Produkter

Perfekt varm choklad med lönnsirap och karamellpopcorn

Den här tjusigaste drycken är inte bara nostalgiskt god utan även skonad från onödiga smaksättare och ruskiga konserveringsmedel. Chokladen sitter som en liten planet på toppen av en praktisk pinne du rör om med i varm mjölk (och ifall du känner dig dekadent: en skvätt grädde). Sedan är det lönnsirap i mixen, avslutningsvis höstiga mängder vispad grädde, hyvlad mörk choklad och karamellpopcorn på toppen. Choklad-pinnen från P&B i Hötorgshallen är osötad, du avgör allstå själv […]

Perfekt varm choklad med lönnsirap och karamellpopcorn Läs mer »

Höstens surkål har anlänt till Hötorgshallen, dags för Sarma-recept

När den största grytan plockas fram på hösten vet man att surkålssäsongen är igång och den pågår tills surkålen tar slut i början på våren. På Balkan äts de mustiga kåldolmarna i Sarma-grytan både till vardags och fest, med bröd eller potatismos som får rama in alla de välbalanserade smakerna. Surkålens hälsofördelar är många med sin nyttiga mjölksyrebakteriekultur och det högre näringsvärdet än till exempel vitkål, men det är även en lättlagad inläggning med lång,

Höstens surkål har anlänt till Hötorgshallen, dags för Sarma-recept Läs mer »

Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarn

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget

Kräftsäsongen är i sin slutfas och krabbsäsongen har dragit igång. Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarna fyllda med deras populära fiskgratänger lagom inför hösten. Tim berättar hur det går till när de tillverkas: Hela, nyinkomna fiskar filéas och ingår i gratängerna med olika såser. På morgonen skalas det humrar som blir huvudnumret i den mustiga fondsås som hälls över delikata bitar hälleflundra, marulk, sjötunga eller de fiskar de har fått in för tillfället. Hållbarhet och

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget Läs mer »

Stockholms godaste bullar

I Thelins disk i Hötorgshallen är det alltid huller om bullar, på bästa möjliga sätt. Nybakade, saftiga kringlor med kardemumma och kanel påminner förbipasserande om det viktigaste som finns: fika. Månadens bulle för den som är intresserad av det allra senaste är en wienersnäcka med äpple, russin, mandelmassa och kanel, perfekt som mellis innan du bär hem alla påsarna från saluhallen. Och på tal om påsar så kan det bli en del, med tanke på

Stockholms godaste bullar Läs mer »

Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar oc

Wagyu i Hötorgshallen!

Ovan: Wagyu från Latinamerikanska livs i Hötorgshallen. Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar och i vissa fall uppäten, men inför lördag nästa vecka kommer här ett toppentips: Wagyu! Latinamerikanska Livs i Hötorgshallen fick i torsdags in köttvärldens Rolls-Royce i form av svensk fullblodswagyu från Valdemarsvik. Wagyu är en boskapsras som ursprungligen kommer från Japan och köttet har blivit världskänt för sin fantastiska smak, och prislapp. Men många foodies är enade i att det är en

Wagyu i Hötorgshallen! Läs mer »

👉🏽 Surfa in på: http://www.

Rösta på Hötorgshallen i Svenska Designpriset!

Glada nyheter! Vi är nominerade i Svenska Designpriset för vårt jobb med Hötorgshallen och tidningen Hallen! Men du, vi behöver din hjälp. 👉🏽 Surfa in på: http://www.designpriset.se/rostning.php scrolla ner till ”1D – Redaktionellt – Kundtidning – print” klicka på “Rösta” under Hallen #9 2016 och sedan “Gå vidare till nästa steg” längst ner på sidan. Fyll i epostadress och glöm inte att verifiera din röst via mailet du får skickat till dig. Tack för hjälpen, du är

Rösta på Hötorgshallen i Svenska Designpriset! Läs mer »

Det är en blandning mellan frukt och bär,

Nya superbäret – kiwibäret Nergi

Det allra senaste inom superbär heter Nergi. Det är en blandning mellan frukt och bär, ser ut som en kiwi på insidan med ätbart skal och helt proppfyllt med vitaminer. Härkomsten är Asien där mini-kiwisarna vuxit vilt i flera århundraden och smaken är intensivt söt och syrlig. I formen påminner de nästan lite om körsbärstomater vilket gör dem utmärkta i sötsyrliga sallader och i smoothiebowl:en. De är perfekta i tapas också. Bäret är ett säsongsbär

Nya superbäret – kiwibäret Nergi Läs mer »

Hypnotisk Baklava

Baklava är som bekant det sötaste som finns. Klistriga filodegsknyten fyllda med nötter och överösta med honung, kan det bli bättre? Kolla på cinemagraphs:en ovan och fråga dig själv hur länge till du klarar dig utan en sån här innan du måste bege dig till Hötorgshallen? Hötorgshallen har öppet mellan 10-18 imorgon, just sayin’. Baklava, tulumba och kunafa  i olika varianter hittar du bland annat hos La Gazelle, Prima Delikatesser, Pieiras Livs och Bosphorus.

Hypnotisk Baklava Läs mer »

Fredagsmiddag: Krispig falafel med hummus med hemgjord lins- och ärthummus

Varje vecka på torsdagar går Hötorgshallens nyhetsbrev ut med säsongsbetonad inspiration på veckans fredagsmiddag. Här i sidan kan du skriva upp dig som prenumerant och ta del av höstens alla recept och händelser i Hötorgshallen —> (Eller så hittar du prenumerationsknappen längre ner i bloggen, under alla inläggen ifall du läser på mobilen). Och här kommer gårdagens recept för dig som inte är en prenumerant ännu. Temat var falafel, få saker är ju så goda

Fredagsmiddag: Krispig falafel med hummus med hemgjord lins- och ärthummus Läs mer »