Länder

Färska pastarätter varje dag hos Carl’s Deli

Visste du att du varje dag kan avnjuta hallenlagade färska pastarätter hos den italienska delikatessbutiken Carl’s Deli? De bjuder på olika egenkomponerade rätter varje dag ihop med olika typer av pasta. Varje dag är en överraskning, förutom på fredagar då de alltid har sin traditionella Spaghetti Vongole – en italiensk pastarätt med musslor, vitlök och chili. Dagens pastarätt pyntas med ätbar rosalila blomma. Avnjut dagens pasta i Carl’s delis personliga restaurangdel med saluhallens sorl i […]

Färska pastarätter varje dag hos Carl’s Deli Läs mer »

California burger med avokadoröra

En Cali-burger är en grillad burgare med en generös mängd avokadoröra. Det är precis så gott och enkelt som det låter. Avokadoröran får du till genom att inte mosa avokadon fullt så mycket som du hade gjort i en guacamole, utan låt bitarna var lite större och blanda med en skvätt citronsaft, finhackad rödlök, olivolja och en klick harissa. Härliga nötburgare gjorda på högrevsfärs hittar du hos Taylor and Jones på Hötorgshallens gatuplan. Handgjorda och

California burger med avokadoröra Läs mer »

Chuleton från Örebro

Köttfantast? Då följer du förhoppningsivs Latinamerikanska livsmedel på instagram. De lägger regelbundet upp de mest fantastiska styckdelarna, oftast marmorerade och hängmörade under en längre tid. Ovan är en 72-månaders ko i form av Ribeye, eller Ribsteak (så kallad Chuleton) som de la upp häromdagen. Chuleton är den absolut saftigaste delen av nötköttet, den är mör och oftast benfri bortsett från ett större revben som gör dem enkla att hantera i matlagningen. Lufttorkad skinka och sparris

Chuleton från Örebro Läs mer »

Philly steak sandwich

Philly steak kommer ursprungligen från Philadelphia i Pennsylvania, USA där den ursprungligen serverades i så kallade luncheonettes, eller sandwich shops. Kort och gott är det en baguette fylld med rostbiff, oftast en finare variant som blivit uppskuren i en deli, tillsammans med nygrillad lök och smält ost. Redan på 30-talet ska de första philly steak-baguetterna ha serverats som resultatet av ett experiment i en korvkiosk och idag är den fylliga baguetten ett självklart inslag på

Philly steak sandwich Läs mer »

Brillat Savarin och smultron i sockerlag

Den här lilla kombon ställer du fram på bordet en sensommarkväll i juli när du vill unna dig något riktigt gott. Brillat Savarin är en otroligt krämig ost gjord på komjölk och grädde. Tänk dig världens godaste brie, så smakar den. Om en trycker till försiktigt på toppen så bildas en grop som är perfekt att servera marmeladen i! Till exempel fikonmarmelad eller smultron i sockerlag. Låt det rinna hypnotiserande längs med kanterna, blir bara

Brillat Savarin och smultron i sockerlag Läs mer »

Glutenfri rabarber- och jordgubbspaj

Sommar i pajformat! Den här somriga pajen tillagas på rabarber och jordgubbar och är dessutom glutenfri. Serveras ihop med vaniljsås eller vaniljglass. Glutenfri rabarber- och jordgubbspaj Serves: ca 10 bitar Ingredients 150 g smör 1 ¾ strösocker 2 dl havremjöl, eller mixade havregryn 3 dl mandelmjöl 2 ½ dl majsstärkelse, maizena 1 tsk vaniljsocker 3 rabarberstjälkar 2 dl jordgubbar 2 msk strösocker Instructions Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, socker, havremjöl, mandelmjöl, maizena

Glutenfri rabarber- och jordgubbspaj Läs mer »

Taleggio med brittisk rotfruktsmarmelad

Ostbrickor kan bli vackra historier, som kanvas av färger och smaker med säsongens frukter och grönsaker. Jacksons ost tipsade om en mörk och mustig rotfruktsmarmelad från prisbelönta Tracklement’s, så då fick tillbehören gå i samma färgskala. Rädisor och mörka druvor passar faktiskt utmärkt till krämig taleggio som fått smälta någon timme i rumstemperatur innan den serveras. Det behöver inte vara svårare än att du skär några rektanglar ost och lägger på en klick marmelad, då

Taleggio med brittisk rotfruktsmarmelad Läs mer »

Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi

En rätt för dig som vill imponera på någon! Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym. Mjölmängden kan variera beroende på vilken potatis du använder så ibland kan du behöva lite mer mjöl, ibland lite mindre. Prova dig fram, det är värt det. För det är så gott. Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi Serves: 5 Ingredients 250 g potatis 250 g rödbetor

Rödbetsgnocchi med salvia, smör, basilika och marinerad kålrabbi Läs mer »

Nilsson Livs är en övervägande del av kötte

Hängmörad ryggbiff från Trollhättan à la G. Nilsson Livs

Hos G. Nilsson Livs är en övervägande del av köttet svenskt. Till exempel ryggbiffen ovan från Trollhättan som är hela 6 veckor hängmörad. Faktum är att det enda som inte är svenskt av köttet i butiken är lammracksen, de kommer från Nya Zeelands grönskande vidder. Fråga gärna killarna på Nilssons varifrån köttet kommer och hur det ska tillagas, de har massvis med kunskap om råvarorna i butiken. Wille är grillexperten, Luis lagar fantastiska chorizo-, longaniza-

Hängmörad ryggbiff från Trollhättan à la G. Nilsson Livs Läs mer »

Ugnsbakad röding och tiramisù med mandelbiskvier på Sveriges nationaldag

Här kommer en enkel nationaldagsmeny för dig som inte hunnit beställa catering eller lägga några storslagna planer för morgondagens middag. Imorgon är Hötorgshallen stängd så passa på att bunkra under dagen. Ugnsbakad röding med blomkålskräm och brynt smör och så en färdigbakad dessert på det står på nationaldagsmenyn i år ☀ ☀ Till dessert föreslås säsongens bakelse och dessert från Gateau i Hötorgshallen: tiramisu med mandelbiskvier och/eller passionsfruktsbrulé med vitchokladmousse smaksatt med citron & chokladkräm

Ugnsbakad röding och tiramisù med mandelbiskvier på Sveriges nationaldag Läs mer »