Kött

Grillade ceasarburgare med koriander

Grillade burgare kan (som bekant) inte gå fel, och ju godare färsen är desto enklare kan egentligen hela burgaren vara. Den här godingen som grillades på nationaldagen innehöll bara 5 komponenter: grillat bröd, klara burgare från Taylor & Jones i hallen, ceasardressing, tomat och massvis med färsk koriander. Magisk god och lättpackad till grillpicknicken! Ceasardressing passar precis lika bra till burgare som till sallad och den lätta, vitlökiga smaken går hem även hos barn. Taylor […]

Grillade ceasarburgare med koriander Läs mer »

Med anor från 50-talet kan en lugnt påstå

Hamburgare på högrev med whisky bbq-sås och friterad sötpotatis

Piccolino är ett riktigt fik. Med anor från 50-talet kan en lugnt påstå att de vet hur fikan ska smaka och lunchen ska tillredas. På menyn finner du klassiker som bakad potatis, pizza-slice och den legendariska räkor i vinsås (med ett originalrecept som är äldre än de flesta gästerna). Men på senare tid finns även nyheter i tidens anda och i synnerhet tre av dessa är väl värda ett besök. Hamburgaren gjord på högrev med

Hamburgare på högrev med whisky bbq-sås och friterad sötpotatis Läs mer »

Viltsvinsburgare och Vilt Rydberg hos Hellbergs

Hellbergs fågel och vilt har en liten bistro där du kan avnjuta delikata, innovativa rätter tillagade på plats. Menyn ändras regelbundet, och ju nu erbjuder de en delikat viltsvinsburgare tillagad på eget bakat bröd, viltsvinsbiff, avokado, rödlök, en coleslaw med ingefära i, och ugnsbakade potatishalvor på sidan. En burgare du bara måste smaka! Hamburgerbrödet bakas direkt hos Hellbergs vilket gör det pudrigt, mjukt och ljummet. 120 riksdaler kostar den här viltsvinsburgaren hos Hellbergs Fågel och Vilt i

Viltsvinsburgare och Vilt Rydberg hos Hellbergs Läs mer »

Koka din egen buljong, recept

”Ben, skal och rester är början på något riktigt gott.” står det i Hötorgshallens ny tidning Hallen (nr 9). Det handlar om buljongen. Denna krydda (eller bas) har blivit den hetaste av trender 2016. I Japan anses buljongen vara matens mest grundläggande komponent och ett mästerprov för kockar. Detaljerna i kvalitetsbestämmandet av viss fiskbuljong kan enligt japansk kok-konst inkludera information om fiskens kön, fångstområdets karaktär och vilken del av fisken det handlar om. Ett mästerprov

Koka din egen buljong, recept Läs mer »

Jag tänkte att det är dags för en favorit

Recept: Påsklamm med potatisgratäng och grillad sparris

I det allra första numret av tidningen Hallen så fanns det här delikata receptet med på påsklamm med potatisgratäng och grillad sparris. Jag tänkte att det är dags för en favorit i repris, så här i påsktider. Själva påsklammet hittar du förstås hos handlarna i Hötorgshallen. Ugnsrostat gotländskt dilamm, med sparris och rotgrönsaker. En annan variant på påsklammet. Recept här. Recept: Påsklamm med potatisgratäng och grillad sparris Ingredients LAMMSTEK 1-1,2 kg lammstek 3 st vitlöksklyftor,

Recept: Påsklamm med potatisgratäng och grillad sparris Läs mer »

G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lamm

Dags att införskaffa påsklammet

Det har blivit hög tid att införskaffa det klassiska påsklammet! I Hötorgshallen finns det flera handlare som säljer lammkött, och några som satsat lite extra så här inför påsk är Latinamerikanska Livsmedel och G.Nilsson. G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lammsortiment till påsken med bl a svenskt färskt dilamm! Men även Latinamerikanska (t.h.) säljer svenskt lammkött i form av gotländskt dilamm, men också marinerad lammstek och lammkotletter. Även om påsklammet känns som en klassiker på

Dags att införskaffa påsklammet Läs mer »

Vårens korvnyheter hos Latinamerikanska Livsmedel

Våren och sommargrillen till ära, nu har Latinamerikanska Livsmedel i Hötorgshallen tagit in två nya korvsorter i sitt sortiment. Eller tagit in är nog fel uttryckt, för korvarna görs på plats av killarna själva i Hötorgshallen. Den översta korven heter Linguica Calabresa och är en rökt variant som innehåller fänkål, vitt vin och paprika. Det är ett brasilianskt recept, så om man vill göra egen feijoada (brasiliansk nationalrätt: böngryta med kött i) så passar den perfekt. Den andra

Vårens korvnyheter hos Latinamerikanska Livsmedel Läs mer »

Provsmaka sommarens grillkorv under Korvfestivalen

I helgen, 12-13 mars, pågår Korvfestivalen ute i Nacka Strand. Förutom att du där både får lära dig korvetikett av Magdalena Ribbing och titta på korvdueller mellan mästerkockar, så kommer du så klart även kunna provsmaka massor av korv – även ett gäng från Hötorgshallen. I monter 18 hittar du Taylors & Jones som ju även har en av sina butiker i Hötorgshallen. Taylor & Jones är de Brittiska korvmakarna som älskar att jobba med de

Provsmaka sommarens grillkorv under Korvfestivalen Läs mer »

Tryffelkaninen, Edward Blom och Roberto Mancinelli

Medan vår nionde tidning av Hallen är i full produktion så ligger åttan kvar i Hötorgshallen och väntar på att bli medplockad hem. Visserligen finns det inte så många ex kvar – kombinationen gratis och fantastiskt innehåll är ju trots allt vinnande. Ifall ni inte hinner få tag på ett exemplar innan de tar slut lägger vi nu upp detta fantastiska recept på bloggen. Det är som direkt hämtat ur Historieätarna, lika delar frestande och

Tryffelkaninen, Edward Blom och Roberto Mancinelli Läs mer »

utom att du kan avnjuta en delikat korvmidda

Handlarintervju med Taylors and Jones

Taylors and Jones i Hötorgshallen är så mycket mer än bara korv. Förutom att du kan avnjuta en delikat korvmiddag på plats i världens bästa saluhall, så ordnar de även omåttligt populära korvkurser (julklappstips #1) och har precis lanserat ytterligare en korvig bok: ”Best of Brittish – Taylors & Jones” (julklappstips #2). En butik du definitivt bör uppsöka inför julbordet. Jag har redan bloggat om deras spännande historia så nu tänkte jag att det var dags att få höra en

Handlarintervju med Taylors and Jones Läs mer »