Handlare

Adventskalender lucka 8: Vegansk falafelwrap

I lucka 8 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi något för det gröna julbordet: en vegansk falafelwrap med hummus, tabbouleh och grillade champinjoner från La Gazelle. La Gazelle i Hötorgshallen är kända för sitt vällagade lammkött, men faktum är att de har ett oerhört stort vegetariskt och även veganskt utbud. 70 av 130 olika rätter är vegetariska! Tipazasallad till exempel, en rätt med inspiration från staden Tipaza i Algeriet. Den fräscha salladen innehåller tomater, gurka, paprika, […]

Adventskalender lucka 8: Vegansk falafelwrap Läs mer »

Adventskalender lucka 7: Köpenhamnare med saffran

I lucka 7 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi något som kommer att passa utmärkt inför lussefikorna på intåg: wienerbröd med saffran från Gateau i Hötorgshallen. I norden kallas de oftast för wienerbröd medan de i USA går under benämningen Danish Pastry, eller danskt bakverk. I Wien däremot kallas de för Kopenhagener Plunder (vars närmaste översättning är ungefär junk food från Köpenhamn). Bullen kom till Köpenhamn i mitten av 1800-talet på grund av en strejk som

Adventskalender lucka 7: Köpenhamnare med saffran Läs mer »

Adventskalender lucka 6: Prisvinnande cheddar från Jacksons Ost

I lucka 6 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ostar från Snowdonia Cheese som du finner hos Jacksons Ost. Snowdonia Cheese har på relativt kort tid blivit ett välkänt namn i ostsammanhang tack vare skickligt hantverk och nyskapande smaker. Ysteriet är situerat i vackra Wales och enligt dem själva är de omgivna av frisk havsluft och böljande vatten. Det låter fantastiskt, kanske är det därifrån inspirationen till ostskapandet kommer? Ostarna finns i en mängd olika smaker,

Adventskalender lucka 6: Prisvinnande cheddar från Jacksons Ost Läs mer »

Adventskalender lucka 5: Dulce de Leche från Latinamerikanska Livs

I lucka 5 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi kolakräm från Latinamerikanska Livsmedel. Dulce de leche betyder marmelad gjord på mjölk och består av nämnda huvudingrediensen som fått koka med socker i flera timmar. Tänk den doften i köket! Kolakrämen används sedan på alltifrån tårtor, i glass, som fyllning i praliner eller kakor. Olika länder i Latinamerika har olika versioner av Dulce de Leche. I centrala Mexico görs den på getmjölk medans den i norr kokas

Adventskalender lucka 5: Dulce de Leche från Latinamerikanska Livs Läs mer »

Adventskalender lucka 4: Italiensk ost från Fromageriet

I lucka 4 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi en lyxig italiensk ko- och getost från Fromageriet. Occelli ® in foglie di Castagno är en hårdost som lagrats i ungefär ett och ett halvt år och sedan lindats in i kastanjeblad för att få sin ”starka och exceptionella smak”. Osten kommer från den välrenomerade italienska ostmakaren Beppino Occelli och har vunnit första pris för just sin smak. Osten kostar i vanliga fall 920 kr/kg men idag

Adventskalender lucka 4: Italiensk ost från Fromageriet Läs mer »

Adventskalender lucka 3: Dryckestips från Systembolagets experter

Eftersom det är söndag och Hötorgshallen är stängd idag, så blir dagens lucka ett tips istället för ett erbjudande. I lucka 3 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett tips om den kunniga personalen som finns på Systembolaget inne i Hötorgshallen. Systembolaget som finns en trappa ned i Hötorgshallen är det minsta systembolag som finns i hela Sverige, men sortimentet är välvalt och anpassat särskilt för att passa saluhallens kunder. Här köper du över disk och

Adventskalender lucka 3: Dryckestips från Systembolagets experter Läs mer »

Regnbågssallad – ny rätt hos Bosphorus

Visst älskar man när man får komma med önskemål som sedan blir verklighet? Så blev det för Bosphorus kunder. Bosphorus i Hötorgshallen frågade vad kunderna ville ha och lyssnade på svaret. Resultatet blev deras sprillans nya Regnbågssallad med granatäppeldressing. Mums! Det är en helt växtbaserad sallad som går att kombinera med en topping. Välj mellan lakto-ovo-fetaost, grillad paprika och kronärtskockor eller grillkryddad kyckling. Salladen är, enligt Bosphorus Instagram, skapad av de finaste råvarorna de kunnat

Regnbågssallad – ny rätt hos Bosphorus Läs mer »

Adventskalender lucka 2: Ungersk kolbasz från Prima delikatesser

I lucka 2 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi superstark ungersk kolbasz från Prima delikatesser. Kolbasz är en rökig, kryddig korv från Ungern. Den håller länge och är perfekt som julklapp för korvälskaren. Passar även utmärkt på julbordet, antingen som den är eller grillad ihop med salsiccia och ajvar. Prima erbjuder 2 st kolbasz för 100 kronor under hela december. Du hittar Prima delikatesser på nedre plan i Hötorgshallen. Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med

Adventskalender lucka 2: Ungersk kolbasz från Prima delikatesser Läs mer »

Spaningar från Melanders Instagram

Genom att följa våra olika handlare på Instagram kan du hålla koll på dagsfärska erbjudanden och få matig inspiration alla dagar i veckan. Vi gjorde en liten spaning på Melanders fisks Instagram och hittade några härliga erbjudanden de haft på sistone: Under enbart en dag erbjöds KRAV-märkta svarta blåmusslor för 49 kronor per nät. Samma dag fanns även hälleflundra i kotlett och filé till specialpriser. Förutom köp över disk kan Melanders fisk även hjälpa till

Spaningar från Melanders Instagram Läs mer »

Adventskalender lucka 1: charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser

Låt oss presentera första luckan i Hötorgshallens adventskalender! I lucka 1 hittar vi charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser. Pallas charkbrickor och julkorgar är fyllda med framför allt italienska delikatesser. Balsamico, pasta, pesto, oliver och läcker prosciutto. Perfekt som gå bort-present eller till julfesten på kontoret. Pallas erbjuder 10% på charkbrickor och julkorgar ända fram till 15 december. Du hittar Pallas på nedre plan i Hötorgshallen. Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med nya erbjudanden

Adventskalender lucka 1: charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser Läs mer »