Handlare

Grillad merguez à l’algérienne

Det här en en favorit i repris som tål att upprepas nu när vi går mot varmare tider – lammkorven hos La Gazelle! Det som kännetecknar en merquez-korv är att den är gjord på lamm-, nöt- eller fårkött. Spiskummin är huvudkryddan men vitlök och harissa förekommer också i de starkare varianterna. La Gazelle tillverkar sina merquezkorvar själva och de finns både att köpa i färdigstekt (20kr/hg) och rått (11,9kr/hg) format. Goda tillbehör inkluderar tangine-lagad Cous […]

Grillad merguez à l’algérienne Läs mer »

Australisk känguru hos Hellbergs

Bild av Roxanne Desgagnes. Kängurun är den Australiska motsvarigheten till rådjuret i Sverige. Det finns ett överskott av känguruer så en viss jakt måste ske, men samtidigt anses djuret (i likhet med rådjuret pga Bambi) vara så gulligt att många inte vill äta det alls. Ankbröst med rotfrukter och ingefärssky och viltfilé (det finns både ren, hjort, rådjur och älg hos Hellbergs). När det tillagas är det viltkött som gäller. Smaken liknar en kombination av

Australisk känguru hos Hellbergs Läs mer »

Chuleton med salsa criolla och aji pebre

Grilltiderna har anlänt! Vi tänkte spinna vidare på vårt tidigare inlägg om lammkotletter och bjuda på ytterligare ett till recept till din sydamerikanska grillfest, en så kallad asado. Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa). Chuleton med salsa criolla och aji pebre Serves: 4-6 Ingredients 1,5 kg chuleton (t-benstek, klubbstek eller entrecôte med ben) </br></br>SALSA CRIOLLA 1 rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika 1 näve hackad gräslök 2 tomater olivolja vitvinsvinäger salt och

Chuleton med salsa criolla och aji pebre Läs mer »

Lammkotletter med bulgursallad

Fira in våren med en sydamerikansk grillfest, en så kallad asado! Latinamerikanska livsmedel i Hötorgshallen har köttet, tillbehören och tipsen du behöver för en perfekt asado. På en sydamerikansk asado är det tradition att ha många olika rätter: kött, korvar, inälvor – att grilla kalvbräss är fantastiskt, säger Tolga från Latinamerikanska livsmedel. Grillfest med gänget från Latinamerikanska livsmedel. Lammkotletter med bulgursallad Serves: 4-6 Ingredients 1 kg lammkotletter salt oregano 500 g bulgur 1 burk majs

Lammkotletter med bulgursallad Läs mer »

Ännu en Pinterest-trend 2017: Bläckfisk

Bloggade nyligen om att empanadas är en av årets mattrender på Pinterest. En annan upcoming trend är bläckfisk! Du har kanske ätit den i form av calamares på någon Medelhavsstrand, men har du provat att tillaga den själv? Vad inte så många vet är att bläckfisk är mycket mer lättlagat än man kan tro. Den passar dessutom bra till det mesta. Låt den ersätta köttfärsen när du fixar tacos nästa gång, gör den till proteinkällan i din sallad

Ännu en Pinterest-trend 2017: Bläckfisk Läs mer »

Vårens lammburgare à la G. Nilsson

Hos G. Nilsson i Hötorgshallen är lammfärsen alltid nymald och i deras populära lammburgare är den blandad med vitlök, rosmarin, citronskal och svartpeppar. Om du vill ta dem ytterligare en nivå (vet, går det ens?) så kan du testa att steka biffarna i lite mortlad panko. Det blir som en kombination av falafel och schnitzel med den saftiga och mustiga smaken från lammköttet i mitten.. Servera med finhackad, strösslad persilja och finhackad rödkål. Så gott

Vårens lammburgare à la G. Nilsson Läs mer »

Pinterest-trend 2017: Empanada

Pinterest är en tjänst där du kan spara inspirerande bilder du hittar på internet i olika kataloger, så kallade pinboards. Varje dag pinnas miljontals bilder världen över och den absolut populäraste kategorin är mat. Så, varför inte kika på vad det är som är extra populärt 2017? En av de tio rätterna som trendar i år är empanada, den latinamerikanska versionen av piroger där fyllningen kan bestå av alltifrån köttfärs till äggröra och oliver. Hos

Pinterest-trend 2017: Empanada Läs mer »

Manchego med rosmarin för våriga picknickar

Manchego, hörni – om ni inte har provat är det verkligen dags nu! Manchego är en spansk hårdost gjord på fårmjölk. Den är mild och nötig i smaken med ett inslag av salt. Manchego är en sådan där perfekt grej att förgylla sin plockmat med. Ladda din picknickkorg med den och du gör garanterad succé (om inte annat för dina egna smaklökars skull). Den passar fint ihop med andra typiska plockmatstillbehör som oliver, salta kex,

Manchego med rosmarin för våriga picknickar Läs mer »

Hötorgshallens nyaste handlare, Noodle Mama

Hötorgshallen har fått sig en sprillans ny handlare – Noodle Mama! På övre plan, vid ingångarna mot Sergelgatan ligger detta ramen-paradis där du kan mixa din ”bowl” precis hur du vill. Välj mellan 3 olika sorters nudlar (eller mangosallad om du kör kolhydratfritt) samt den protein och dressing du är sugen på för dagen. Friskt, fräscht, fyllt med god- och grönsaker i färgglada skålar och på lekfulla brickor: Förresten: för varje bowl du köper (förutom

Hötorgshallens nyaste handlare, Noodle Mama Läs mer »

Förgyll din frukost med frystorkade bär

Frystorkade bär – vad är grejen? Jo, det är helt enkelt ett himla smart sätt att skapa nya sätt att äta bär på. De blir lite som en ny råvara tack vare konsistens och smak, som ju skiljer sig från färska bär. Genom frystorkning behålls många av näringsämnena vilket gör dem till den nyttiga pricken över i:et.   Förslag på hur du kan äta frystorkade bär: Som snacks på eftermiddagen när blodsockret sjunker och du

Förgyll din frukost med frystorkade bär Läs mer »