäret? 3 handlare svarar Läs mer »

En av deras mest sålda rätter är den krä

Pesto-pasta från Bacio

Bacio i Hötorgshallen säljer italienska färdigrätter och rykande gott kaffe. En av deras mest sålda rätter är den krämiga pesto-pastan. Pastarätten består av rigatoni (en slags pasta som ser ut som små rör) i krämig pestosås och med riven padano (italiensk hårdost) på toppen. Toppa med några blad färsk basilika om du äter rätten hemma, och du kommer snart att mentalt befinna dig på en trattoria vid något gulligt litet romerskt torg. Pesto-pastan säljs hos Bacio och

Pesto-pasta från Bacio Läs mer »

Vinäger och vinägrett från P&B delikatesser

P&B delikatesser har fått in några sprillans nya somriga vinäger och vinägrett! En av dem är den här klargula vinägern med mangopuré. En perfekt kombination av vinägerns syrlighet och mangons sötma. Passar bra i sallader, såser, med vitt kött, fisk eller skaldjur. Vinägern är av märket Nicolas Vahé och finns även i kombination med jordgubbspuré istället för mango. P&B säljer även två olika vinägrett från samma märke, en med senap och örter, och en med senap och citron. En flaska vinäger eller vinägrett

Vinäger och vinägrett från P&B delikatesser Läs mer »