Nyheter

En matvandring tar ungefär fyra timmar och

Food tours Stockholm – matvandring i Hötorgshallen

Varje vecka erbjuder Food Tours Stockholm flera olika matvandringar genom Stockholms kulinariska kvarter. En matvandring tar ungefär fyra timmar och under vandringen besöker du en rad olika restauranger och specialmatbutiker som bjuder på någonting gott – däribland Hötorgshallen. ”Det är så lätt att fastna i gamla matvanor och alltid gå till samma butiker och restauranger. Genom våra matvandringar vill vi ge smakprov på nya ställen och inspirera till att kanske bryta mönstret ibland”, berättar Fredrik […]

Food tours Stockholm – matvandring i Hötorgshallen Läs mer »

Fira med lakrits i helgen

Är du sugen på att botanisera i kökets lilla svarta? På lördag och söndag, 23-24 april, pågår Lakritsfestivalen i Annexet vid Globen. Förutom att Sveriges favoritlakrits kommer att koras, kommer du även kunna hälsa på tjejerna från Finska butiken. – Vi kommer att samarbeta med en finsk honungsproducent, Huhtasrinteen Kotihunaja, som smaksätter sin honung med massor av spännande smaker, bl a lakrits, salmiak, anis och rök! Produkterna säljs redan nu i Finska butiken, och de kommer även att

Fira med lakrits i helgen Läs mer »

Vårens glassmak har anlänt till Gelato Bar: Svarta vinbär

Man skulle nästan kunna missta den för en ”vanlig vanilj”, men det är alltså bara ett sundhetstecken. Gelato Bars nya vårsmak ”Svarta vinbär” är enbart tillverkad av naturliga råvaror, helt utan färgämnen. Det ger den en något mindre färgglad utstrålning, men som vi ju alla vet är det insidan som räknas, eller hur? Och insidan i detta fall är …ja himmelsk! En lite syrlig och bärig glassort som för tankarna till somriga svarta vinbärs-buskar i

Vårens glassmak har anlänt till Gelato Bar: Svarta vinbär Läs mer »

Viltsvinsburgare och Vilt Rydberg hos Hellbergs

Hellbergs fågel och vilt har en liten bistro där du kan avnjuta delikata, innovativa rätter tillagade på plats. Menyn ändras regelbundet, och ju nu erbjuder de en delikat viltsvinsburgare tillagad på eget bakat bröd, viltsvinsbiff, avokado, rödlök, en coleslaw med ingefära i, och ugnsbakade potatishalvor på sidan. En burgare du bara måste smaka! Hamburgerbrödet bakas direkt hos Hellbergs vilket gör det pudrigt, mjukt och ljummet. 120 riksdaler kostar den här viltsvinsburgaren hos Hellbergs Fågel och Vilt i

Viltsvinsburgare och Vilt Rydberg hos Hellbergs Läs mer »

G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lamm

Dags att införskaffa påsklammet

Det har blivit hög tid att införskaffa det klassiska påsklammet! I Hötorgshallen finns det flera handlare som säljer lammkött, och några som satsat lite extra så här inför påsk är Latinamerikanska Livsmedel och G.Nilsson. G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lammsortiment till påsken med bl a svenskt färskt dilamm! Men även Latinamerikanska (t.h.) säljer svenskt lammkött i form av gotländskt dilamm, men också marinerad lammstek och lammkotletter. Även om påsklammet känns som en klassiker på

Dags att införskaffa påsklammet Läs mer »

Mer om dem utlovas framöver här i bloggen,

Våriga mezenyheter från Bosphorus

Bosphorus har uppdaterat sitt sortiment med lite våriga nyheter. Mer om dem utlovas framöver här i bloggen, men här kommer ett litet smakprov: ”Vi på Bosphorus har fått vår-feeling och har därför uppdaterat vårat sortiment en smula! Säg hej till våra nya plättar!” Förutom tre olika nya plättar så lanserar Bosphorus även en gurksallad med sesam och en helt ny quinoarätt. ”Vi tror plättar kommer bli det nya matmodet” Håll utkik i bloggen – eller i

Våriga mezenyheter från Bosphorus Läs mer »

Vårens korvnyheter hos Latinamerikanska Livsmedel

Våren och sommargrillen till ära, nu har Latinamerikanska Livsmedel i Hötorgshallen tagit in två nya korvsorter i sitt sortiment. Eller tagit in är nog fel uttryckt, för korvarna görs på plats av killarna själva i Hötorgshallen. Den översta korven heter Linguica Calabresa och är en rökt variant som innehåller fänkål, vitt vin och paprika. Det är ett brasilianskt recept, så om man vill göra egen feijoada (brasiliansk nationalrätt: böngryta med kött i) så passar den perfekt. Den andra

Vårens korvnyheter hos Latinamerikanska Livsmedel Läs mer »

Vårnumret av tidningen Hallen är här

Hurra! Nu är vårens nummer av Hötorgshallens kundtidning Hallen här. Visst läser du den? Full av bokstavligt talat matnyttiga artiklar, fenomenala fotografier, fantastiska handlarintervjuer, och lite blogg på ett hörn också. Handlarna bjuder på våriga favoritrecept. Få tips på hur du lagar en delikat trerätters middag för bara 200 kr. Välkommen att hämta ditt gratis exemplar av tidningen som vunnit Sveriges bästa kundtidning två år i rad!

Vårnumret av tidningen Hallen är här Läs mer »

Gör din egen pizza med Carl’s Deli

Att göra sin egen pizza är grovt underskattat. Det går snabbt, du bestämmer själv tillbehören, och har du dessutom en så kallad pizzasten så går det att få riktigt smarriga pizzor direkt från den mest lokala pizzaugnen av dem alla. Från och med torsdag eftermiddag (10/3) börjar Carl’s Deli i Hötorgshallen att sälja pizzadeg av italiensk kaliber. ”Eftersom vi själva är hooked på den här pizzadegen så tänkte vi börja ha den i vår delidisk.

Gör din egen pizza med Carl’s Deli Läs mer »

Provsmaka sommarens grillkorv under Korvfestivalen

I helgen, 12-13 mars, pågår Korvfestivalen ute i Nacka Strand. Förutom att du där både får lära dig korvetikett av Magdalena Ribbing och titta på korvdueller mellan mästerkockar, så kommer du så klart även kunna provsmaka massor av korv – även ett gäng från Hötorgshallen. I monter 18 hittar du Taylors & Jones som ju även har en av sina butiker i Hötorgshallen. Taylor & Jones är de Brittiska korvmakarna som älskar att jobba med de

Provsmaka sommarens grillkorv under Korvfestivalen Läs mer »