Recept

Tips på recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

[sub_category_list]

Visst blir man sugen på att provsmaka hela

Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta

Låt oss trotsa höstens intåg med lite sommar i skål! Det var min kollega Jessica som åt den här delikata vegetariska salladen med färskpotatis, mynta, jordgubbar OCH mozzarella (hur gott?). Visst blir man sugen på att provsmaka hela skålen? Jag lyckades i alla fall tigga till mig receptet, så här kommer det. Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta Serves: 4 Ingredients 1 kg färskpotatis 3 msk olja flingsalt 1 liter jordgubbar 1 rödlök 15-20 myntablad […]

Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta Läs mer »

The daily grind-receptet Taco-sallad

Taco salad saves the day! Ifall du inte hört talas om begreppet The daily grind ännu så har du troligtvis upplevt den ändå. Det är helt enkelt vardagslunken det handlar om, det där trollet som dyker upp efter semestern och följer en hela veckan fram till helgen. The daily grind är alltså motsatsen till helgmagi, och det bästa sättet att stå ut med den är att acceptera den. Därför är tacosalladen den ultimata middagen för

The daily grind-receptet Taco-sallad Läs mer »

Vi vet ju att det händer, att andra bloggar

Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer

Amatriciana-såsen härstammar från romarriket och är en av de mest välkända såserna i Italien, den har till och med fått en PAT-märkning av den italienska regeringen på grund av sin historiska betydelse. Vi vet ju att det händer, att andra bloggare äter. Men vad äter de? Den här veckans bloggmats-inspiration är den där Amatricianan som tillagades i Palma och fångades på bild av Sandra Beijer. Den ser ju fullkomligt sagolik ut! Pesto-pastan hos Bacio gav

Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer Läs mer »

Det bästa med Hötorgshallens fiskehandlar

Officiella Kräftpremiären!

Idag är det den officiella kräftpremiären, aka årets bästa dag enligt vissa av oss! Fiskeläget har fått in underbara insjökräftor, Hav har laddat med nyokta signalkräftor från Hjo och Melanders diskar är fyllda med klarröda kräftisar redo att sjunga visor till. Det bästa med Hötorgshallens fiskehandlare är att du slipper göra någonting själv, alla kräftskivans tillbehör (både sådana du kan och inte kan tänka dig) har de förberett! Västerbottenpajer, hummermidorer, aiolis i olika smaker –

Officiella Kräftpremiären! Läs mer »

Smör, det godaste som finns, kan faktiskt b

Så gör du smaksatt smör

Bild av Armstrong photo. Smör, det godaste som finns, kan faktiskt bli godare. Hurdå? Med din favoritsmak förstås! Det är perfekt för dig som följer en lchf-diet eller bara skär ner på kolhydraterna. Dessutom är det enkelt att göra: Bild via Buzzfeed Först behöver du rumstempererat smör. Skär upp smöret i mindre bitar så når det rätt temperatur snabbare. Lägg det rumstempererade smöret i en skål med valfri smaksättning. Till exempel kryddor, färska örter, citronjuice

Så gör du smaksatt smör Läs mer »

Käse betyder ost på tyska, så käsespätz

Käsespätzle – tysk pastarätt

Spätzle är en slags tysk äggbaserad pasta som ser ut som små makaroner. Käse betyder ost på tyska, så käsespätzle är helt enkelt en ostig pastarätt som är vanlig i Sydtyskland och Österrike. Tänk dig mac ’n’ cheese, eller någon form av makaronipudding. SÅ GOTT. Personligen älskar jag ostiga saker och här talar vi alltså krämighet och osttrådar i långa banor. Förutom makaroner och smält ost toppas även käsespätzle av rostad lök. Det ultimata barsnackset, bakismaten,

Käsespätzle – tysk pastarätt Läs mer »

Korv med rabarber och ingefära från Taylor & Jones

Den här somriga korven är lika frisk och god som den är fotogenisk. Handgjord är den också förstås, som alla Taylor & Jones korvar, och den passar lika gott på grillen som i stekpannan. Dessutom är den suveränt god ihop med mangovinägretten från P&B. Visste ni förresten varför vissa korvar kallas för bangers? Det är för att de spricker i skinnet vid tillagningen. Vita korvar känns lite lättare än röda, fylligare sorter. Dessutom är de

Korv med rabarber och ingefära från Taylor & Jones Läs mer »

En prima pavlova

Om du är på jakt efter en riktigt somrig efterrätt har du hittat rätt. Pavlova är en mumsig marängbakelse som toppas med vispgrädde och frukter och/eller bär. Marängen ska vara hård på utsidan men mjuk på insidan. Några varianter är till exempel att toppa den med lemon curd, passionsfrukt eller, som den här delikata pavlovan jag avnjöt i Warszawa, med jordgubbar! Bakelsen har fått sitt namn efter prima ballerinan Anna Pavlova som reste jorden runt med

En prima pavlova Läs mer »

Spanska spädgrisar hos Latinamerikanska livsmedel

Latinamerikanska livsmedel har fått in spädgrisar från Spanien. Grisarna är uppfödda på ekollon och naturbete vilket ger dem en ännu smarriga smak. Ett foto publicerat av Food And prop Stylist (@lindalundgren1) Jul 20, 2016 kl. 12:56 PDT Spädgrismiddag. Ett foto publicerat av Per Morberg (@permorberg_official) Maj 30, 2016 kl. 5:42 PDT Ett tips på spädgrisrecept är Per Mobergs ”helstekt spädgris tillagad på äkta skogvaktarvis”. Tolga från Latinamerikanska livsmedel hälsar alla välkomna (på bilden med deras hemmagjorda buljong). Han kan även hjälpa till att

Spanska spädgrisar hos Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

Chilenska bakelser från Mi Esquina

Hos Mi Esquina kan du hitta dessa sockersöta bakelser från Chile. Perfekt till fikarasten eller barnkalaset – eller varför inte sommarpicknicken! En skinande vit chilenitos med marängskal. Innehåller mjöl, ägg, juice, socker, kondenserad mjölk och vaniljsocker. Kokospudrig chilensk bakelse. Fylld med krämig dulce de leche – latinamerikansk kolasås. Mmmmmums! Bakelserna kostar 25 kr/st och hittas alltså hos Mi Esquina på nedre plan i Hötorgshallen.

Chilenska bakelser från Mi Esquina Läs mer »