Länder

Cannelloni är gott. Det här receptet är m

Cannelloni på left over-korv

Ny basvara att ställa i skafferiet: cannelloni-plattor! Denna torrvara går ju nämligen att kombinera med det godaste (ok, mest ekonomiska och potentiellt godaste som finns): rester! Matsvinn är dumt och kostsamt för miljön. Cannelloni är gott. Det här receptet är med andra ord fullkomligt genialiskt. Riv över parmesan, prästost eller taco-ost (beroende på vad du har i kylen) så har du en perfekt onsdagsmiddag i november med ljumma italienska influenser. Cannelloni på left over-korv Prep […]

Cannelloni på left over-korv Läs mer »

Ta med röran i en tjusig glasburk på näst

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas

Har du smakat äggsmör någon gång? Oftast äts det som pålägg på karelska piroger men det är oerhört gott på till exempel knäckebröd med avokado och finhackad tomat, eller på små kavringssnittar med ett persiljeblad i toppen. Ta med röran i en tjusig glasburk på nästa knytkalas, det går supersnabbt att laga och oftast har en alla ingredienserna i kylen redan. Äggsmör har också en tendens att försvinna först från buffébordet, vilket ju alltid är

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas Läs mer »

Den har till och med sin egna hemsida &#x1f6

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna

Äppelpajen är en av de vanligaste och mest folkkära efterrätterna i Sverige. Den har till och med sin egna hemsida 😌 Var inte äppelpajen en av de första sakerna en lagade på hemkunskapen? Det fanns ett äppelträd med i de flestas uppväxt på något sätt och för många resulterade det i en och annan äppelpaj på hösten. Vem hann tröttna på äppelmusten någon gång i januari? En av Hötorgshallens ambassadörer under Food Week denna vecka

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna Läs mer »

Då har du ingredienslistan i mobilen &#x1f3

Siri Barjes Rödbetsgnocchi

För dig som missade nyhetsbrevet häromveckan med Siri Barjes läckra, hemgjorda rödbetsgnocchi så kommer här en digitial version av receptet. Då har du ingredienslistan i mobilen 🍝 Det här lagar du om du vill imponera på någon. För det tar tid. Första gången jag lagade detta använde jag färskpotatis, osäker på om det skulle funka. Det funkade utmärkt. Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym.

Siri Barjes Rödbetsgnocchi Läs mer »

Recept: Ungersk gulaschgryta med tarhonya

Grytornas tid är här! I nummer 10 av tidningen Hallen bjuder Prima Delikatesser på ett recept på en mustig ungersk gulaschgryta. Ta en sväng förbi dem och inhandla ett gäng kryddiga korvar. Garanterat höstmys! Ungersk gulaschgryta med tarhonya Serves: 8 Ingredients 1 kg högrev, i 3 cm stora tärningar 2 ungerska bondkorvar, 2 cm skivor 1 ungersk guylaikorv, 2 cm skivor 4 gula lökar, grovhackade 5 vitlöksklyftor, grovhackade 3 tsk brödkummin 2 msk ungerskt paprikapulver

Recept: Ungersk gulaschgryta med tarhonya Läs mer »

Deras delidiskar i Hötorgshallen dignar av

Fatayer och Murafi, en vegetarisk tre-fika à la Bosphorus

Lika vackra färger som smaker – det verkar vara Bosphorus motto. Deras delidiskar i Hötorgshallen dignar av färska råvaror lagade i fina konstellationer, eller Smartmeals som Bosphorus kallar dem själva. Två favoriter bland kunderna är Fatayer (filodegsknytena med spenat) och Murafi (paprikaröran med valnötter). Filodegsknytena Fatayer är i vanlig ordning krispiga och fyllda med len spenat. Perfekta till mellis eller faktiskt även fikastunden för den som vill ha lite mer långvarig energi än bulle och

Fatayer och Murafi, en vegetarisk tre-fika à la Bosphorus Läs mer »

Sötpotatis, paprika, vitlök och kryddig la

Linsgryta med Merquez och persiljebulgur från systrarna Eisenman

Dagens middagsinspiration är definitivt den här ljuvliga linsgrytan hos Systrarna Eisenman, fotad av Ulrika Ekblom. Sötpotatis, paprika, vitlök och kryddig lammkorv hör till ingredienserna i denna hösthöjdare. Recept hittar du här och rå merquez hittar du hos La Gazelle i Hötorgshallen!  

Linsgryta med Merquez och persiljebulgur från systrarna Eisenman Läs mer »

Förutom handlarnas favoritbarista och dagli

Bästa kaffet i Stockholm finns i Hötorgshallen enligt reseportalen We Are Nodes

Andreas på Himalaya har fått en ny titel. Förutom handlarnas favoritbarista och dagliga energiförsörjare är han nu även känd som den Episka Kaffemannen av reseportaljätten We Are Nodes. Sheida och Yasmin fick reda på Andreas kaffekunskaper ryktesvägen och beslutade sig för att bege sig till Hötorgshallen för att testa kaffet hos Anders på Himalaya och dokumentera upplevelsen. Den vänliga kundservicen från Andreas sida, kombinerad med hans omfattande kunskaper om olika kaffebönor och tillagningsprocesser gjorde honom

Bästa kaffet i Stockholm finns i Hötorgshallen enligt reseportalen We Are Nodes Läs mer »

I Argentina är den nationaldryck men teet d

Yerba Mate – Che Guevaras favoritdryck

Yerba Mate är en tesort som finns i stora delar av Latinamerika (och även i Mellanöstern). I Argentina är den nationaldryck men teet dricks även flitigt i Paraguay och Brasilien. Populariteten ligger, förutom den goda smaken, i teets uppiggande egenskaper. En kopp mate förbättrar förmågan att fokusera fast minus koffeinet som annars är den aktiva ingrediensen i kaffe. Ämnet teofyllin som finns i yerba mate sägs vidga luftrören och underlätta syresättningen. Det är även muskelavslappnande,

Yerba Mate – Che Guevaras favoritdryck Läs mer »

Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa)

Världens godaste bulle fyller år idag, hurra! Dags att fylla hemmet med nostalgidoft. Här kommer fyra recept för den som vill göra en nytänkande plåt bullar som fortfarande har kanel- och smörbasen intakt. Några trender i bullväg verkar vara: 🍩 Frosting i en separat skål, så att en kan bre sin bulle själv. 🍩 Olika sorters degar, från fluffig briochebas till knaprig pretzelkant. 🍩 Färgsatt deg, till exempel med rödbetor. Det blir både tjusigt och

Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa) Läs mer »