Inspiration

Diana Dontsova är en av de klarast lysande

Hötorgshallens Favoritmatbloggare: Diana Dontsova

Virvelkola med kakao och jordnötssmör. Diana Dontsova är en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska matfoto-scenen. De fantastiska färgerna, motiven och ljusen skapar närmast oljemålningslika fotografier som sprids med löpande fart över pinterest och instagram (där hon för övrigt har närmare 100.000 följare). På sin blogg By Diadonna delar Diana med sig av trendspaningar, filmtips med matrelatering och inspiration i allt från bordsdukning till hur du firar en stressfri jul. Du får även […]

Hötorgshallens Favoritmatbloggare: Diana Dontsova Läs mer »

God Jul!

Kära kunder och bloggläsare, Hoppas ni får en riktigt härlig julafton. Hoppas ni får fira den med era nära och kära, eller i rofylld solitude om ni föredrar det. Hoppas ni får äta all den goda maten ni önskar, eller helt vardagliga måltider ifall det är närmare era preferenser. Hoppas helt enkelt att ni får njutit av ledigheten och vilat ut och gjort precis det ni gillar att göra på er lediga tid, vare sig

God Jul! Läs mer »

Den färska, och färgstarka maten hos Bosph

Julbord utan kött hos Bosphorus Meze

Att julbordet är en buffé har sina fördelar och numera är en vegetarisk hörna given i de flesta hushåll. Den färska, och färgstarka maten hos Bosphorus är som bekant ett uppskattat inslag på julbuffén och i år är inget undantag. Den finns en julcateringmeny för den som behöver lite inspiration och föredrar den stressfria versionen av julhandel: beställning. Maila och få ett hum om innehåll och offert. Veganen, vegetarianen, allergikern och förstås även köttätaren kommer

Julbord utan kött hos Bosphorus Meze Läs mer »

3 handlare svarar om deras julbordsfavoriter

Vilken är handlarnas egna favoriter på det traditionella julbordet? Och vad är deras tips till dig som kanske är sugen på att uppgradera ditt julbord med en ny smak? Så här svarade tre av Hötorgshallens eminenta handlare på frågorna: Agnes Dahlberg från Teboden Charabang Vilken är din personliga favorit på julbordet? – Förra året började jag att göra vegetarianska köttbullar på couscous, citron, morot och kummin. Det blev en ny favorit! Vad är ditt tips

3 handlare svarar om deras julbordsfavoriter Läs mer »

Där den ju faktiskt gör ännu större nytt

Guldmjölk för mörka vinterkvällar

Har du smakat guldmjölk? Drycken som lyckats överglänsa den kaliforniska solen, blivit trendig och sedan smugit sig över till våra kallare breddgrader. Där den ju faktiskt gör ännu större nytta (och antagligen redan funnits i gamla gömmor sedan förr?) Guldmjölk är varm mjölk som får sin gyllene färg av gurkmeja, en krydda som sin diskreta framtoning till trots innehåller mängder av nyttigheter. Förutom gurkmeja så består guldmjölk av svartpeppar, kardemumma, vanilj, cayennepeppar, kokosolja och honung.

Guldmjölk för mörka vinterkvällar Läs mer »

Frossa i kakor på kakans dag den 18:e december

Julen närmar sig med stormsteg, men som en räddare i julhysterin tornar Kakans dag upp sig den 18e december. En dag då du faktiskt är tillåten att ta en kaka till, eller till och med tio, trots att julhelgen närmar sig. För att göra det enkelt har jag samlat några kakrecept som redan finns i bloggen. Tre kakrecept #1. Pistaschkaka med ricottakräm och rårörda rabarber Med sin nötiga pistaschbotten och de syrliga rabarberna så gör denna bildsköna kaka

Frossa i kakor på kakans dag den 18:e december Läs mer »

Det här receptet gick ut med förra veckans

Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula

En försvinnande god bit vit fisk med brynt smör och krispig vinterkål är den perfekta vardagsmiddagen inför julens buffébordsbonanza. Det här receptet gick ut med förra veckans nyhetsbrev, tillsammans med ett skräddaranpassat vintips. Ifall du vill prenumerera på Hötorgshallens nyhetsbrev och få helgtips varje veckoslut så kan du skriva upp dig här i sidomenyn 💖 –> Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula Prep time: 10 mins Cook time: 50 mins Total time: 1

Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula Läs mer »

5 julnyheter i Hötorgshallen

Glad andra advent! I Hötorgshallen är julmaten i full beredning, hundratals kilon med sill läggs mästerligt in i köken medan julkulor dinglar över handlarnas diskar, meterhöga pallar med alltifrån Panettone till kanelmandlar anländer dagligen till saluhallens lastkaj och handlarna laddar butikerna med julmat och traditioner från hela världen. Ifall du missat det så kommer här en liten round-up över mumsiga julaktiviteter just nu: 1. Prinskorven har anlänt Prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork

5 julnyheter i Hötorgshallen Läs mer »

Marockanska sardiner i cous cous och Ratatouille

Ratatouille är en fransk grönsaksröra som ursprungligen kommer från Nice med tomat i basen, lättstekt vitlök och grönsaker. Ordet betyder att röra om och beskriver grunderna i tillagningen bra, sen finns det recept som går in på processen ännu djupare, där utvalda grönsaker förbereds inför stekningen på olika sätt. Till exempel kan vissa grönsaker kokas separat och sedan ihop så att varje grönsak smakar som sig själv. Det gemensamma målet är för de olika tillagningssätten

Marockanska sardiner i cous cous och Ratatouille Läs mer »

Anrättningen (en klassikerrätt förtjänar

Stockholms godaste räksallad

Bara tanken på denna räksallad gör mig hungrig igen, den var så oerhört god! Handskalade räkor med finhackad krispig sallad, quinoa, len rhode island-sås och ägg. Anrättningen (en klassikerrätt förtjänar ett gammaldags ord) kommer från Sandys på Hötorgshallens gatuplan och kan avnjutas på plats i deras servering vid fönstret med finfin utsikt över Hötorget. Men den är så pass god att den går bra att äta till middag också, förslagsvis serverad på en tjusig tallrik

Stockholms godaste räksallad Läs mer »