Inspiration

Bloggen startades för tio år sedan med syf

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi

Linnéas Skafferi korades för några veckor sedan till vinnaren av det Stora Matbloggpriset 2016, och det är inte svårt att förstå varför. Bloggen startades för tio år sedan med syftet att vara en smidig samlingsplats för recept men idag har hobbyn övergått i jobb och när Linnéa inte sätter ihop inspirerande middagstips för bloggen jobbar hon som matskribent, matstylist och matfotograf. Resultatet är inspirerande recept, både i klassisk och experimentell tappning, från enkel, gyllene ugnspannkaka […]

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi Läs mer »

Upptäck Havs sprudlande bar

Havs serveringsdel är en riktig guldhörna och inte bara för att borden skimrar i lovande mässing. I hörnet intill butiken på nedre plan kan stammis- såväl som kändisspaning bedrivas, både politiker, musiker och stjärnkockar kan ses med ett glas i handen och en perfekt gratinerad hummer med pommes på tallriken. Utsikten från serveringen är över butiken och som en lång, dignande kustremsa sträcker diskarna ut sig framför gästerna. Här är stämningen på topp, både framför

Upptäck Havs sprudlande bar Läs mer »

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories

My Kitchen Stories tog hem priset för bästa bak- och dessertblogg i Matbloggpriset i år. Det är inte svårt att förstå varför, de skira, ljusa fotografierna och fantastiska bakverken och desserterna formligen lyser sig igenom dator- och mobilskärmen och rakt in i hjärtat hos besökarna. När jag lite motvilligt startade bloggen sommaren 2015 efter att mina vänner pushade mig att ta steget så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att någon skulle besöka bloggen,

Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories Läs mer »

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise

I novembermörkret dyker ett och annat ljus upp, och vissa skiner upp hela fikarum med sina blanka chokladytor. Den här nyheten i Thelins sortiment är ett exempel på lysande baklycka, gjord på hasselnöts- crisp, mousse och botten tillsammans med perfekta mängder mjölkchoklad och kaffebavaroise Men för att inte bli för medtagen av all sockerlycka kan du inleda fikat med månadens bröd. Novembers limpa hos Thelins består av vete och råg, havssalt och rostade pumpafrön. Mums!

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise Läs mer »

Den har till och med sin egna hemsida &#x1f6

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna

Äppelpajen är en av de vanligaste och mest folkkära efterrätterna i Sverige. Den har till och med sin egna hemsida 😌 Var inte äppelpajen en av de första sakerna en lagade på hemkunskapen? Det fanns ett äppelträd med i de flestas uppväxt på något sätt och för många resulterade det i en och annan äppelpaj på hösten. Vem hann tröttna på äppelmusten någon gång i januari? En av Hötorgshallens ambassadörer under Food Week denna vecka

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna Läs mer »

Då har du ingredienslistan i mobilen &#x1f3

Siri Barjes Rödbetsgnocchi

För dig som missade nyhetsbrevet häromveckan med Siri Barjes läckra, hemgjorda rödbetsgnocchi så kommer här en digitial version av receptet. Då har du ingredienslistan i mobilen 🍝 Det här lagar du om du vill imponera på någon. För det tar tid. Första gången jag lagade detta använde jag färskpotatis, osäker på om det skulle funka. Det funkade utmärkt. Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym.

Siri Barjes Rödbetsgnocchi Läs mer »

Får mig att till hundra procent vilja fly

Rosa gröt med hallon, nötter och chia och riktig kantarelltoast

När Elsa Billgren äter och fotar något är det svårt att inte bli påverkad, måltiderna känns bekanta men är presenterade på ett sätt som får en att undra varför en inte ätit dem oftare? En kantarelltoast är överöst med hela guldklimpar istället för hackade och brunstekta svampar medan morgongröten ser ut som en chia-strösslad jordgubbsdröm från självaste Bullerbyn. Får mig att till hundra procent vilja flytta in i ett trähus eller alpstuga i ett höstlandskap

Rosa gröt med hallon, nötter och chia och riktig kantarelltoast Läs mer »

Nedan följer tre höstkok som kan omvända

3 höstiga långkok – fram med slowcookern och crockpot:en

Ännu inte är invigd i slowcookerns magiska värld ? Tänk dig en plats full av tid till annat då den elektriska grytan puttrar på med veckans matlådor. Nedan följer tre höstkok som kan omvända den mest bestämda snabblagare till en organiserad långkokare: 1. Fransk toast med biff consommé i coca cola-bad Pulled pork i coca cola med lök, timjan, oregano och ost i en baguette som slutligen doppas i biffens egna, långkokade spad… Mind blown

3 höstiga långkok – fram med slowcookern och crockpot:en Läs mer »

Deras delidiskar i Hötorgshallen dignar av

Fatayer och Murafi, en vegetarisk tre-fika à la Bosphorus

Lika vackra färger som smaker – det verkar vara Bosphorus motto. Deras delidiskar i Hötorgshallen dignar av färska råvaror lagade i fina konstellationer, eller Smartmeals som Bosphorus kallar dem själva. Två favoriter bland kunderna är Fatayer (filodegsknytena med spenat) och Murafi (paprikaröran med valnötter). Filodegsknytena Fatayer är i vanlig ordning krispiga och fyllda med len spenat. Perfekta till mellis eller faktiskt även fikastunden för den som vill ha lite mer långvarig energi än bulle och

Fatayer och Murafi, en vegetarisk tre-fika à la Bosphorus Läs mer »

I förkylningstider: Recept med ingefära

Ungefär varje år blir den aktuell igen, den beiga knöliga roten ingefära. Förra året bloggade jag om alla dess nyttiga fördelar (bra för förkylning, matsmältning och mensvärk t ex) och här kommer tre recept på smaskiga maträtter du kan använda den i. Korvar med ingefära och rabarber från Taylor and Jones i Hötorgshallen. #1. Kycklinggryta med ingefära En smaskig gryta med ingefära och kyckling och som serveras med ris. Recept finns här. #2. Bråttomlax med vitlök, lime

I förkylningstider: Recept med ingefära Läs mer »