Recept

Tips på recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

[sub_category_list]

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise

I novembermörkret dyker ett och annat ljus upp, och vissa skiner upp hela fikarum med sina blanka chokladytor. Den här nyheten i Thelins sortiment är ett exempel på lysande baklycka, gjord på hasselnöts- crisp, mousse och botten tillsammans med perfekta mängder mjölkchoklad och kaffebavaroise Men för att inte bli för medtagen av all sockerlycka kan du inleda fikat med månadens bröd. Novembers limpa hos Thelins består av vete och råg, havssalt och rostade pumpafrön. Mums! […]

Mycket hasselnötter, några rostade pumpafrön och kaffebavaroise Läs mer »

Kladdkaka med saffran och vit choklad – en teaser

Finska butiken har tagit fram typ det delikataste receptet någonsin på kladdkaka 2.0. Nyckeln till framgång är att använda sig av vit choklad och saffran. Den här bakade jag till nästa nummer av tidningen Hallen där receptet även kommer att publiceras. Så tills julnumret är ute i hallen får du nöja dig med den här teasern! Stjärnanis och pudrat florsocker på toppen gör den här kakan till det ultimata adventsfikat! Apelsinsalladen med smak av kanel

Kladdkaka med saffran och vit choklad – en teaser Läs mer »

Den har till och med sin egna hemsida &#x1f6

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna

Äppelpajen är en av de vanligaste och mest folkkära efterrätterna i Sverige. Den har till och med sin egna hemsida 😌 Var inte äppelpajen en av de första sakerna en lagade på hemkunskapen? Det fanns ett äppelträd med i de flestas uppväxt på något sätt och för många resulterade det i en och annan äppelpaj på hösten. Vem hann tröttna på äppelmusten någon gång i januari? En av Hötorgshallens ambassadörer under Food Week denna vecka

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna Läs mer »

Alla kötthandlare i Hötorgshallen kan hjä

Schnitzelmiddag på tio minuter

Visst låter Wienerschnitzel flott? Faktum är att det även är superenkelt att tillaga. Alla kötthandlare i Hötorgshallen kan hjälpa till med att skära och banka ut din schnitzel till perfekt tjocklek. Sedan är det bara för dig att panera den genom att doppa i vetemjöl, ägg och sist ströbröd – och så swish in i stekpannan, 4 minuter på varje sida. Servera ihop med en grönsallad med fetaost, avokado och gurka. Kanske lite kidneybönor för dig som vill ha

Schnitzelmiddag på tio minuter Läs mer »

Köttfärsbiffar med rostad pumpa och tzatziki

Pumpans årstid är kommen! Förutom att du kan Halloween-dekorera med den är den också himla smarrig – särskilt butternutpumpan! Här kommer ett höstigt recept på köttfärsbiffar med rostad butternutpumpa och tzatziki. Butternutpumpa, även kallad butternutsquash, har en söt och nötig smak. Köttfärsbiffar med rostad pumpa och tzatziki Serves: 4 Ingredients 1 butternutpumpa 600 g fast potatis 1 msk olja 1 tsk oregano salt och svartpeppar 4 tomater 400 g nötfärs 1 ägg Tzatziki: 1 gurka ½ tsk salt och

Köttfärsbiffar med rostad pumpa och tzatziki Läs mer »

Då har du ingredienslistan i mobilen &#x1f3

Siri Barjes Rödbetsgnocchi

För dig som missade nyhetsbrevet häromveckan med Siri Barjes läckra, hemgjorda rödbetsgnocchi så kommer här en digitial version av receptet. Då har du ingredienslistan i mobilen 🍝 Det här lagar du om du vill imponera på någon. För det tar tid. Första gången jag lagade detta använde jag färskpotatis, osäker på om det skulle funka. Det funkade utmärkt. Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym.

Siri Barjes Rödbetsgnocchi Läs mer »

Eventet bjuder på fyra dagar fyllda av akti

Vidga dina matvyer – foodweek.se by Hötorgshallen

Den 26 oktober går Stockholm Food Week by Hötorgshallen av stapeln. Eventet bjuder på fyra dagar fyllda av aktiviteter kring mat från olika delar av världen, säsongens råvaror och aktuella mathögtider. Kom på en kulinarisk fest under ordinarie öppettid och släpp lös din inre foodie i Hötorgshallen, som varit en central mötesplats för alla goda ting i över ett sekel. På plats finns kunniga matskribenter som med råvaror från olika handlare bjuder på högklassiga smakprover.

Vidga dina matvyer – foodweek.se by Hötorgshallen Läs mer »

3 tips för den perfekta ostbrickan (med Kaltbach Creamy och Parma-salami)

Murriga ostbrickor är nog bland det bättre som finns därute. Det skadar ju inte heller att ostar blir ännu godare och mer smakrika av att stå framme i rumstemperatur någon timme. Jacksons Ost i Hötorgshallen tipsar om olika goda tillbehör till en riktigt ljuv Kaltbach:are: 1. Karamelliserade popcorn En otippad vinnare på ostbrickan. Popcornen ger precis den krispighet och sötma som går så fint ihop med ost, och är ett tacksamt och oväntat inslag ibland

3 tips för den perfekta ostbrickan (med Kaltbach Creamy och Parma-salami) Läs mer »

Nedan följer tre höstkok som kan omvända

3 höstiga långkok – fram med slowcookern och crockpot:en

Ännu inte är invigd i slowcookerns magiska värld ? Tänk dig en plats full av tid till annat då den elektriska grytan puttrar på med veckans matlådor. Nedan följer tre höstkok som kan omvända den mest bestämda snabblagare till en organiserad långkokare: 1. Fransk toast med biff consommé i coca cola-bad Pulled pork i coca cola med lök, timjan, oregano och ost i en baguette som slutligen doppas i biffens egna, långkokade spad… Mind blown

3 höstiga långkok – fram med slowcookern och crockpot:en Läs mer »

Recept: Ungersk gulaschgryta med tarhonya

Grytornas tid är här! I nummer 10 av tidningen Hallen bjuder Prima Delikatesser på ett recept på en mustig ungersk gulaschgryta. Ta en sväng förbi dem och inhandla ett gäng kryddiga korvar. Garanterat höstmys! Ungersk gulaschgryta med tarhonya Serves: 8 Ingredients 1 kg högrev, i 3 cm stora tärningar 2 ungerska bondkorvar, 2 cm skivor 1 ungersk guylaikorv, 2 cm skivor 4 gula lökar, grovhackade 5 vitlöksklyftor, grovhackade 3 tsk brödkummin 2 msk ungerskt paprikapulver

Recept: Ungersk gulaschgryta med tarhonya Läs mer »