Recept

Tips på recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

[sub_category_list]

Dulce de leche

Tårta med äkta Dulce de Leche, recept

Den här tårtan är inte det enklaste du kan baka. Med sina fem olika steg är den kanske ett av bloggens mest komplicerade recept. Men det finns genvägar. Den som känner att konditorhatten inte är tillräckligt hög ännu kan fuska sig till vissa av stegen, och kanske till och med uppnå ett bättre resultat. Dulce de lechen kan till exempel vara från Pampas Deli. Då är den så gott som hemmagjord men klar för servering, […]

Tårta med äkta Dulce de Leche, recept Läs mer »

senaste numret av tidningen Hallen tipsar Re

Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller

I Reda Ladras butik Sandins frukt och grönt i Hötorgshallen hittar du alltid färska grönsaker anpassade efter säsong. I det senaste numret av tidningen Hallen tipsar Redas om hur du kan kombinera några av hans fina grönsaker med smarrig röding och skogens guld – kantareller. Mums! Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller Serves: 4 Ingredients 600 g röding, ca 4 filéer 250 g lingon 1/2 dl socker 1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk, 3 % 50 g smör

Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller Läs mer »

Fiskkroketter med rökt paprikaaioli

Förra veckan var en av handlarna på en tur till Dublin i Irland och fick en skälig dos matinspiration. Framförallt i friterad väg. Pankofriterade pommes och gränslöst krispiga fish n’ chips var några av upplevelserna, och nu är jag i Stockholm med nya cravings. I det första numret av vårt dubbelt prisbelönade magasin Hallen finns det ett recept på fiskkroketter – det praktfulla alternativet till fish n’ chips. Därför dammar jag nu av detta recept

Fiskkroketter med rökt paprikaaioli Läs mer »

Pasta al limone Hötorgshallen

Studentrecept: Pasta al limone

Många har de varit som skrattat åt min sparsmakade middagsfavorit under studenttiden: Pasta al limone. Men trots dess spartanska uppenbarelse så är det en utomordentlig maträtt om man är student eller bara har glömt att gå till mataffären innan stängningsdags. Pasta al limone är italienska och betyder, föga förvånande: pasta med citron. Och det är ungefär exakt vad det är också. Nyckeln till hela smakupplevelsen ligger i råvarorna. En citron är inte bara en citron

Studentrecept: Pasta al limone Läs mer »

ns kundtidning nr 3, 2014, får du följa med

Recept: rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat

Vad passar väl bättre en dyster novemberkväll än en mör rapphöna med timjankryddiga potatisklyftor och stuvad spenat som smälter på tungan? Ett glas fylligt rött vin på det, och du har ett riktigt bra middagsalternativ till fredagstacosen. I Hallens kundtidning nr 3, 2014, får du följa med vinmakaren Joao Portugal Ramos på jakt efter rapphönor på hans gård i Alentejo, Portugal. Bra inspiration inför höstmåltiden! Recept rapphöna för 4 personer 3 rapphönor i bitar 2 gula

Recept: rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat Läs mer »

Kladdkakans dag, lördag 7 nov

Kladdkakans dag infaller i år på en lördag och drömreceptet lyder: lång sovmorgon i snövita lakan och promenad i höstsprinklad björkskog. Sedan klistrig chokladkaka till middag. Det må vara en nypa orealistiskt, till exempel måste inte lakanen vara vita och det är okej att skippa promenaden om fredagen var för rolig. Men kladdkakan är ett måste och med vinterns favoritfrukt apelsinen blir den dessutom någorlunda nyttig. För den som vill skippa promenaden och gå direkt

Kladdkakans dag, lördag 7 nov Läs mer »

Katalansk gryta med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel

Hösten är lång och mörk. Precis som en riktigt god gryta, kokad under lång tid med en djup, vinröd färg. Mustig och mör, om den görs rätt. Men hur görs en gryta rätt egentligen? Hemligheten ligger i ingredienserna menar vissa. En bra köttbit förhöjer hela rätten till exempel. Grytan ovan är tillagad på traditionellt katalanskt vis med kalvkött och karamelliserad lök. Receptet hittade jag här. Såsen är rustik och fylld med smaker som för tankarna

Katalansk gryta med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

Pilgrimsmusslor California style

Från vänster: Felix, Marlon, Kaandaa och Erik från Tokyo Diner i Hötorgshallen. “Närmare en stimmig diner i Tokyo med modern asiatisk mat kommer man inte utan att lämna Sverige” skrev tidningen Hallen om Tokyo Diner i Hötorgshallen och visst är det precis så! Tokyo Diner har gjort sig känt som ett av Stockholms bästa sushi-ställen och som Marlon berättade i vår handlarintervju så är deras “spicy tuna” ett paradnummer. Pilgrimsmusslor är en annan populär rätt som går att göra både som förrätt

Pilgrimsmusslor California style Läs mer »

och med idag går det för första gången att

Från och med idag är svenska räkor miljömärkta

Frossa med gott samvete – svenska räkor miljömärkta! Foton från Melanders. Från och med idag går det för första gången att köpa svenska MSC-certifierade räkor. MSC, Marine Stewardship Council, är en global organisation som arbetar med att lösa problemet med överfiske. Deras märkning på de svenska västkusträkorna innebär bland annat att fiskarna inte använder redskap som skadar fisket eller tar upp småräkor. Världsnaturfonden WWF har tidigare varnat för just de svenska västkusträkorna men tar idag,

Från och med idag är svenska räkor miljömärkta Läs mer »

Det är något särskilt inspirerande med insta

Fiskelägets instagram

Minipizza med kallrökt lax, timjans-creme fraiche och chèvre. Det är något särskilt inspirerande med instagram på hösten, speciellt i matväg. Grytor plockas fram, ljus tänds på matbord runt om i staden och favorithandlare presenterar säsongsnyheter i sina sortiment. Den senaste månaden har Fiskeläget på Hötorgshallens nedre plan varit riktigt flitiga på sin insta: krabbfester, räkmackans dag och årets svenska hummerdebut har allt dokumenterats med bravur. Minipizza med frutti di mare-tema del två. På denna är

Fiskelägets instagram Läs mer »