Inspiration

ilssons Livs.Ni vet väl att det går alld

Beställ midsommarmaten från Hötorgshallen!

Rispiroger från Finska Butiken till sommarens alla fester och midsommarlåda från G.Nilssons Livs. Ni vet väl att det går alldeles utmärkt att beställa midsommarmaten i Hötorgshallen? Det är ju stängt på fredag då själva aftonen infaller men om du beställer till torsdagen så är det bara att hämta och förvara några timmar tills det ska dukas till midsommarfest! Charkbrickor, skaldjursplatåer, midsommarlådor med allt för grillen eller favoritpirogerna och kanapéerna – allt är bara ett telefonsamtal […]

Beställ midsommarmaten från Hötorgshallen! Läs mer »

Midsommar #GOALS

Ljuva midsommar. Aldrig riktigt där vädermässigt men lika vacker och minnesvärd för det. Och snart är den här igen! Honestly Yum har  gjort ett så himla fint midsommarreportage som ni bara måste kolla in. Reportaget inkluderar förstås en skyhög gräddtårta med lager av jordgubbar, kantad av syrener och hundkexblomster. Tårt-#GOALS  för att tala instagram-språk. Drömsk buffé. Bubbelglas knutet med hundkex och rostbiff- och romsmörgås. Det godaste och somrigaste som finns på en och samma gång.

Midsommar #GOALS Läs mer »

Fler än 20 länder har anmält intresse fö

Internationella Tapasdagen, 16 juni

Efter mycket om och men är det äntligen beslutat: den tredje torsdagen i juni, det vill säga imorgon, är det världstapasdagen enligt turistorganet Turespaña. Fler än 20 länder har anmält intresse för firandet. De som har semesterkosan inställd på Spanien kan vänta sig goda munsbitar i vanlig ordning men även de som stannar i Sverige kan fira torsdagen med bravur, alla favorittilltuggen finns förstås i Hötorgshallen! Långlagrad Iberico, krämig Manchego och passande Rioja – titta

Internationella Tapasdagen, 16 juni Läs mer »

T ex att göra allt i italienskt tema. Eller

En traditionell polsk middag

Jag älskar att sätta landstema på middagar. T ex att göra allt i italienskt tema. Eller karibiskt. Den här gången tänkte jag tipsa om vad en traditionell polsk middag skulle kunna bestå av. Obwarzanki Vi börjar med brödet som du serverar vid sidan av. Byt ut Grissini mot ett knaprigt polskt cirkelformat bröd med salt och sesamfrön, obwarzanki. En klassiker från Krakow vars historia sträcker sig långt tillbaka till det polska kungahuset på 1300-talet. Finns

En traditionell polsk middag Läs mer »

Dessutom bjuds det på ett härligt recept s

Grillad abborre serranolindad sparris med pepparot- och citron-crème fraiche

I nya numret av Hallen (som finns att plocka med hem gratis i Hötorgshallen), tipsar Melanders om sommarmaten nr 1: grillad aborre. Dessutom bjuds det på ett härligt recept som förtjänar att digitaliseras så att ni kan hitta ingredienserna enkelt i mobilen när ni är och handlar, så här kommer det: Grillad abborre serranolindad sparris med pepparot- och citron-crème fraiche Prep time: 20 mins Cook time: 5 mins Total time: 25 mins Serves: 4 Ingredients

Grillad abborre serranolindad sparris med pepparot- och citron-crème fraiche Läs mer »

Fermenterad mat – en polsk klassiker

Fermenterad mat är något som idag är populärt att servera på de hippaste innerkrogarna i Stockholm. Men faktum är att det är en metod som använts långt tillbaka i tiden, redan på Bronsåldern. I Polen blev fermentering av mat särskilt stort i början av 1900-talet som ett resultat av fattiga skördar. Sedan dess har den fermenterade maten haft stor plats i det polska köket. Jag var nyligen i Warszawa och besökte den trendiga restaurangen Solec

Fermenterad mat – en polsk klassiker Läs mer »

Syren – ätbar blomma på 5 olika sätt

Det blommar på de flestas innergårdar i Stockholm nu och har en tur är en av buskarna fylld med lila, honungsdoftande syrenblommor. De flesta har nog plockat en och annan bukett och ställt på köksbordet men hur många har bakat något med gårdsblomman? På Elle tipsas det om fem olika ätbara ting du kan göra utav sötblommorna du (inte alls tjuvklippt) fått med från gården: Syrensocker via Fuck Yeah Paganism. Syrensaft, ihopkokad hos Our Food

Syren – ätbar blomma på 5 olika sätt Läs mer »

Grillade ceasarburgare med koriander

Grillade burgare kan (som bekant) inte gå fel, och ju godare färsen är desto enklare kan egentligen hela burgaren vara. Den här godingen som grillades på nationaldagen innehöll bara 5 komponenter: grillat bröd, klara burgare från Taylor & Jones i hallen, ceasardressing, tomat och massvis med färsk koriander. Magisk god och lättpackad till grillpicknicken! Ceasardressing passar precis lika bra till burgare som till sallad och den lätta, vitlökiga smaken går hem även hos barn. Taylor

Grillade ceasarburgare med koriander Läs mer »

Catering till sommarens bufféer, studentskivor och fester

Sommarens bufféer står runt hörnet. Vädret behöver bara åka bergochdalbana några gånger till och så är vi där, mitt ibland studentfester och jobbavslutningar. Unna dig själv en lugn start på sommarledigheten genom att lägga över matplanerna på någon annan. I Hötorgshallen har flera handlare cateringalternativ och erbjudanden till sommarens fester. Delikatessbrickorna i inlägget kommer ifrån Prima Delikatesser och är fullspäckade med chark, salami, ost, krämiga röror och fetaostfyllda paprikor. Scrolla runt på handlarnas sociala medier

Catering till sommarens bufféer, studentskivor och fester Läs mer »

Favorit i repris: Algerisk baklava hos La Gazelle

Idag är en bra dag att drömma sig bort till Algeriets vackra vidder och välsmakande mat. En vandringstur genom de kullerstensklädda backarna i de äldre Kasbah-kvarteren som avslutas med mint-te i kopparservis och en bit (eller två) hemgjord baklava.. Den som får vänta med flyget till Algeriet på grund av det gamla vanliga jobbet nästa vecka kan dock svänga förbi La Gazelle i Hötorgshallen och njuta av en lunch med tillhörande efterrätt i nordafrikansk anda.

Favorit i repris: Algerisk baklava hos La Gazelle Läs mer »