Recept

Tips på recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

[sub_category_list]

Så (enkelt) gör du rårörda lingon

Inget smakar så mycket höst som hemlagade råröda lingon. Den sötsyrliga kompotten är dessutom så enkel att göra och passar till allt från köttbullarna, älgsteken eller havregrynsgröten. Fyll en fin glasburk och sätt på en handskriven etikett så har du dessutom en fin gå bort-gåva att ta med nästa gång du behöver något snabbt och omtänksamt. Rårörda lingon är ett sätt att konservera lingon på. Det som skiljer tillredningen från lingonsylt är framförallt att lingonen […]

Så (enkelt) gör du rårörda lingon Läs mer »

Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarn

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget

Kräftsäsongen är i sin slutfas och krabbsäsongen har dragit igång. Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarna fyllda med deras populära fiskgratänger lagom inför hösten. Tim berättar hur det går till när de tillverkas: Hela, nyinkomna fiskar filéas och ingår i gratängerna med olika såser. På morgonen skalas det humrar som blir huvudnumret i den mustiga fondsås som hälls över delikata bitar hälleflundra, marulk, sjötunga eller de fiskar de har fått in för tillfället. Hållbarhet och

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget Läs mer »

Stockholms godaste bullar

I Thelins disk i Hötorgshallen är det alltid huller om bullar, på bästa möjliga sätt. Nybakade, saftiga kringlor med kardemumma och kanel påminner förbipasserande om det viktigaste som finns: fika. Månadens bulle för den som är intresserad av det allra senaste är en wienersnäcka med äpple, russin, mandelmassa och kanel, perfekt som mellis innan du bär hem alla påsarna från saluhallen. Och på tal om påsar så kan det bli en del, med tanke på

Stockholms godaste bullar Läs mer »

Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar oc

Wagyu i Hötorgshallen!

Ovan: Wagyu från Latinamerikanska livs i Hötorgshallen. Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar och i vissa fall uppäten, men inför lördag nästa vecka kommer här ett toppentips: Wagyu! Latinamerikanska Livs i Hötorgshallen fick i torsdags in köttvärldens Rolls-Royce i form av svensk fullblodswagyu från Valdemarsvik. Wagyu är en boskapsras som ursprungligen kommer från Japan och köttet har blivit världskänt för sin fantastiska smak, och prislapp. Men många foodies är enade i att det är en

Wagyu i Hötorgshallen! Läs mer »

Pestomarinerad kycklingfilé med parmesan, fetaost och sweet chili drops

I torsdags förra veckan i vårt e-nyhetsbrev gick receptet på de här smarriga kycklingfiléerna ut lagom till helgens middagsplaner. Det kan vara knepigt att veta vilken dryck som passar till maten och även detta löser vi i ovan nämnda brev med handplockade drycker, helt skräddarsydda för varje enskilt recept. Det är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna och dessutom ett mindre beslut att ta i fredagshandeln. Så, prenumerera och få recept plus dryckestips och

Pestomarinerad kycklingfilé med parmesan, fetaost och sweet chili drops Läs mer »

Pavlova med citroncurd, granatäpple och yoghurtsorbet

En söt marängdans med syrliga toner av citron, granatäpple och yoghurt! Pavlovan som har fått sitt namn av prima ballerinan med samma efternamn, är en utsökt dessert eller kalastårta. Jag har tidigare bloggat om den prima pavlovan, men här kommer även ett smarrigt recept på hur du gör en alldeles egen! Receptet är skapat av kocken Olle T Cellton och publicerades i tidningen Hallen, nr 10, 2016. Pavlova med citroncurd, granatäpple och yoghurtsorbet Ingredients CITRONCURD 3 citroner,

Pavlova med citroncurd, granatäpple och yoghurtsorbet Läs mer »

Att göra plättar är inte bara lätt, det

Plättar på tre sätt

Lätt som en plätt heter det ju, men faktiskt av en anledning. Att göra plättar är inte bara lätt, det är också väldigt väldigt mumsigt. Förutom att du kan äta dem som efterrätt med söta bär, glass eller massor av ringlande lönnsirap, så går det även att göra lite matigare varianter av dem. Här kommer inspiration till hur du kan göra plättar på tre olika sätt. Zucchiniplättar med smak av Grekland! Blanda i riven zucchini och

Plättar på tre sätt Läs mer »

Hypnotisk Baklava

Baklava är som bekant det sötaste som finns. Klistriga filodegsknyten fyllda med nötter och överösta med honung, kan det bli bättre? Kolla på cinemagraphs:en ovan och fråga dig själv hur länge till du klarar dig utan en sån här innan du måste bege dig till Hötorgshallen? Hötorgshallen har öppet mellan 10-18 imorgon, just sayin’. Baklava, tulumba och kunafa  i olika varianter hittar du bland annat hos La Gazelle, Prima Delikatesser, Pieiras Livs och Bosphorus.

Hypnotisk Baklava Läs mer »

Fredagsmiddag: Krispig falafel med hummus med hemgjord lins- och ärthummus

Varje vecka på torsdagar går Hötorgshallens nyhetsbrev ut med säsongsbetonad inspiration på veckans fredagsmiddag. Här i sidan kan du skriva upp dig som prenumerant och ta del av höstens alla recept och händelser i Hötorgshallen —> (Eller så hittar du prenumerationsknappen längre ner i bloggen, under alla inläggen ifall du läser på mobilen). Och här kommer gårdagens recept för dig som inte är en prenumerant ännu. Temat var falafel, få saker är ju så goda

Fredagsmiddag: Krispig falafel med hummus med hemgjord lins- och ärthummus Läs mer »

Trendspaning: Iskaffe med lönnsirap, hemligheten bakom perfekt pesto, Kylie Jenners ramen-noodles hack och hummus med cayenne (& 50 andra smaker)

Den här iskaffen hos Brooklyn Kitchen verkar helt fantastisk! Frys in överblivet kaffe på en isbricka och lägg sedan in de frysta kuberna i ett glas pekannötsmjölk med lönnsirap och njut! Ifall pekannötsmjölk är för svårt att hitta går det säkert bra med mandelmjölk. Hela receptet hittar du här. Hemligheten bakom krämig pesto är avslöjad av New York Times Food. Det har att göra med att lägga i ingredienserna i rätt ordning i mixern, så

Trendspaning: Iskaffe med lönnsirap, hemligheten bakom perfekt pesto, Kylie Jenners ramen-noodles hack och hummus med cayenne (& 50 andra smaker) Läs mer »