Länder

Grekisk linssoppa

Grekisk linssoppa

Även om vi äntligen går mot ljusare tider så finns det ännu tid för lite inomhus-mys med varma teer, soppor, tända ljus och brasor. Pierias Livs i Hötorgshallen drivs av greker och i Hallen #4, 2014, så gav de receptet på sin absolut mumsigaste, äkta grekiska, linssoppa. Ingredienserna går självklart att inhandla hos just Pierias. Grekisk linssoppa Serves: 4 Ingredients 250 g puylinser 1 gul lök, finhackad 2 små morötter, tärnade 1 stjälk stjälkselleri, hackad […]

Grekisk linssoppa Läs mer »

Tryffelkaninen, Edward Blom och Roberto Mancinelli

Medan vår nionde tidning av Hallen är i full produktion så ligger åttan kvar i Hötorgshallen och väntar på att bli medplockad hem. Visserligen finns det inte så många ex kvar – kombinationen gratis och fantastiskt innehåll är ju trots allt vinnande. Ifall ni inte hinner få tag på ett exemplar innan de tar slut lägger vi nu upp detta fantastiska recept på bloggen. Det är som direkt hämtat ur Historieätarna, lika delar frestande och

Tryffelkaninen, Edward Blom och Roberto Mancinelli Läs mer »

ön kom till slut till Stockholm och nu har ä

Semlorna har kommit till Hötorgshallen

Inte en sekund för tidigt är de, dessa fluffiga och noggrannt gräddspritsade underverk. Snön kom till slut till Stockholm och nu har även semlorna anländit till Thelins i Hötorgshallen. Det fina med semlor är att de firar in varje nytt år. Januari och februari förgylls av semlans gräddiga ljus som sprider glädje i årets första fikor. Semmelfrossan pågår till påsk så det finns ingen anledning att stressa till hallen (i och med att den är

Semlorna har kommit till Hötorgshallen Läs mer »

Handlarintervju med Mi Esquina

Mi Esquina är en guldgruva av sydamerikanska och filippinska delikatesser. Mustiga chilenska oliver, fluffiga panettone-kakor och hemlagad pebresås är några utav specialiteterna och den muntra personalen med Rowena (till vänster i bild) i spetsen gör varje besök till en trevlig upplevelse. Bloggen var förbi för att höra vad 2016 bjuder på för godbitar. Hej Rowena! Vilken produkt är din personliga favorit i ert sortiment? Pirogen med köttfärs som vi gör själva. Den är lite stark, saftig

Handlarintervju med Mi Esquina Läs mer »

affranet säljs numera på Pierias Livs i snyg

Lussekatter med iransk saffran från Pierias Livs

Under Hallenfesten fanns kocken och konditorn Jesse Nobles på plats för att visa upp sin iranska saffran. Saffranet säljs numera på Pierias Livs i snygga en-grams-förpackningar. ”Jag åkte till Iran och reste runt i hela landet och har varit med under skördetiderna för saffranet.” Ett hett tips är att köpa lite iransk saffran och baka egna persiska lussekatter. Om du inte orkar göra egna finns det förstås att köpa färdiga på flera ställen i Hötorgshallen, till exempel hos Thelins i

Lussekatter med iransk saffran från Pierias Livs Läs mer »

t alternativ till julbordet (eller inslag på

Nordafrikanskt julbord från La Gazelle

Alla firar inte nödvändigtvis jul men god mat finns det i alla länder och kulturer. Ett alternativ till julbordet (eller inslag på det) är det nordafrikanska köket, fyllt av läckra smaker och färger. Gyllengul Cous Cous Royale med saffran, smaragdgrön spenat- och fetaoströra med yoghurt och sötsyrlig Sahara-sallad med finhackade grönsaker, koriander och olivolja. Vispa ihop själv eller köp färdiglagad hos La Gazelle i Hötorgshallen.  

Nordafrikanskt julbord från La Gazelle Läs mer »

Historiskt sett har det inlagda och insaltad

Vegetariskt julbord hos Bosphorus

Det klassiska julbordet är inte det mest vegetariska. Historiskt sett har det inlagda och insaltade varit i fokus, färsk mat var nämligen svår att få tag på under vintern. Dessutom var decemberbuffén tidskrävande på bekostnad av husmödrarna under 1900-talet, många smårätter skulle pyntas och dekoreras till perfektion. Numera är det andra bullar (än köttbullarna) som gäller – det vegetariska julbordet blir alltmer populärt och tack vare Bosphorus i Hötorgshallen kan du köpa allting färdig- och

Vegetariskt julbord hos Bosphorus Läs mer »

Juliga glassmaker från Gelato Bar

Idag fick Gelato Bar i Hötorgshallen in sina julsmaker, årets julglass är pepparkaka och saffran. Glass är kanske inte det som poppar upp ”top of mind” när någon säger jul, men då har du alltså inte testat Gelato Bars italienska varianter. Vem kan få nog av glass? Denna bild är visserligen tagen på en gelateria i Florens, men som tur är behöver du inte åka ända dit för att få avnjuta äkta italiensk glass. Kajsa

Juliga glassmaker från Gelato Bar Läs mer »

Inlagda citroner hittar du hos La Gazelle i

Dublin, en fantasiresa i matväg

Chokladdoppade citroner och en taklampa av vispar från Cocoa Atelier. Inlagda citroner hittar du hos La Gazelle i hallen. Häromveckan var en handlare från Hötorgshallen på studiebesök i Dublin och tog med sig några mattips hem (om du råkar vara i de Irländska krokarna inom en snar framtid). Om inte så föreslår vi att du lagar godheterna själv med hjälp av fiskehandlarnas fina råvaror (Hav, Fiskeläget och Melanders) – ett närbesläktat recept till fish n’

Dublin, en fantasiresa i matväg Läs mer »

senaste numret av tidningen Hallen tipsar Re

Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller

I Reda Ladras butik Sandins frukt och grönt i Hötorgshallen hittar du alltid färska grönsaker anpassade efter säsong. I det senaste numret av tidningen Hallen tipsar Redas om hur du kan kombinera några av hans fina grönsaker med smarrig röding och skogens guld – kantareller. Mums! Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller Serves: 4 Ingredients 600 g röding, ca 4 filéer 250 g lingon 1/2 dl socker 1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk, 3 % 50 g smör

Ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller Läs mer »