Produkter

ön kom till slut till Stockholm och nu har ä

Semlorna har kommit till Hötorgshallen

Inte en sekund för tidigt är de, dessa fluffiga och noggrannt gräddspritsade underverk. Snön kom till slut till Stockholm och nu har även semlorna anländit till Thelins i Hötorgshallen. Det fina med semlor är att de firar in varje nytt år. Januari och februari förgylls av semlans gräddiga ljus som sprider glädje i årets första fikor. Semmelfrossan pågår till påsk så det finns ingen anledning att stressa till hallen (i och med att den är […]

Semlorna har kommit till Hötorgshallen Läs mer »

Hemlagad inlagd sill från Fiskeläget

I hela december (och delar av november) har Fiskelägets tappra kallskänkor och kockar jobbat för fullt med att lägga in sill. Vilka hjältar! Med salt- och sockerlag upp till knäna i vissa fall har de lagt in, blandat till och filéat Clupea harengus (i folkmun sill då) in på de sena småtimmarna. Det är därför ingen slump att deras sill är helt fantastiskt. Varje filé smakar hav, fast i köttet och alldeles mört i konsistensen.

Hemlagad inlagd sill från Fiskeläget Läs mer »

är de förgylls med saffran under december-må

Sockerkringlor med saffran från Gateau

Sockerkringlor är nog bland det bästa som finns. När de förgylls med saffran under december-månad blir de oemotståndliga. Varm glögg, sultanrussin och några nävar valnötter från årets skörd och så är helgfrukosten fixad. Tacka vet vi Gateau som bakar in i småtimmarna under månaden för att det ska kunna dofta jul i var hus. Gateau hittar ni på Hötorgshallens övre plan, ses imorgon!

Sockerkringlor med saffran från Gateau Läs mer »

Haupt Lakrits julpraliner i Hötorgshallen Stockholm

Jultips: Rosaglittriga lakritspraliner doppade i vit choklad

Hos P&B Delikatesser i Hötorgshallen är det svårt att inte köpa på sig hela butiken inför jul. Där finns mängder av vackra burkar och presentförpackningar innehållandes all världens sötsaker. Dessa rosaglittriga lakritspraliner är tillverkade av Haupt Lakrits och tillhör deras limited jul-edition. Julpralinen består av en bit saltlakrits omgiven av belgisk vit choklad som är smaksatt med en juldoftande kryddblandning som påminner om pepparkaka. På det ett tunt lager rosa glitter som får både läppar

Jultips: Rosaglittriga lakritspraliner doppade i vit choklad Läs mer »

affranet säljs numera på Pierias Livs i snyg

Lussekatter med iransk saffran från Pierias Livs

Under Hallenfesten fanns kocken och konditorn Jesse Nobles på plats för att visa upp sin iranska saffran. Saffranet säljs numera på Pierias Livs i snygga en-grams-förpackningar. ”Jag åkte till Iran och reste runt i hela landet och har varit med under skördetiderna för saffranet.” Ett hett tips är att köpa lite iransk saffran och baka egna persiska lussekatter. Om du inte orkar göra egna finns det förstås att köpa färdiga på flera ställen i Hötorgshallen, till exempel hos Thelins i

Lussekatter med iransk saffran från Pierias Livs Läs mer »

Historiskt sett har det inlagda och insaltad

Vegetariskt julbord hos Bosphorus

Det klassiska julbordet är inte det mest vegetariska. Historiskt sett har det inlagda och insaltade varit i fokus, färsk mat var nämligen svår att få tag på under vintern. Dessutom var decemberbuffén tidskrävande på bekostnad av husmödrarna under 1900-talet, många smårätter skulle pyntas och dekoreras till perfektion. Numera är det andra bullar (än köttbullarna) som gäller – det vegetariska julbordet blir alltmer populärt och tack vare Bosphorus i Hötorgshallen kan du köpa allting färdig- och

Vegetariskt julbord hos Bosphorus Läs mer »

December är nedräkningens månad, ljus ska tä

Julkalender för stora och små finsmakare, hos P&B delikatesser

24 st luckor med finfin lakrits från Danmark av Johan Bülow. December är nedräkningens månad, ljus ska tändas i rätt ordning, kalendrar av olika slag ska inhandlas och luckor ska öppnas. Men detta behöver inte vara något för enbart de yngsta. I Hötorgshallen finns det godiskalendrar för alla slags finsmakare. Därför passar vi på att tipsa om två gourmet-kalendrar från P&B delikatesser på saluhallens gatuplan. En marsipanlängd uppdelad i 24 dagar, köp den imorgon och

Julkalender för stora och små finsmakare, hos P&B delikatesser Läs mer »

Katalansk gryta med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel

Hösten är lång och mörk. Precis som en riktigt god gryta, kokad under lång tid med en djup, vinröd färg. Mustig och mör, om den görs rätt. Men hur görs en gryta rätt egentligen? Hemligheten ligger i ingredienserna menar vissa. En bra köttbit förhöjer hela rätten till exempel. Grytan ovan är tillagad på traditionellt katalanskt vis med kalvkött och karamelliserad lök. Receptet hittade jag här. Såsen är rustik och fylld med smaker som för tankarna

Katalansk gryta med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

uplats Husman finns just nu denna dryckesdrö

Äppelmust från Värmdö Musteri hos Saluplats Husman

Vad är mustigare än en riktigt fin äppelmust? På hösten dessutom, när den ena skörden överträffar den andra.. Hos Saluplats Husman finns just nu denna dryckesdröm från Värmdö. 139:- kostar en låda, en halvliters glasflaska går på 45:- och en enlitrare i samma utförande kostar 65:-. Detta är den ultimata drycken för alla helgona-helgsgästerna som föredrar alkoholfritt. Smaken är rund och fin och går ihop med det allra mesta men kanske framförallt med en god

Äppelmust från Värmdö Musteri hos Saluplats Husman Läs mer »

Så sätter du ihop den perfekta Korvbrickan med Prima Delikatesser

Vad bör tänkas på när en korvbricka är i görningen? Bloggen var förbi och hörde med Kristian, tredje generationens handlare på Prima Delikatesser, om vad som utgör den perfekta ölkorvskombinationen. – Först och främst ska man ta det man själv tycker är gott, och sen ska man ta det motsatta. Nyckeln till den perfekta korvbrickan är variation. Gillar man starkt så ska man balansera ut det med något milt också. En riktigt rökig bondkorv passar

Så sätter du ihop den perfekta Korvbrickan med Prima Delikatesser Läs mer »