Inspiration

Juli är här. De ljusa sommarnätternas och m

Grillat på Gotland

Dukat för sommarmiddag. Juli är här. De ljusa sommarnätternas och mjuka gräsmattornas månad. En särskilt ljus plats under sommarhalvåret är Gotland. De vattenfyllda kalkstensbrotten med sina kritvita stränder för tankarna mot Medelhavet, turkosskimmrande vatten inräknat fast  minus turistinflationen. Allt på ön ligger på bilavstånd så med rätt kylväska kan frukosten ätas på badstranden Blå Lagunen, lunchen i en av Visbys idylliska parker och middagen kan grillas intill magiska Furillen. Grillspett med nötfärs, halloumi och zucchini. […]

Grillat på Gotland Läs mer »

Rustik zucchini-lasagne

Rustik mat på gediget fat, damma av farmor och farfars gamla Gustavsbergsporslin till sommarlasagnen. Ugnen är en hjälte småkyliga sommarkvällar på balkongen. Dagarna har blivit längre och ljusare men vädret ger inte riktigt med sig. Men vad gör det när det är högsäsong för grönsaker, den ena mer färsk och mustig än den andra. Ovan är en sommarrätt med en höstig touch, inte för att stressa på det ljusa halvåret utan för att kombinera det

Rustik zucchini-lasagne Läs mer »

heterna avlöser varandra på Hav, i takt med

Ett Hav (av delikatesser och skaldjur) i Hötorgshallen

Hummer, sparris och chimchurri, sommar på en tallrik! Det är alltid toppstämning på Hav i Hötorgshallen och idag är bloggen på ett besök i deras digitala kanaler. Festligheterna avlöser varandra på Hav, i takt med både årstider och after works. Personalen är glad och kunnig och rörorna är i ”det godaste jag ätit på länge”-stuket. Deras facebook hittar ni här. Instagrammen ligger där. Observera: stor risk för fisk- och skaldjurssug kommer förekomma. Dock väl värt.

Ett Hav (av delikatesser och skaldjur) i Hötorgshallen Läs mer »

Picknickdagen

I morgon den 18:e juni så är det internationella picknickdagen. Personligen älskar jag picknick. Som tur är råkar ju Stockholm dessutom vara något av den ultimata picknickstaden, och Hötorgshallen den ultimata picknickmathallen. Där finns allt från delikata röror, korvar, oliver, baguetter och småostar i perfekt picknickformat – till färdiglagade maträtter i take away-lådor. Picknickmat från Hötorgshallen. Foto: Anders Bergersen. När jag är ute och reser försöker jag ha picknick så mycket det bara går. Få

Picknickdagen Läs mer »

följer nyfiket dialogen ni kunder för i soc

Hötorgshallen på instagram, från kundernas lins

Wilma Pietsch har skapat ett stilleben av supermat och Gunilla Blixt skippade fest för en hemmalagad middag gjord på norska röduer från Hav. Vi följer nyfiket dialogen ni kunder för i sociala medier om vår kära saluhall. Instagram-taggen #Hötorgshallen vilar tryggt i sökhistoriken och det är så oerhört spännande att se vad ni väljer att fota och dela med er av. Oss hittar ni på @hotorgshallen. Följ så följer vi tillbaks! Yoshbuhbosh firade ”colors and

Hötorgshallen på instagram, från kundernas lins Läs mer »

zarellan som blev kvar från helgens lyxpasta

Rulltårta av färskost och catering för en

Finservisens enda hela del lyfter fredagsoliverna till nya höjder! Ibland känns det som att serveringen gör rätten. Mozzarellan som blev kvar från helgens lyxpasta ligger trött i kylen och körbärstomaterna börjar bli lite väl mogna i kanten. För att inte tala om färskosten som öppnas max en gång i veckan för att bres på ett kargt knäcke. Balsamicon har använts max en gång de senaste månaderna och olivoljorna börjar rada upp sig i hyllan. Inte

Rulltårta av färskost och catering för en Läs mer »

Förtrollande mat-cinemagraphs från Kitchen Ghosts

Dagens matinspirationstips är definitivt Kitchen Ghosts matiga cinemagraphs (cinemagraphs = foton i gif-format där en rörelse loopas om och om igen). Jag kan sitta i flera minuter och bara kolla på den där tjocka, krämiga lönnsirapen som rinner ner i all oändlighet. Visst är det magi?! Bakom projektet Kitchen Ghosts står superkvinnorna Daria Khoroshavina och Olga Kolesnikova från Moskva. Daria skriver: ”Som barn fantiserade jag ihop historier om mig själv och människor jag kände till

Förtrollande mat-cinemagraphs från Kitchen Ghosts Läs mer »

Mor är så söt och god, klart hon ska ha en

Mors dag

Bild från reportaget ”Kul glass” i nya magasinet Hallen nr 5. Mor är så söt och god, klart hon ska ha en egen dag! Att dagen infaller imorgon, på veckans vilodag söndag är desto bättre, då kan en unna sig några rejäla skopor glass och frasiga plättar utan att behöva tillbringa jobbeftermiddagen i matkomans efterverkningar på kontoret. På bloggen firar vi denna ljuva helg med suktande matbilder. Visserligen är skribenten lite väl hungrig i ögonblicket

Mors dag Läs mer »

På besök i Tryffellandet

”Den är ful, skör och doftar som unken vitlök på burk. Trots detta älskas den vita tryffeln av grisar, hundar och gourméer.” SvD i sitt reportage ”På jakt efter det vita guldet”. För ett par veckor sedan var jag på tryffeljakt vid Aqualagna, Italiens tryffelhuvudstad. Där växer alla typer av tryfflar vilket gör att man kan äta tryffel där året runt. Tillsammans med tryffelhunden Lola och hennes tryffeljägare begav vi oss iväg ut på jakt

På besök i Tryffellandet Läs mer »

Hötorgshallen är en levande plats, buzz och

Hötorgshallens handlare på webben och i mobilen

Pinxos och Cava, från Fiskelägets legendariska aw (after work). Hötorgshallen är en levande plats, buzz och skratt blandas med ljudet av skärmaskiner och kaffemalare precis varje måndag till lördag. På söndagar är det tyst och stilla i saluhallen men desto mer liv i handlarnas sociala medier. Följ med på en instagram-runda och facebook-tur hos dina favoriter och suktas av alltifrån mjuka marmeladknutar till peppriga pinxos. Om du öppnar inlägget på mobilen kan du följa handlarna

Hötorgshallens handlare på webben och i mobilen Läs mer »